עבור לתוכן

התלבטות בין לוחות אם וזכרונות. מערכת מבוססת SKYLAKE לעבודה עם SOLIDWORKS

Featured Replies

פורסם

שלום אני מזמין מחשב מפולנטר מבוסס SKYLAKE I5. מדובר במחשב עד 3000 ש"ח ולכן מעוניין בלוח אם שאינו יקר. ההתלבטות בין הדגמים:

ASUS B150-A

MSI B150 PRO

ללוח אם Z170

הלוח הספציפי

ASUS Z170-P

אני רוצה לקחת אותו בגלל התמיכה בזכרונות DDR4 בתדר גבוה ותמיכה ב.USB 3.1

השאלה שלי האם ההבדל בין זיכרונות DDR4 2133MHZ ל3000MHZ מבחינת הביצועים בתוכנת SOLID WORKS

לעבודות של מהנדס מתחיל שווה את ה200 ש"ח תוספת.

אם לא, איזה לוח אם כדאי לקחת מהלוחות שתומכים ב2133MHZ?

תודה מראש.

פורסם

1. אני לא רואה לוח מדגם B150-A באתר של Asus. יש את ה B150M-A, העושה שימוש בזיכרון DDR4 ויש את ה B150M-A D3, העושה שימוש בזיכרון DDR3.

2. גם מבחינת הלוח של MSI יש בעיה - אין דגם כזה B150 PRO. הדגמים שכן קיימים הם:

B150A GAMING PRO

B150M PRO-VDH

B150M PRO-VDH D3

B150M PRO-DH

B150M PRO-VH

B150M PRO-VD

B150M PRO-D

B150M PRO-VD D3

3. הלוח Z170-P של Asus אומנם עובד עם זיכרון DDR4, אבל אין לו חיבורי USB 3.1 (יש חיבור USB 3.0 אחד בעל ממשק Type-C).

4. לאור חוסר הדיוק בדגמים של שני הלוחות הראשונים וההנחה הלא הנכונה לגבי התכונות של הלוח השלישי, אי אפשר לבצע השוואה...

5. אני לא מכיר את התוכנה Solid Works ואני לא יודע כיצד היא משתמשת בזיכרון. לכן אני לא יכול לומר לך האם היא תרוויח מזיכרון "מהיר" יותר (העובד בתדר גבוה יותר/בעל רוחב פס גדול יותר).בכל מקרה, גם זיכרון DDR4 בסיסי יהיה "מהיר" יותר לעומת זיכרון DDR3, פשוט כי זיכרון DDR4 הכי "איטי" עובד בתדר של 2133MHz, בעוד שזיכרון DDR3 סטנדרטי עובד בתדר של 1600MHz, ולכן אם יש חשיבות לרוחב בפס לזיכרון, עדיף לבחור בלוח התומך בזיכרון DDR4.

6. באופן כללי, לוח המבוסס על ערכת השבבים Z170 בד"כ יהיה איכותי יותר לעומת לוח אם המבוסס על ערכת שבבים פשוטה יותר, כמו ה B150.

פורסם
  • מחבר

איזה לוח אם מומלץ מסדרת הB150 ומסדרת הZ170? קראתי שיש בעיות עם חלק מהלוחות ואני קצת דואג מזה.

בפולנטר יש להם שלושה לוחות B150 DDR4 עם 4 חריצי זיכרון.

MSI B150M-PRO-VDH

MSI B150M-BAZOOKA

ASUS B150M-A

מי הכי טוב ?

פורסם

במחשבים מודרניים אין בדיוק לוח שהוא "הכי טב" מכיוון שכל לוחות האם נותנים פחות או יותר אותם הביצועים. לכן צריך להתייחס לתכונות שכל לוח אם מציע.

הכנתי לך טבלה המשווה בין תכונות כל הלוחות הנ"ל:

5631395ee542b.png

בגדול הלוחות דיי דומים בתכונות שלהם. ההבדלים שאני רואה הם:

א. בלוח של Asus יש בפאנל האחורי 2 חיבורי USB 3.0 בעלי ממשק Type-A ("החיבור הרגיל") וחיבור USB 3.0 שלישי בעל ממשק Type-C. בלוחות של MSI יש 4 חיבורי USB 3.0 בעלי ממשק Type-A בפאנל האחורי.

ב. בלוח של Asus אין חיבור SATA Express.

ג. בלוח ה B150M-BAZOOKA של MSI אין יציאה גרפית מסוג VGA.

בסה"כ לא הבדלים משמעותיים.

את הלוח B150M BAZOOKA הייתי פוסל רק בגלל המחיר שלו (הוא עולה כ-50 ש"ח יותר לעומת שני הלוחות האחרים). זה אומר שהבחירה היא בין ה B150M-A של Asus ובין ה B150M PRO-VDH של MSI. אם חשובה לך יציאה USB בעלת ממשק Type-C ואתה מוכל לוותר על חיבור ה SATA Express, תבחר בלוח של Asus. אם לא - תבחר בלוח של MSI.

יש לציין שהלוחות הנ"ל עדיין חדשים בשוק, ולכן אין יותר מדיי ביקורות לגביהם. אני ממליץ שתחפש ביקורות של אנשים שכן רכשו אותם ותראה האם באחד מהם יש בעיה שיכולה להפריע לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים