עבור לתוכן

לוחות אם מסדרת WS של אסוס

Featured Replies

פורסם

היי, אני בתהליכים של שדרוג המחשב שלי ומחפש בנרות לוח אם של אסוס דגם Z97 WS ולאכזבתי הרבה לא הצלחתי למצוא אותו בשום חנות בארץ.

במקביל שמתי לב שגם דגם X99 WS נמכר רק בפלונטר, מישהו יודע מה הסיבה לחוסר פופולריות של הסדרה הזאת בישראל? מכיוון שהרבה ביקורות ברשת מאוד חיוביות כשזה נוגע לסדרה הזאת והמחיר אינו גבוהה משמעותית למשל מסדרת DELUX או PRO.

פורסם

אני בטוח שהבנת מהקיצור של WS שהוא מיועד בעיקר לתחנות עבודה, מה שדי קטן בארצנו במיוחד בחנויות פרטיות.

ולכן אין סיבה שלוחות הPRO/DELUXE לא יתנו מענה למי שירצה.

פורסם

מבחינת התכונות מדובר בלוח אם דיי עשיר, אבל הרוב המוחלט של המשתמשים הביתיים לא צריכים לוח אם עם תכונות כמו 4 חריצי PCI Express X16 (הלוח תומך במערך CrossFire ו SLI של 4 כרטיסי מסך), חריץ הרחבה מסוג PCI Express X4, שני כרטיסי רשת חוטיים, חיבור eSATA או חיבור IEEE 1394 - אלו תכונות המתאימות יותר למשתמש המקצועי. אני מניח, בהתבסס על התכונות של הלוח בלבד, שלוח כזה יהיה דיי יקר ואילו הדרישה אליו תהיה דיי קטנה, כך שכנראה לא משתלם לחנויות או ליבואנים למכור אותו בארץ. גם מבחינת המחיר הוא לא ממש משתלם - אני רואה שבאתר pcpartpicker.com הלוח הזה נמכר ב-290 דולר, בעוד שהעלות של לוח אם בעל תכונות דומות רלוונטיות (בלי כל התכונות שמשתמש ביתי רגיל צריך), כמו ה SABERTOOTH Z97 MARK 2, קטנה הרבה יותר (מדובר על הפרשים של יותר מ-100 דולר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים