עבור לתוכן

HyperX Fury Red vs Corsair Vengence Red

Featured Replies

פורסם

שניהם 16GB (שני 8GB) ושניהם 1600MHz

האם יש הבדל משמעותי?

פורסם

לא.

פורסם

1. לפי האתר של HyperX, יש רק ערכת זיכרון (kit) אחת המורכבת מ-2 מודולים בנפח של 8GB כל אחד (סה"כ 16GB) העובדים בתדר של 1600MHz כאשר צבע הזיכרונות הוא אדום - ה HX316C10FRK2/16. לפי דף המידע, הזיכרון הזה עובד בתדר של 1600Mhz עם תיזמונים של 10-10-10.

2. לפי האתר של Corsair, יש 3 ערכות זיכרון המתאימות לתנאים הנ"ל, אבל אני מניח שמדובר בערכה CMZ16GX3M2A1600C10R. גם זיכרון זה עובד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 10-10-10.

3. אני רואה שני הבדלים בין הזיכרון של Corsair ובין הזיכרון של HyperX:

א. ללא שימוש בפרופיל XMP, הזיכרוו של Corsair יעבוד בתדר של 1333MHz בתיזמונים של 9-9-9, כלומר בכדי להפעילו בתדר של 1600Mhz ובתיזמונים של 10-10-10, יש להפעיל את פרופיל ה XMP או לבצע את הגדרות הזירון ידנית בביוס. הזיכרון של HyperX, לפחות לפי מה שאני מבין מדף המידע שלו, לא עושה שימוש בפרופיל XMP כלל, והוא מאושר לעבוד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 10-10-10 לפי תקני JEDEC, כלומר נתונים אלו מופיעים בשבב ה SPD שלו. זה לא ממש קריטי, כי ברוב המוחלט של המחשבים המודרניים הביוס תומך בפרופיל XMP.

ב. הזיכרון של Corsair גבוה יותר (הגובה שלו לא מצויין באתר) לעומת הזיכרון של HyperX (לפי דף המידע, גובהו הוא 32.8 מ"מ). זה לא ממש אמור להפריע לך, אלא אם כן יש לך גוף קירור גדול שחוסם חלק מחריצי ההרחבה לזיכרון.

לא מדובר בהבדלים גדולים ומשמעותיים ברוב המקרים, ולכן אלא אם כן הם מהווים שיקול במקרה שלך, עדיף לקנות את הזיכרון הזול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת!

אכן, גם אני לא חשבתי שיש הבדל משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים