עבור לתוכן

מחילף מחשב ומתלבט בין i7 6700K ו לבין i7 4790k

Featured Replies

פורסם

אהלן,

המעבד שלי שווק חיים לאחר סדרת תקלות גדולה כשלבסוף מה שהרג אותו זה סדרת הפסקות חשמל שנגרמו לאחר שריפה בבינין.

אני בכל מקרה תכננתי להחליף חלק מהחומרה בקרוב כי היא כבר בקושי הספיקה לצרכי הלימודים שלי, אני צריך לוח אם ומעבד וההתלבטות שלי היא בין הi7 6700K החדש (ואז אצטרך להחליף גם זכרונות) ובין הi7 4790K ואז לא אצטרך להחליף זכרונות (יש ddr3 1888mhz של קינגסטון) לא איכפת לי להחליף זכרונות והתוספת תשלום.

אני עובד עם תוכנות מאיה (מידול בתלת מימד),רנדרמן, פוטושופ,אילוסטרייטור,מאדבוקס,יוניטי,אנריל,וירטואל סטודיו (מתכנת בשפות C וC++), פרימיאר,אפטר אפקט,לייט רום. אני יודע שחלקם תוכנות שדורשות כוח ועובדות לא מאט על ראם ובעיקר זאת הסיבה שחשבתי ללכת על ה i7 6700K מעבר לזה שהוא חדש ויש דברים מסוימים שהוא טוב יותר.

רציתי לדעת מה יותר כדאי לצרכים שלי (מעבר לתוכנות האלו גם גיימינג אבל פחות קריטי לי) שוב לא איכפת לי להשקיע את התוספת כסף בזכרונות DDR4 כדי לקבל את הטוב מבין שתי האופציות שעומדות לפני.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

1. איך אתה יודע שהזיכרון הקיים תקין? בעיות בחשמל שגרמו לשריפת המעבד יכולות בהחלט לגרום לנזק גם לזיכרון. אני ממליץ שתבדוק את הזיכרון שלך עם +memtest86 בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

2. אתה צריך לחפש מבחני ביצועים לתוכנות שלך ולשימושים המסויימים שלך ולראות את ההשפעה של המעבד על הביצועים. חשוב שתבדוק גם את נושא רוחב הפס לזיכרון - ברוב השימושים הוא לא מהווה שיקול, אבל אולי לשימושים שלך יש השפעה על רוחב הפס לזיכרון, ואז אתה תרוויח מזיכרון DDR4, שבד"כ יש לו רוחב פס גדול יותר לעומת זיכרונות DDR3.

3. באופן כללי, הפרש הביצועים בין מעבדי הדור השישי ומעבדי הדור הרביעי המקבילים להם הוא דיי קטן, כך שהתוספת למחיר לא בהכרח משתלמת (במיוחד לאור העובדה שכבר יש לך זיכרון DDR3).

4. יש אפשרות לקנות מעבד מהדור השישי (ה Skylake) ולוח אם בעל תושבת 1151 העושה שימוש בזיכרון DDR3L. אם הזיכרון הקיים שלך מסוגל לעבוד במתח של 1.35V (רוב זיכרונות ה DDR3 מסוגלים לעבוד במתח של 1.5V), אתה יכול לקנות רק מעבד ולוח ולחסוך את עלות הזיכרון (שוב, בהנחה שהזיכרון שלך מתאים מבחינת המתחים ושהוא תקין).

פורסם
  • מחבר

מבחינת תקינות הזכרון אני התקנתי אותו במחשב אחר ולא היו תקלות (לא בדקתי עם תוכנה כל שהיא אלא פשוט ראיתי שהמחשב מקבל את הזיכרון ועובד וכו), בנוגע לתאימות אני חושב שהזיכרון הוא עד 1.5V אבל בכל מקרה אם אקנה מדור הסקייליק אקנה כבר זכרונות DDR4, יש המלצה לאתר מסיום כדי לבדוק את ההבדלים בין המעבדים?

תודה רבה על העזרה :) .

פורסם

1. העובדה שהמחשב נדלק עם הזיכרון אין פירושה שהזיכרון תקין ולא מייצר שגיאות. מומלץ שתבדוק את הזיכרון עם +memtest86, במיוחד לאור העובדה שהמעבד שלך התקלקל/נשרף (יש חיבור ישיר בין המעבד והזיכרונות, ויכול להיות שמה שפגע במעבד "קפץ" גם לזיכרון).

2. למרות שמעבדי ה Skylake הם יחסית חדשים בשוק, אפשר למצוא מבחני ביצועים (Benchmarks) והשוואות שלהם ביחס למעבדי הדור הרביעי (ה Haswell) באינטרנט, אולם בד"כ יהיה מדובר במבחני ביצועים של משחקים. מכיוון שאתה עובד עם תוכנות לעיבוד גרפי (שאותן אני ממש לא מכיר), אני מציע שתחפש מבחני ביצועים שכוללים את התוכנות האלו או שתחפש בפורומים המתמחים בתחום העריכה הגרפית שבו אתה עוסק - אולי שם מישהו יוכל לומר בוודאות האם למעבדי ה Skylake וזיכרון ה DDR4 יש יתרון משמעותי על פני מעבדי ה Haswell וזיכרון ה DDR3.

3. אני אישית חושב שמחשב אמור להחזיק מעמד לפחות 5-6 שנים (ומעשית אף יותר) לפני שיהיה צורך בהחלפתו. לכן אני חושב שאם כבר משקיעים במחשב, עדיף להשקיע:

א. במחשב בעל חומרה איכותית. מבחינתי זה אומר לא לקנות לוח אם שעולה 200-400 ש"ח, אלא להשקיע באחד שעולה 800-1000 ש"ח וכולל יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, רכיבים אלקטרוניים איכותיים יותר וצלעות קירור טובות יותר לרכיבי הלוח.

ב. במחשב המתקדם ביותר טכנולוגית. במקרה הזה, לדעתי עדיף להוסיף עוד 300-400 ש"ח בשביל לקנות מעבד בעל תושבת 1151 וזיכרון DDR4 מאשר לחסוך כסף ולקנות מעבד בעל תושבת 1150 וזיכרון DDR3 (בהנחה שיש צורך בקניית זיכרון DDR3 חדש), למרות שמבחינת יחס הביצועים למחיר הוא קצת פחות טוב.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה על התשובה במיוחד בלהתחשב בשעה.

בדקתי באינטטרנט ומצאתי שה6700K הרבה יותר טוב לתוכנת מאיה אז לכן אקח אותו כרגע זה התיכנון

i7 6700Kולוח האם gigabyte z170 gameing 5 או הגיימינג 7וזכרות 16GB (2X8) kingstine fury ddr4 2400MHZ

השאלה אם עדיף לי להשקיע את ה180 שקל הבדל בין הגיימינג 5 לגיימינג 7?

וכמובן המחשב אמור לשמש אותי למש המון שנים כמו שהקודם שימש לכן חשוב לי לבחור גם את הלוח הנכון.

פורסם

1. בשביל לעזור לך לבחור את הלוח המתאים ביותר עבורך, צריך לדעת מהן הדרישות שלך מהלוח (כמה חיבורי USB מכל סוג אתה צריך, מספר חיבורי ה SATA המבוקש, האם יש צורך בחיבורי USB 3.1, האם יש תכנון לבנות מערך כרטיסי מסך וכד') וכמובן - צריך לדעת מהו התקציב ומאיזו חנות אתה מתכוון לקנות את המחשב (חנויות שונות מוכרות לוחות אם שונים במחירים שונים).

2. לדעתי עדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות זיכרון שעובד בתדר של 2666MHz רק בגלל שההפרש במחיר הוא מאד קטן ביחס לזיכרון שעובד בתדר של 2400MHz.

3. אני לא רואה הבדל רציני בין הלוחות GA-Z170X-Gaming 5 ו GA-Z170X-Gaming 7:

א. ב GA-Z170X-Gaming 7 יש מגן/כיסוי על החלק האחורי שלו, אבל אני לא בטוח אם יש לזה חשיבות כלשהי.

ב. ב GA-Z170X-Gaming 7 יש חיבורי HDMI 2.0, אבל זה לא ממש חשוב אם נעשה שימוש בכרטיס מסך נפרד.

ג. כרטיסי הקול והרשת ב ב GA-Z170X-Gaming 7 אמורים להיות קצת יותר טובים מאלו שב GA-Z170X-Gaming 5 (בשני הלוחות יש 2 כרטיסי רשת חוטיים).

ד. ב GA-Z170X-Gaming 7 יש עוד 2 חיבורי SATA3 (סה"כ 8).

ה. יש הבדל במספר וסוגי חיבורי ה USB בפאנל האחורי של הלוחות (אבל בכל מקרה בשני הלוחות יש 2 חיבורי USB 3.1 - אחד בממשק Type-A והשני בממשק Type-C).

ו. ב GA-Z170X-Gaming 7 יש כפתורי הדלקה ואיתחול המובנים על הלוח.

בשאר התכונות הלוחות נראים לי דיי זהים.

השוואה בין הלוחות מהאתר של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=5498,5481

בקיצור, ההבדל בין הלוחות הנ"ל לא נראה לי משמעותי במיוחד ואני לא חושב שהייתי מוסיף עוד כ-300 ש"ח רק בגלל ההבדלים הנ"ל.

אגב, אני לא יודע איך הגעת להפרש של 280 ש"ח בין הלוחות - בפלונטר המחירים הם 1001 ש"ח ו-1161 ש"ח ל GA-Z170X-Gaming 5 ול GA-Z170X-Gaming 7 בהתאמה, כלומר הפרש של 160 ש"ח, ב TMS המחירים הם 979 ש"ח ו-1193 ש"ח, כלומר הפרש של 214 ש"ח וב StartPC המחירים הם 999 ש"ח ו-1140, כלומר הפרש של 141 ש"ח. בהנחה שההפרש במחיר אכן עומד על כ-150 ש"ח וההבדל בתכונות הוא משמעותי (למשל - יש צורך ביותר מ-6 חיבורי SATA או שאתה מעוניין בכרטיס קול קצת יותר טוב), אז אולי כן ישתלם לך להוסיף עוד 150 ש"ח, אבל עבור רוב המשתמשים אני חושב שאין צורך בכך.

פורסם
  • מחבר

אני בטעות לחצי על ה2 ולא על ה1 ולא שמתי לב לזה תיקנתי בתגובה הקודמת.

יש כרטיס מסך נפרד (כרגע HD7950) עוד חודשיים בארך אחליף לFURY X אחרי שאחסוך קצת כסף לוח אם ומעד וזכרונות חייב להחליף עכשיו כי אין לי מחשב מימה שתיארתה בהדבלים בין הלוחות הדבר היחיד שאני יכול לראות כרלוונטי זה הכרטיס קול ואולי הכפתורי הדלקה איתחול ואיפוס ביוס שיש ב7 אם אין הבדל של תמיכה לעתיד\ביצועים\לא יודע מה לא רואה למה להשקיע את העוד 180 שקל האלו חוץ מסתם להתלהב על זה שיש לוח טוב יותר מהשני ואשקיע אותם בזיכרונות אלא אם יש באמת סיבה לקחת את הגיימינג 7 ולא את ה5 שהיא מעבר לסתם כמה חיבורי USB נוספים או חיבורי SATA שאני גם ככה לא רואה איך אני הולך להשתמש ב8 (כרגע יש 4 מחוברים).

ואני קונה כניראה בשיריון מחשבים (חנות של השכן שלי).

** מסתבר שיש בעיה בהספקה של לוחות אם של גיגה ביט ולא יהיה בקרוב לוחות אם אלו אבל יש לוחות אם של אסוס ולא בעיה להשיג של MSI יש המלצה ללוח אם של אחת מהן באותו טווח מחירים יש העדפה לאסוס **

פורסם

1. אין הרבה ביקורות גולשים לגבי לוחות האם השונים לתושבת 1151 מ-2 סיבות:

א. מדובר במוצר יחסית חדש בשוק (מעבדי ה Skylake הראשונים שוחררו לפני כחודשיים, באוגוסט 2015).

ב. רוב בעלי המחשבים לא ממש צריכים לשדרג, שכן גם מעבד Core i5 מהדור השני מספק ביצועים סבירים שמספיקים לרוב השימושים המודרניים, ולכן הם לא רוכשים לוחות אם כאלו.

לאור הנ"ל כל המלצה על לוח תהיה בהסתייגות כלשהי, שכן אי אפשר להמליץ על לוח אם ולומר ב 100% וודאות שהוא חף מבעיות. כל מה שאני יכול לעשות הוא להשוות את התכונות של הלוחות ולומר לך איזה מהם יותר משתלם.

2. האתר של שיריון מחשבים לא ממש מעודכן - אני לא רואה שנמכרים שם לוחות בעלי תושבת 1151 (למעשה אני חושב שיש שם יותר לוחות בעלי תושבת 1155 מאשר לוחות בתושבת 1150) וכמו כן אני רואה שאין להם לוחות אם של MSI כלל, כך שזו בעיה להמליץ על לוחות משם.

3. מבחינת התכונות בלבד, כאשר מתוכננת המהרה ברמה בינונית ובעלות של כ-1000 ש"ח, הנה מספר דגמים של לוחות שאני אישית הייתי שוקל:

ASRock: ה Z170 Extreme4 וה Z170 Extreme6 (היות וההפרש במחיר הוא דיי קטן, כמובן שעדיף לבחור ב Z170 Extreme6).

Asus: ה Z170-A וה MAXIMUS VIII RANGER.

Gigabyte: ה GA-Z170X-UD5 וה GA-Z170X-Gaming 5.

MSI: ה Z170A GAMING M5.

הכנתי לך טבלה המסכמת את תכונות הלוחות הנ"ל:

56266500b2128.png

בנוסף לבדיקת המחיר המוצע לך לכל לוח, מומלץ מאד שתבדוק כל לוח אם בעצמך ותחפש ביקורות לגביו (גם ביקורות של אתרי חומרה וגם ביקורות של רוכשים) בכדי לגלות האם יש איתו בעיות שחוזרות על עצמן.

פורסם
  • מחבר

ואו פשוט ואו תודה רבה !!!

וכן שמתי לב שהאתר שלו לא מעודכן אני פשוט מסתכל באחרים ובוא ואומר לו מה אני רוצה וזהו, ואני שואל על אסוס וMSI במידה ולא יהיה לו אפשרות להשיג את הגיימינג 7 אז כניראה אקנה בפלונטר שאי אפשר להשיג כרגע אצלם גיגהבייט אבל אסוס יש להם במלאי וMSI יכולים לקבל תוך יום.

באסוס חשבתי על הלוח הזה MAXIMUS-VIII-HERO למרות שהוא תוספת של כמעט 100 ש"ח מהגיימינג 7 והתלבטות קלה אם לקחת את הZ170-A.

בנוגע ללוחות של אסרוק יהיה לאח שלי ניסיון רע איתם ולכן מעדיף להתרחק ולהוסיף את הכסף לאסוס\גיגה בייט.

שוב תודה רבה על התשובות וההשקעה ואני יעשה עוד קצת בדיקה על הלוחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים