עבור לתוכן

Intel Cherry Trail Z8700

Featured Replies

פורסם

המעבד החדש הזה מגיע עם בגירסה שולחנית?

נתקלתי בו בקמפיין מעניין מאוד באינדיגוגו

פורסם

כרגע עוד לא ראיתי מוצר עם המעבד הזה בגרסה שולחנית.

במפרט שלו כתוב שהוא תומך בזכרון LPDDR3, לא רשום סוגים אחרים, ולפי זה ספק אם נראה אותו בגרסה שולחנית כי אין זכרונות לקניה מהסוג הזה.

z8300 תומך בDDR3L שכן ניתן לקנות, ואולי אותו נראה בגרסה שולחנית, אבל גם לא בטוח.

יש שבבים נוספים מעניינים בתחום כמו סלרון J או פשוט המעבדים הניידים שניתן למצוא אותם במחשבי BAREBONE

ויש גם סלרון ופנטיום N

פורסם
  • מחבר

תודה. מעבדי סלרון אני זוכר מהעבר הרחוק ... על פנטיום N לא שמעתי

זה נשמע ונראה שהZ8700 הרבה יותר חזק מהI3 2120 שיש לי.... :-(

פורסם

זה ממש ממש ממש לא נכון.

הנה הוכחה הכי פשוטה שיש:

http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2506&cmp[]=752

(תעתיק לדפדפן, לא מצליח לגרום לזה להפוך ללינק כראוי)

ואלו עוד המספרים כשמשתמשים כראוי בכל הליבות שיש לZ8700 להציע, שהן 4, לעומת ה2 של הI3 (עם HT אמנם). הרבה פעמים תוכנות לא משתמשות בכל ה4 כמו שצריך. לפי המספרים של הליבה היחידה, כל ליבה של I3 חזקה פי 3 מהZ8700.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שהמעבד Atom x7-Z8700 הוא מעבד שמיועד לשימושים קלים יחסית ושהוא מותקן בתוך מארזים מאד קטנים (במקרה הזה, "קופסא" שקצת יותר גדולה מכונן USB), מה שאומר שהוא דיי חלש פשוט כי "אסור" לו לייצר הרבה חום (באתר של אינטל כתוב שה TDP שלו הוא רק 2W). אני לא חושב שנראה גירסאות שולחניות של מעבד כזה, אבל אף פעם אי אפשר לדעת.

אגב, לפי אתר ההשוואות הנ"ל המעבד Z8700 יותר חזק מהמעבד הנוכחי שלי, ה E6750, בציון הכולל (=2506&cmp[]=942"]קישור), אולם יש לשים לב שביצועי הליבה הבודדת של ה Z8700 עדיין מאד נמוכים, גם ביחס למעבד דיי ישן, כך שהוא לא ממש מתאים ליישומים שיודעים לעבוד עם ליבה אחת בלבד.

פורסם
  • מחבר
זה ממש ממש ממש לא נכון.

הנה הוכחה הכי פשוטה שיש:

http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2506&cmp[]=752

(תעתיק לדפדפן, לא מצליח לגרום לזה להפוך ללינק כראוי)

ואלו עוד המספרים כשמשתמשים כראוי בכל הליבות שיש לZ8700 להציע, שהן 4, לעומת ה2 של הI3 (עם HT אמנם). הרבה פעמים תוכנות לא משתמשות בכל ה4 כמו שצריך. לפי המספרים של הליבה היחידה, כל ליבה של I3 חזקה פי 3 מהZ8700.

רשום בדף הגיוס של הקמפיין שהמעבד עובד בתדר של 2.4GHZ ולא 1.60 כמו בלינק ששמת

מבחינת מעבד גרפי הם רושמים מעבד Quad core עם 16 ליבות

פורסם

זה העמוד של המעבד באתר של אינטל:

http://ark.intel.com/products/85475/

שים לב ששני התדרים מוזכרים:

התדר 1.6GHz הוא תדר הבסיס (Base Frequency). התדר 2.4GHz.מצויין כ Burst Frequency, אבל אין לי מושג מה זה אומר, ולא הצלחתי למצוא מידע על זה. אולי זה אותו דבר כמו תדר "טורבו" במעבדים שולחניים, שהמעבד מומהר אליו בעומס.

זה שבדף הקמפיין כתוב התדר הגבוה - יכול להיות שהם בחרו לציין את הBurst Frequency, ויכול להיות שהם באמת ממהירים את המעבד באופן קבוע לתדר הזה.

פורסם

נראה מעבד נהדר. יצאו כבר מחשבים ניידים שהוא מורכב בהם?

אולי הגיע הזמן סוף סוף להחליף את המחשב הנייד (אני כבר בערך 7 שנים איתו).

פורסם
זה העמוד של המעבד באתר של אינטל:

http://ark.intel.com/products/85475/

שים לב ששני התדרים מוזכרים:

התדר 1.6GHz הוא תדר הבסיס (Base Frequency). התדר 2.4GHz.מצויין כ Burst Frequency, אבל אין לי מושג מה זה אומר, ולא הצלחתי למצוא מידע על זה. אולי זה אותו דבר כמו תדר "טורבו" במעבדים שולחניים, שהמעבד מומהר אליו בעומס.

זה שבדף הקמפיין כתוב התדר הגבוה - יכול להיות שהם בחרו לציין את הBurst Frequency, ויכול להיות שהם באמת ממהירים את המעבד באופן קבוע לתדר הזה.

burst frequency זה תדר לא קבוע, והוא נעשה כאשר יש צורך במהירות גבוהה יותר מהמעבד, וכאשר יש יכולת לבצע זאת (משיקולים טרמליים למשל, אם המעבד כבר עובד חם מדי אז הוא לא ינסה להמהיר את עצמו). המהירות המקסימלית של הליבות הינה 2.4GHZ, אך אין זה אומר שהמעבד יעבוד במהירות זו כל הזמן. למעשה, אני דיי בטוח שאין באפשרותו לעבוד כך קבוע, לא משנה כמה ירצה היצרן בכך.

בכל מקרה, אין זה משנה את העובדה שכל I3 שולחני (ולמעשה גם אלה הנייידים, אך פחות) מארבעת השנים האחרונות (סנדי ברידג' ומעלה) יהיה חזק בהרבה מהATOM.

הם משמשים למטרות שונות והם בטווחי מחירים שונים.

אם ברצונכם לשדרג את מהירות המחשב, אני ממליץ לכם להחליף את ההארד דיסק שלכם בSSD, תמצאו שהפתרון הזה יאיץ לכם את המחשב (לפחות למטרות עבודה עם מעבדי תמלילים וגלישה) הרבה יותר מאשר להחליף מעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים