עבור לתוכן

i7 דור החדש+DDR4 או דור ישן+ddr3 לצרכי פיתוח?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב חזק שיוכל להריץ מכונה וירטואלית וסביבות תכנות עבודה שונות מבלי בעיה.

השאלה עד כמה כדאי להשקיע ב6700 לעומת 4790 לדוגמא . והאם הזיכרון DDR4 מציע יתרון על פני DDR3.

מכיוון שאני רוצה לקנות מחשב לשנים, אני מניח שפעם הבאה שאני אקנה מחשב זה כבר לא יספיק רק לשדרג רכיבים בו אלא אצטרך לקנות חדש לגמרי. במיוחד לאור העובדה שכל מעבד שיוצא מקבל תושבת משלו. אז עד כמה באמת רלוונטי לקנות עכשיו את ה skylake ?

אגב, חשוב לציין שאני אסתמך רק על הליבה הגרפית , שכן אין לי צורך במשחקים.

פורסם

דעתי האישית לגבי קניית מחשב חדש היא כזאת:

א. המחשב אמור לשמש אותך במשך שנים (5, 6 ואולי אפילו 10 שנים), ולכן משתלם להשקיע בחומרה איכותית, גם אם זה אומר תוספת של 200 עד 500 ש"ח.

ב. מבחינת הביצועים קיים הבדל יחסית קטן לעומת הדור הקודם, אבל הוא עדיין קיים, כך שבעוד 5-6 שנים מחשב כזה יהיה קצת יותר טוב לעומת מחשב מדור ישן יותר שנקנה באותו הזמן.

ג. ההבדלים בתכונות בין לוחות האם לתושבת 1151 לבין הלוחות לתושבת 1150 הם יחסית קטנים, אבל הם עדיין קיימים (בלוח איכותי לתושבת 1151 בד"כ יש חריץ הרחבה מסוג M.2 העושה שימוש ב-4 מסלולי PCI Express 3.0, כל חריצי ההרחבה, כולל אלו מסוג PCI Express X1, עובדים בתקן PCI Express 3.0 ובלוח איכותי בד"כ יש בקר צד שלישי הנותן חיבורי USB 3.1, שאמורים לתת רוחב פס כפול לעומת חיבורי ה USB 3.0). בטווח הקצר לא נראה שיש צורך בתכונות האלו, אבל אם מסתכלים על הטווח הארוך, יכול להיות שתרצה או תצטרך לעשות שימוש בחיבורים כאלו

ד. במידה ותצטרך או תרצה לשדרג את המחשב בעוד מספר שנים, סביר להניח שיהיה קל יותר למצוא עבורו רכיבים (מעבד בתושבת 1151 או זיכרון DDR4) לעומת מחשב מדור ישן יותר (מעבד בתושבת 1150 או זיכרון DDR3).

ה. התוספת הכספית היא יחסית קטנה אם מסתכלים על טווח של לפחות 5 שנים (אם נניח ההפרש במחיר הוא 500 ש"ח, אז מעשית זה אומר שבכל שנה שילמת 100 ש"ח יותר או בחישוב חודשי - תוספת של 8.33 ש"ח).

נערך על-ידי smalul

פורסם

^ או בחישוב יומי 27 אגורות, או שטעיתי?

פורסם

תלוי באיזה חודש והאם מדובר בשנה מעוברת...

המטרה שלי הייתה להראות שמדובר בתוספת כספית זניחה יחסית כאשר מסתכלים על הטווח הארוך, ולכן כדאי להשקיע במעבד מהדור השישי ולא במעבד מהדור הרביעי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ציטוט של smalul

א. המחשב אמור לשמש אותך במשך שנים (5, 6 ואולי אפילו 10 שנים), ולכן משתלם להשקיע בחומרה איכותית, גם אם זה אומר תוספת של 200 עד 500 ש"ח.

לגבי החלק הזה, אני חושב שהתוספת היא אכן זניחה ביחס לתמורה שלה, אבל העיקרון לדעתי הוא שגוי. 

אני אישית מחזיק בדעה שלא כדאי להשקיע בחומרה לטווח הרחוק (כלומר ליותר מ-3 שנים, לדוגמה), זאת מאחר שהטכנולוגיה מתקדמת ומתפתחת ומי שמשקיע בחומרה מאוד יקרה נשאר מאחור - לכן כלכלית זה פשוט לא משתלם. 

כדאי לקנות חומרה שמתאימה לנקודת הזמן הנוכחית, וכאשר חלים שינויים שמצריכים שדרוג של המחשב עדיף לשדרג פר רכיב ולא את כל המחשב. אבל אני לא בטוח עד כמה זה נכון לגבי שילוש (דהיינו מעבד, לוח וזיכרון), אמנם כשזה נוגע לכרטיסי מסך זה מהלך נבון יותר. בגדול, אם התקציב לחוץ אפשר ללכת על ה Haswell, אם יש אקסטרה כסף להשקיע במערכת Skylake - מה טוב. 

עריכה: מצטער על ההקפצה, לא שמתי לב שזה דיון ישן.

נערך על-ידי Nand

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים