עבור לתוכן

שדרוג/רכישה של מחשב . המלצות על מעבד

Featured Replies

פורסם

אני כבר לא בדיוק מעודכן בשנים האחרונות עקב הלימודים . אני מעוניין להחליף מחשב עקב בעיות עם הישן (I7 הדור הראשון) . שמעתי שיוצא חדש והייתי רוצה לקבל עליו פרטים . תאריך השקה תחונות וכו' והאם מומלץ לחכות להשקה (אם לא קרה) . ומה מומלץ לקחת ?

פורסם

1. איזו חומרה יש לך כרגע, ובפרט - מהו דגם המעבד שלך?

2. מדוע אתה מרגיש שיש צורך להחליף את המחשב? באיזה היבט המחשב מרגיש לך "חלש"?

3. אם אתה מעוניין במחשב שלם, מומלץ שתפתח דיון בפורום מחשבים מומלצים - מפרטי מחשב (אל תשכח למלא את השאלון).

4. מהם השימושים שלך במחשב, מה התקציב שלך ומאיזו חנות אתה מעוניין לקנות את המחשב (יותר נכון את השילוש - לוח אם, מעבד וזיכרון)?

5. מבחינת המעבדים בשוק כרגע:

א. מעבדי הדור השישי, ה Skylake, שוחררו לשוק לפני כחודשיים. מעבדים אלו עושים שימוש בתושבת 1151 ובזיכרון DDR4 (יש גם אפשרות לעבוד עם זיכרון DDR3L).

ב. ברוב החנויות עדיין מוכרים את מעבדי הדור הרביעי, ה Haswell, שעושים שימוש בתושבת 1150 ובזיכרון DDR3. נכון להיום המחיר של שילוש המבוסס על תושבת 1150 קצת יותר זול לעומת שילוש המבוסס על תושבת 1151.

ג. מעבדי הדור השישי קצת יותר חזקים (באחוזים בודדים) ברוב השימושים לעומת מעבדי הדור הרביעי, כך שמבחינת יחס הביצועים למחיר יכול להיות שישתלם לקנות שילוש המבוסס על מעבדי הדור הרביעי ולא על הדור השישי.

פורסם
  • מחבר

יש לי 17-920 לוח של גיגה בייט הדור הראשון (

X58A-UD3R אני חושב)

יחד עם DDR3 (קניתי טריפל באותה תקופה ו1 מהם התקלקל) לאחרונה אני צריך להתחל את המחשב בן כול כמה שעות לבן יום יום וחצי ( פעם הייתי שוכח לכבות אותו ללילה כמה לילות והוא היה רץ חלק) . השימושים הם בעיקר לאינטרנט ולימודים אקדמיים . אבל צופה בסדרות וסרטים פיראטים באיכות 720P משחקים לא באחרונה עקב הלימודים .... בכול מקרה אני צריך להחליף את השילוש הקדוש + אקסרה . מברר קודם על המעבד . אם יותר משתלם הדור 4 אם צפוי ירידת מחירים .....

פורסם

1. לשימושים כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועבודה משרדית מעבד Core i7-920 בהחלט מספיק (אני עם מחשב ישן יותר בעל מעבד Core2Duo E6750 והוא מספיק מהבחינה הזו).

2. כתבת שאתה צריך לאתחל את המחשב פעם בכמה שעות, אבל לא כתבת מדוע (אני מניח שהוא נתקע). צריך לבדוק האם מדובר בעיית חומרה (גורמים אפשריים הם לוח האם, ספק הכח, הדיסק הקשיח, הזיכרון, המעבד או/ו הקירור) או בבעיית תוכנה.

3. אם המחשב שלך תקין מבחינה חומרתית, סביר להניח שהפתרון המשתלם יותר עבורך יהיה לקנות כונן SSD ולהתקין עליו מערכת הפעלה נקייה. בנוסף, מומלץ להרחיב את הזיכרון ל 8GB, בפרט אם יש לך פחות מ 4GB של זיכרון.

4. מבחינת ירידת מחירים של מעבדים - לא סביר שתהיה ירידה משמעותית - אינטל בד"כ מתמחרת את המעבדים המקבילים מהדורות השונים באותו המחיר והמעבדים הישנים יותר נמכרים עד שהם יוצאים מהמלאי, כך שלא ממש צפוייה ירידה במחיר. לדוגמא - לפי רשימת המחירים המומלצת הרשמית של אינטל, מחיר מעבד Core i7-6700K, שהוא המעבד הביתי חזק ביותר בדור השישי, עומד על 339 דולר, והוא זהה למחיר של ה Core i7-4790K, שהוא המעבד הביתית החזק ביותר בדור הרביעי.

5. מבחינת ירידת מחיר של זיכרון ה DDR3 - אני לא חושב שתהיה ירידה גדולה מדיי, שכן כיום ניתן למצוא בחנויות מודולי זיכרון בנפח של 8GB בסביבות ה-200 ש"ח.

6. מבחינת ירידת מחירים של לוחות האם - בדומה למעבדים, גם כאן לא צפויה ירידת משמעותית במחירי הלוחות מהדור הקודם (הם פשוט נמכרים והמלאי שלהם לא מחודש), אבל קיימת האפשרות שחנות כלשהי תחליט לבצע מכירות חיסול מלאי, ואז יהיה אפשר למצוא לוחות טובים במחיר דיי זול.

7. אם בכל זאת יש צורך במחשב חדש, אתה צריך לציין מהו התקציב לשילוש ומהיכן אתה מעוניין לקנות אותו. בכל מקרה, צפה להוצאה בסביבות ה-2000 ש"ח לשילוש סביר (מעבד Core i5 יעלה לך בסביבות ה-1000 ש"ח, תלוי בדגם, לוח אם סביר יעלה בסביבות ה 600-1000 ש"ח, שוב תלוי בדגם, והזיכרון יעלה לך בסביבות ה 200-400 ש"ח).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים