עבור לתוכן

שדרוג מחשב core2quad ל-AMD SEMPRON\ATHLON

Featured Replies

פורסם

ברצוני לשדרג את המחשב של סבתא שלי (גלישה באתרי חדשות וקריאת מיילים)

שכרגע מבוסס על מעבד core2quad ישן למערכת מבוססת AMD ATHLON\SEMPRON.

לאילו דברים עליי לשים לב כדי להבין אם השדרוג אפשרי?

ספק?מארז?זכרונות?

פורסם

1. למה אתה חושב שמדובר בשידרוג ולא בשינמוך? תפרט בדיוק את דגמי החומרה (דגם לוח האם, המעבד והזיכרון) הקיימת והמיועדת.

2. מדוע בכלל יש צורך ב"שידרוג" הזה? באילו היבטים המחשב הנוכחי כבר "לא סוחב"? סביר להניח שלגלישה באינטרנט המחשב הקיים מתאים ואת השיפור בביצועים תוכל להשיג ע"י הוספת זיכרון ושימוש בכונן SSD (עם התקנה נקייה של מערכת ההפעלה).

3. במחשב הנוכחי כנראה יש זיכרון DDR2 (ייתכן שיש זיכרון DDR3, אי אפשר לדעת כי לא פירטת את החומרה הקיימת) ואילו מחשב מודרני המבוסס על מעבד של AMD יעשה שימוש בזיכרון DDR3 (אם מדובר במחשב מודרני המבוסס על מעבד של אינטל ייתכן שיהיה צורך בזיכרון DDR4, תלוי בדגם המעבד). בקיצור, אתה תצטרך להחליף את כל השילוש (מעבד, לוח אם וזיכרון) וכנראה גם את הקירור למעבד.

בנוגע למארז - מכיוון שמדובר בשימושים קלים, כל מארז אמור להספיק, כל עוד הוא מתאים ללוח האם מבחינת הגודל הפיזי (אתה לא יכול להתקין במארז בגודל Micro ATX לוח בגודל ATX).

בנוגע לספק הכח - תמיד רצוי שיהיה במחשב ספק כח איכותי (לא ג'נרי).

4. מה התקציב לכל ה"שידרוג" הזה?

פורסם
  • מחבר

פירוט חומרה:

מעבד core2quad q6600

לוח אם MSI G31M3

זכרון 2GB DDR2-800

1.המילה שדרוג אולי הייתה לא נכונה.

במחשב המדובר הלך הלוח אם והכוונה היא לנסות להרכיב מחשב תוך החלפה מינמלית של החלקים.

הכוונה שלי היא להחליף למשהו כזה:

מעבד - SEMPRON 3850\ATHLON 5350

לוח אם - ASUS AM1M-A

זכרון - 4GB כלשהו

2.ספק הכח הוא ספק 300W עם 2 חיבורים של 24 פינים ו-4 פינים. האם זה יתאים?

3. נראה שה-AMD ATHLON\SEMPRON הוא לא ממש שיפור לעומת הQ6600 אך התקציב נמוך מאוד (כ-600 ש"ח).

יש לך הצעה יותר טובה בתקציב הנ"ל?

משהו בסגנון הזה אולי (קצת יותר יקר): http://www.king-pc.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%A0%D7%99-intel-celeron-g1610--intel-h67--250gb--2048mb-dvdrw?aff=Zap&aff_a=1

פורסם

1. קניית שילוש חדש בתקציב של כ-600 ש"ח היא אכן בעייתית. ובכל זאת, אפשר לקנות היום שילוש דיי בסיסי בסכום הזה.

אם אתה מעוניין במעבד של AMD, אז אפשר לקנות שילוש כזה:

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD

מעבד AMD: מעבד AMD Athlon 5350 Quad Core 2.05GHz Radeon HD 8400 AM1 - Box 1

לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus AM1M-A AM1, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 4GB DDR3 1600Mhz CL11 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 648 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

אם אתה מעוניין במעבד של אינטל, אפשר לקנות שילוש כזה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪224

לוח אם:

בקניית מחשב חדש בלבד - Gigabyte GA-H81M-S2H

כמות: 1 - מחיר: ₪245

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪128

סה"כ: ₪597

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 586 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/2dkr7hca

הערות:

1. מדובר כאן במחשבים דיי בסיסיים, ולא ממש בדקתי את לוחות האם מבחינת התכונות - יכול להיות שיש לוחות שמשתלמים קצת יותר (פשוט בחרתי לוחות.אם דיי זולים).

2. אני חושב שעדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות 8GB של זיכרון במקום 4GB, למרות שלשימושים בסיסיים ביותר אפשר להסתדר גם עם 4GB.

מבחינת הביצועים, אני דיי בטוח שמעבד ה Pentium G של אינטל עדיף על מעבד ה Athlon הנ"ל של AMD, אבל לשימושים הבסיסיים שתיארת כל אחד מהם יתאים.

2. בדוק את חיבור התקן האיחסון שלך במחשב הנוכחי - אם הוא בעל ממשק IDE ולא בעל ממשק SATA, אז אתה תהיה חייב להחליף גם אותו, שכן בכל הלוחות המודרניים חיבורי IDE כבר לא קיימים.

3. מבחינת ספק הכח:

א. ספק כח של 300W אמור להספיק למחשב כזה מבחינת ההספק.

ב. כל לוח אם מודרני היום דורש חיבור של 24 פינים וחיבור "עזר" של 4 פינים, כך שספק הכח שלך אמור להתאים.

ג. תמיד רצוי שבמחשב יהיה ספק כח של חברה מוכרת ולא ספק כח ג'נרי.

4. אני לא אוהב להמליץ לקנות חומרה מיושנת כמו המחשב שבקישור הנ"ל. במקרה הזה מדובר במחשב יחסית חלש - מעבד סלרון, זיכרון בנפח של 2GB בלבד ודיסק קשיח בנפח של 250GB בלבד. אני לא בטוח ששווה להוסיף 200 ש"ח ולקבל מחשב חלש יותר (גם אם הוא כולל מארז, דיסק קשיח וספק כח, שהוא כנראה ג'נרי).

5. תמיד יש לך אפשרות לחפש חומרה משומשת במקום לקנות חומרה חדשה - אולי כך תוכל לחסוך קצת כסף.

הערה: אפשר לנסות לחפש לוח אם חלופי במקום לוח האם הקיים, אבל אני לא הייתי שוקל לקנות לוח אם משומש לתושבת 775 אלא אם כן המחיר שלו הוא ממש זול ואתה יודע בוודאות מוחלטת שהוא תקין.

6. אם המעבד והזיכרון הקיימים עדיןן תקינים (וצריך לבדוק את זה), אולי תוכל למכור אותם ובכך תוכל להגדיל מעט את התקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים