עבור לתוכן

קניית זיכרון חדש למחשב...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי את הלוח הזה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3439#ov

ויש לי 4GB זיכרון במחשב וזה לא מספיק לי

אני רוצה לשדרג לזיכרון הזה: http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9d-8gbxl

האם הזיכרון יתאים ללוח?

לא מצאתי כלום על הציפסט P55...

תודה!

פורסם

1. יש לך לוח אם שעובד עם זיכרון DDR3 ואתה מעוניין בזיכרון DDR3. ברוב המוחלט של המקרים הזיכרון יעבוד בלוח האם שלך (למרות שתמיד יש סיכוי קטן לבעיית תאימות), פשוט כי לזיכרונות יש תקנים שהם חייבים לעמוד בהם, וזה גורם לכך שתהיה תאימות בין הלוחות והזיכרונות, גם אם הלוח שלך לא מופיע ברשימת הלוחות שאותם בדק יצרן הזיכרון (אחרי הכל, לא ניתן לבדוק את כל הלוחות הקיימים בעולם).

2. אם אתה מעוניין להוסיף את הזיכרון למחשב, כלומר שיהיו לך 12GB של זיכרון, אתה צריך לוודא שהזיכרון הקיים והזיכרון החדש מסוגלים לעבוד באותו המתח. במקרה הזה, הזיכרון בו אתה מעוניין עובד במתח של 1.5V, שהוא המתח הסטנדרטי לזיכרון מסוג DDR3, ולכן אתה צריך לברר האם הזיכרון הקיים מסוגל לעבוד במתח של 1.5V (תבדוק לפי דגם הזיכרון או בעזרת CPU-Z).

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להוסיף, אני רוצה להחליף

וכן גם הזיכרון שיש לי עכשיו עובד במתח 1.5V

אז אתה אומר שזה כן אמור לעבוד?

פורסם

לא צריכה להיות בעיה להוסיף עוד זיכרון, אלא אם כן יש לך כרגע 4 מודולי זיכרון DDR3 בנפח 1GB כל אחד (וזה מאד לא סביר). למעשה, אני מניח שיש לך 2 מודולים של 2GB כל אחד או מודול אחד בנפח 4GB. מכיוון שבלוח האם שלך יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון, הלוח תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 16GB, הזיכרון החדש מורכב מ-2 מודולי זיכרון בנפח של 4GB כל אחד וכל הזיכרונות (הקיים והחדש) מסוגלים לעבוד במתח של 1.5V, אין סיבה שזה לא יעבוד (טכנית תמיד קיים סיכוי קטן שתהיה בעיית תאימות).

אם אתה ממש רוצה, אתה יכול לנסות לחפש מקרים דומים באינטרנט שבהם אנשים הוסיפו זיכרון ללוח אם הזהה לשלך ותראה האם הם מדווחים על בעיות עם זיכרונות מסויימים. כמובן שבמצב האידאלי תוכל לבדוק את הזיכרון לפני הקנייה ורק אם הוא עובד תרכוש אותו, אבל ברוב המקרים זו לא אפשרות. בנוסף רצוי לדאוג שהביוס של הלוח יהיה מעודכן לגירסה האחרונה, למקרה שבגירסה עדכנית יותר הוכנס תיקון שפותר בעיות תאימות עם הזיכרון.

אגב, אם יש לך 2 מודולי זיכרון בנפח של 2GB כל אחד ואתה מוסיף עוד 2 מודולי זיכרון בנפח של 4GB כל אחד, תסדר את הזיכרון כך שבכל ערוץ יהיה נפח זיכרון שווה, ובמקרה הזה - מודול אחד של 4GB ומודול אחד של 2GB, כך שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול.

פורסם
  • מחבר

אז בתכלס זה אמור לעבוד לפי הנתונים, להוכיח שזה יעבוד אי אפשר

אבל בגדול זה אמור לעבוד נכון?

אם זה ככה אז אני אקנה

אתה מתכוון שבשני הסלוטים הכחולים יהיה אחד 2GB והשני 4GB?

פורסם

1. לפי החוברת של לוח האם שלך, חריצי הרחבה לזיכרון DDR3_1 ו DDR3_2, שהם זוג חריצי ההרחבה הקרובים יותר למעבד, מרכיבים את ערוץ זיכרון 0, ושני חריצי ההרחבה לזיכרון האחרים (DDR3_3 ו DDR3_4, הרחוקים יותר מהמעבד) מרכיבים את ערוץ זיכרון 1. זה אומר שאפשר להתקין כל זוג מודולי זיכרון בחריצי הרחבה באותו הצבע כמו שחשבת, אבל טכנית אפשר גם להחליף את הסדר בינהם באותו זוג חריצי הרחבה. מה שחשוב הוא שלא תתקין בחריצי הרחבה לזיכרון השייכים לאותו ערוץ את שני המודולים בנפח של 2GB או את שני המודולים בנפח של 4GB (במקרה כזה הזיכרון יעבוד במצב FLEX, שזה לא ממש נורא, אבל אתה יכול לגרום לו לעבוד במצב של ערוץ כפול).

2. חוץ מבדיקה פיזית במחשב, אי אפשר לומר לך בוודאות מוחלטת שהזיכרון יעבוד ושלא תהיה בעיית תאימות, אבל שוב - הסיכוי לבעיית תאימות הוא דיי קטן.

3. גם אם נראה שהמחשב עובד ומקבל את כל הזיכרון לאחר הוספת מודולי הזיכרון החדשים, אני ממליץ שתבדוק את כל הזיכרון עם +memtest86 בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון הוא שם את הזיכרון הזה (מה שאני רוצה לקנות) במחשב שלו שזה בעל אותו ציפסט P55 כמו שלי רק לוח קצת שונה

http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=9004

והוא אומר שעבד לו טוב ואז התחילו לו בעיות

וכשהוא הריץ את התוכנה שאמרת לי

+memtest86, זה לא הראה לו שגיאות אבל עדיין יש לו בעיות במחשב בגלל הזיכרון

מה שאני מסיק מזה, שלפי הנתונים היבשים זה יעבוד, אבל אי אפשר לדעת...

רק לנסות...

בקיצור אחי אני מקווה שאני לא חופר לך יותר מידי

אני רק רוצה לוודא עד כמה שאפשר שזה יעבוד

תודה ענקית אחי על העזרה!!

פורסם

1. שוב - תדאג שהביוס יהיה מעודכן לגירסה האחרונה שלו לפני הוספת מודולי הזיכרון(במקרה של הלוח GA-P55A-UD3, מדובר בגירסה F11, שעבורה נכתב "Enhanced memory compatibility", כלומר שיפור תאימות לזיכרון).

2. בנוגע לדיון שקישרת אליו:

א. המתלונן כתב שהוא לא בדק כל ערכת זיכרון בנפרד מספיק זמן בכדי לוודא שהבעיה נגרמת מהשילוב של שתי ערכות הזיכרון.

ב. אני לא יודע האם הבעיה המתוארת בדיון הנ"ל נגרמת כתוצאה משימוש ב-4 מודולי זיכרון, בגלל שמדובר בנפח זיכרון של 16GB או בגלל שמדובר בזיכרון הספציפי הזה. ייתכן שבמקרה הנ"ל יש בעיה חומרתית כלשהי - יכול להיות שיש בעיה עם חריצי ההרחבה בלוח האם וייתכן אפילו שיש בעיה עם בקר הזיכרון הנמצא במעבד.

ג. גם לפי התשובה הרשמית של המנהל מטעם G.Skill נטען שיכול להיות שמדובר בבעיית תאימות.

שוב - אני לא יכול להבטיח ב 100 אחוז שלא תהיה לך בעיית תאימות. בסופו של דבר המקרה שלך קצת שונה - מדובר על לוח אם מדגם אחר עם ביוס אחר, בשילוב של זיכרונות אחרים ובנפח זיכרון שונה, כך שאי אפשר להסיק מכך שגם לך תהיה בעיה דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים