עבור לתוכן

שדרוג לוח אם/ זכרונות/ מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ומומחים,

אני שוקל לשדרג לוח אם (ואולי גם מעבד וזכרונות אם יש צורך) בתקציב של עד 1600 (לוח אם לבד) עד 3000~ ש"ח (כולל מעבד+ קירור+ זכרונות ).

ואשמח לקבל את חוות דעתכם והמלצתכם,

זהו המפרט הנוכחי של המחשב שלי:

מעבד Intel i7 930 2.8 Ghz 8Mb l3 Cache s1366

קירור למעבד ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 CPU FAN

לוח אם: Gigabyte ga-x58a-ud3r

ספק כח: Seasonic 620w pfc 12cm fan modular psu m12II-620

זיכרון: Kingston 12GB 1333mhz ddr3 (יושב על שלוש סלוטים)

דיסק קשיח: Kingston SSD 120GB

Western Digital 2TB Black 64MB 7200RPM sata3

כרטיס מסך: Sapphire HD7950 oc 3g

כרטיס קול: CREATIVE (EXTREME FIDELITY) XFI GAMER

מארז : 932 HAF FULLTOWER ATX BLACK CoolerMaster

השימוש הוא בעיקר לעריכה גרפית גיימינג מוזיקה וסרטים.

אני מעוניין להחליף ללוח אם מעולה מתקדם ומהיר, אמין ומומלץ, שלא מתחמם מהר, עם הרבה הרחבות וחיבורים חדשים, עם כרטיס קול מובנה עם סאונד מעולה,

(לא מעוניין לקנות כרטיס קול חיצוני) שיוכל לנצל את המערכת הרמקולים Z906 LOGITECH 5.1 ושיוכל לשרת אותי בשנים הקרובות.

אז השאלות שלי הן:

> על איזה לוח אם הייתם ממליצים? (כאמור עד 1600 ש"ח ~)

> האם החלפת הלוח אם מחייבת אותי לרכוש רכיבים כמו מעבד/זכרונות/ מארז אחר? או שאני יכול להעביר את הנוכחיים ללוח אם החדש?

חשוב לי לציין שכנראה אקנה מקייאספי אז אם יש לכם המלצות לדגמים שמוכרים שם אשמח לקרוא.

המון תודה!

פורסם

1. יש לך לוח ומעבד בתושבת 1366, שהיא התושבת למעבדי ה High End של אינטל מהדור הראשון. תושבת זו הוחלפה בתושבת 2011, המיועדת למעבדי ה High End מהדור השני והשלישי, וגם תושבת זו כבר הוחלפה בתושבת 2011-3, המיועדת למעבדי ה High End מהדור הרביעי. מכיוון שמדובר בחומרה דיי ותיקה שכבר לא מיוצרת, סביר להניח שתהיה בעיה למצוא לוח אם חדש בעל תושבת 1366.

באופן כללי, הלוח שלך, ה GA-X58A-UD3R של Gigabyte, נראה לוח אם דיי טוב. אם הוא תקין, אני לא ממש רואה סיבה להחליפו. אם אתה מעוניין בחיבורים נוספים כמו USB 3.0 או SATA3, אתה יכול לקנות כרטיסי הרחבה - זה כנראה יהיה זול יותר לעומת החלפת כל הלוח.

2. אם אתה מעוניין להחליף את לוח האם באחד מודרני, אז יש לך 2 אפשרויות עיקריות, אך שתיהן דורשות החלפה גם של המעבד והזיכרונות (ל DDR4):

א. לקנות שילוש המיועד למעבדי ה High End של אינטל, כלומר לוח בעל תושבת 2011-3. העניין הוא שהמעבד הכי זול (ה Core i7-5820K, שיש לו 6 ליבות עיבוד פיזיות ו-12 לוגיות) עולה כ-2000 ש"ח, לוח סביר יעלה יותר מ-1000 ש"ח (וסביר להניח שיותר קרוב לסביבות ה-1500 ש"ח) ומודול זיכרון DDR4 אחד בנפח של 8GB יעלה בסביבות ה 200-300 ש"ח.

ב. לקנות שילוש המתאים למשתמשים הביתיים "הרגילים". כיום מדובר על מעבדי ה Skylake (הדור השישי) העושים שימוש בתושבת 1151. לוח דיי טוב יעלה לך בסביבות ה 1000-1200 ש"ח והמעבד הכי חזק בסידרה (ה Core i7-6700K, שיש לו 4 ליבות עיבוד פיזיות ו-8 לוגיות) יעלה לך בסביבות ה-1900 ש"ח. כמובן שגם עבור מחשב כזה יהיה צורך בקניית זיכרון DDR4.

הערה: יש עוד 2 אפשרויות נוספות שראוי לציין:

א. אתה יכול לקנות מעבד Skylake עם לוח העובד עם זיכרון DDR3. זה יכול לחסוך לך כסף בקניית זיכרון אם הזיכרון הקיים שלך מסוגל לעבוד במתח של 1.35V (מעבדי ה Skylake לא מיועדים לעבוד עם זיכרון DDR3 במתח של 1.5V ומעלה אלא רק עם זיכרון DDR3L העובד במתח של 1.35V).

ב. אתה יכול לקנות מעבד מהדור הרביעי (ה Haswell) בעל תושבת 1150. הלוחות והמעבדים האלו עדיין קצת יותר זולים לעומת מקביליהם מהדור החדש (בתושבת 1151) והם עובדים עם זיכרון DDR3, כך שתוכל להשתמש בזיכרון הקיים.

אחרי שתחליט איזו אפשרות מתאימה לך יותר, יהיה אפשר לעזור לך יותר. חשוב שתדע איזה כח עיבוד אתה צריך (האם חשוב שבמעבד יהיו כמה שיותר ליבות או שחשובים יותר הביצועים של ליבה בודדת) ומהו נפח הזיכרון הדרוש לך (אני מניח שתרצה לפחות 16GB).

3. בכל מקרה המארז HAF 932 של Cooler Master נראה כמו מארז סביר ביותר (תומך בלוחות בגודל ATX, יש לו מאוורר עליון וספק הכח הממוקם בחלקו התחתון), כך שאתה לא תצטרך להחליף את המארז.

פורסם
  • מחבר

המון תודה Smalul על התשובה הבהירה והמפורטת!

1. הלוח יחסית בסדר, נראה לי שהוא מראה סימני דעיכה והזדקנות קלים אבל בכל אופן חשבתי להשתדרג כאמור למשהו מתקדם ומהיר יותר-

אני מבין שבמקרה הזה כבר מדובר על החלפה של מעבד וזכרונות...בסדר.

2. אופציה א' נראית לי יותר מתאימה לצרכיי- הHIGH END של אינטל ואני מבין שיש צורך בעדכון התמחור, אז אני מעלה את התקציב ל4000~.

מבחינת כח עיבוד- אני עובד על הרבה דברים במקביל, אז מניח שחשובים לי מספר ליבות וגם הביצועים של כל ליבה וליבה.

על איזה שילוש או שילושים היית ממליץ בהתאם לצרכיי?

ושוב מבלי להתפשר על הלוח אם , מניח שאצטרך להוסיף ועד יחידת קירור למעבד. אגב האם יהיה צורך גם בספק חזק יותר?

דבר נוסף: האם הארכיטקטורה אמורה להשתנות בחודשים הקרובים ואולי שווה לי להמתין לדור הבא אם הוא ממש בפתח?

עד כמה משמעותי ברמת האחוזים ההבדל בין המעבד של הדור הנוכחי לבין המעבד שיש לי כרגע?

פורסם

1. בתחילת 2016 (ברבעון הראשון של 2016) אינטל אמורה לשחרר את מעבדי ה Broadwell-E, שהם מעבדי הדור החמישי, הם ייוצרו בתהליך של 14nm וגם הם יעשו שימוש בתושבת 2011-3. מעבדים אלו כנראה יעבדו עם הלוחות הקיימים לתושבת 2011-3, אבל אני לא בטוח בכך ב 100%. כיום מעבדי ה High End בתושבת 2011-3 ה"ביתיים" (יש גם מעבדי Xeon שמיועדים יותר לשרתים) מבוססים על ארכיטקטורת ה Haswell-E, המיוצרים בתהליך של 22nm.

2. נכון להיום, בסידרת מעבדי ה High End הביתיים לתושבת 2011-3 ישנם 3 מעבדים - ה Core i7-5820K וה Core i7-5930K, ששניהם בעלי 6 ליבות עיבוד פיזיות ו-12 לוגיות (ההבדל העיקרי בינהם הוא במספר מסלולי ה PCI Express שהם מציעים - 28 לעומת 40), וה Core i7-5960X, שהוא מעבד בעל 8 ליבות עיבוד פיזיות ו-16 לוגיות. המחירים של המעבדים האלו הם בסביבות ה-2000 ש"ח, ה-3000 ש"ח וה-5000 ש"ח בהתאמה. בתקציב של 4000 ש"ח כנראה תוכל להכניס רק את ה Core i7-5820K.

3. ה TDP של המעבדים הנ"ל הוא 140W. ה TDP של כרטיס מסך מדגם HD 7950 הוא כ 200W. תוסיף עוד 100W לשאר המערכת (זיכרון, התקני איחסון, מאווררים וכד') ועוד 100W כמרווח ביטחון ותקבל שספק כח שנותן הספק של 550W אמור להספיק למחשב כזה. לך יש ספק כח M12II-620 של Seasonic, אז לא צריכה להיות בעיה, בהנחה שספק הכח תקין.

כמובן שאם אתה מתכנן המהרה הדברים משתנים - צריכת ההספק של המעבד יכולה להיות גבוהה יותר, וכמו כן אתה תהיה מעוניין במתח יציב יותר, ולכן אולי תרצה לשקול ספק כח חזק ואיכותי יותר.

4. בכדי לברר עד כמה מעבד High End מהדור הנוכחי חזק יותר מהמעבד שלך (ה Core i7-930) צריך לחפש השוואות באינטרנט.

האתר הזה לדוגמא, שמתבסס על תוצאות שמדווחות ע"י משתמשים, טוען שה Core i7-5820K עדיף בעשרות אחוזים על ה Core i7-930, אבל אני לא הייתי מסתמך על אתר אחד בלבד.

5. מבחינת מפרט מ KSP - בתקציב של 4000 ש"ח אפשר לקנות את השילוש הזה:

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 5820K 3.3Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus X99-A LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2666Mhz CL16 2

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 3977 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הערה: אם תרצה, אפשר להחליף את הלוח הנ"ל ב Gigabyte GA-X99-UD4P (צריך לבדוק איזה מהם עדיף לך מבחינת התכונות).

פורסם
  • מחבר

Smalul שוב תודה רבה על ההשקעה והתשובות המפורטות!

1. טוב לדעת..אז זה בטווח של חצי שנה פלוס מינוס ועוד לא ברור מה יהיו ההבדלים כך שנראה לי שאשאר עם המלצתך הראשונית.

2. אתה צודק, המעבד של ה2000 ש"ח באמת נראה הכי הגיוני ביחס לתקציב, האם יש צורך ביחידת קירור למעבד. במידה וכן יש המלצה?

3. אכן, הספק תקין, אני לא מהאנשים שעושים אוברקלוקינג ולכן אני לא רואה צורך לשדרג אותו כרגע אבל תודה.

4. מגניב!! לא הכרתי..

5. אחלה! בנוגע לתכונות של הלוח אם המבוקש הוא צריך להיות מתקדם ומהיר, אמין ומומלץ, שלא מתחמם מהר, עם הרבה הרחבות וחיבורים חדשים, עם כרטיס קול מובנה וסאונד מעולה..

אני מחזיק כרגע בלוח אם של ג'יגהבייט ולא 'נפלתי' מהסאונד של הכרטיס המובנה של רילטק. מה ההבדלים המהותיים בין הלוחות ברמת התכונות?

פורסם

1. אתה כמובן צריך גוף קירור למעבד - מעבדי ה High End לא מגיעים עם גוף קירור, גם אם מדובר במעבד בתצורת BOX.

בנוגע לקירור מומלץ - אני מציע להתייעץ בפורום קירור, שכן אולי ישתלם לך להשקיע בקירור שמתאים להמהרה (אולי בעתיד בכל זאת תרצה לנצל את האפשרות הזו).

2. אני לא בטוח למה הכוונה בלוח אם "שלא מתחמם מהר". בכל מקרה מומלץ לקנות לוח עם גופי קירור סבירים על מערכת ייצוב המתח למעבד.

3. בתקציב שלך יש רק 2 לוחות סבירים במלאי של KSP - ה GA-X99-UD4P של Gigabyte וה X99-A של Asus (הלוח X99S GAMING 7 של MSI יגרום לחריגה קטנה מהתקציב של 4000 ש"ח, אבל הוא גם אפשרות). אני מציע שתבדוק את הלוחות האלו בעצמך - תיכנס לאתרים שלהם, תסתכל על תכונות שלהם ואולי גם על המראה החיצוני אם זה חשוב לך, וכמו כן תחפש ביקורות של אתרי חומרה ותגובות גולשים שרכשו את הלוחות הנ"ל וכך תוכל לקבל מושג האם הלוח מתאים לך והאם יש בו בעיות שחוזרות, דבר שיכול להעיד על בעית תכנון.

4. בכל שלושת הלוחות הנ"ל כרטיס הקול המובנה הוא ה Realtek ALC1150, שנחשב לדיי איכותי (אני ממש לא מומחה לאודיו, אז אני לא יכול לומר לך עד כמה, או אם בכלל, הוא יותר טוב מכרטיס הקול שלך), בכולם יש לפחות 6 חיבורי USB 3.0 (אין חיבורי USB 3.1 באף אחד מהלוחות הנ"ל), לפחות 8 חיבורי SATA3, חיבור M.2 אחד, חיבור SATA Express אחד, בכולם יש 8 חריצי הרחבה לזיכרון וכולם תומכים במערך של לפחות 3 כרטיסי מסך מסוג SLI או CrossFire (גם כאשר מדובר על מעבד כמו ה Core i7-5820K, שלו יש 28 מסלולי PCI Express "בלבד").

מבחינת ההבדלים:

א. הלוח של Gigabyte הוא בגודל E-ATX והלוחות האחרים הם בגודל ATX (זה פחות משמעותי, כי המארז שלך תומך בלוחות בגודל E-ATX).

ב. הלוח של Asus, למרות שהוא אחד המומלצים ברשת, מרגיש לי קצת פחות "מפוצ'ר" (עשיר בתכונות) - רשמית הוא תומך בעד 64GB זיכרון בעוד שהלוחות האחרים תומכים רשמית בעד 128GB (מעשית - סביר להניח שהוא כן תומך ב 128GB של זיכרון), הוא מציע 8 חיבורי SATA3 לעומת 10 בלוחות האחרים וחיבור ה M.2 תומך בכונני SSD בעלי בקר PCI Express בלבד (לא שזה משנה, שכן קניית כונן SSD בעל חיבור M.2 שהבקר שלו עובד ב SATA תהיה טעות לדעתי).

שוב - תחקור את הלוחות בעצמך ותראה מה הכי מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אחלה, יישר כח על ההשקעה Smalul!

אבדוק את כל מה שכתבת.

רב תודות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים