עבור לתוכן

סקיילק או לא ?

Featured Replies

פורסם

יש לי תקציב של 4800 שקל שלפי מפרט מדוייק ומחושב מאוד נכנס לי i5 6600 עם 8 ג'יגה ראם

ולוח אם עם DDR4 וכרטיס מסך GTX970 שתכלס זה אחלה מפרט לשנתיים - שלוש הקרובות ובעתיד אני רק יוסיף סטיק של 8 ג'יגה נוספים ובטח ישדרג כרטיס מסך ,אבל אני רוצה להבין עד כמה ואם בכלל כדאי לקחת סקיילק ולא ללכת על ה4690 וDDR3 הרבה אומרים שאין ביניהם הבדל אז אם זה נכון למה בכלל הוציאו אותם ? ומה ההבדל בין DDR 3/4 ?

השימושים שלי במחשב הם בעיקר משחקי רשת

מידי פעם משחקים "כבדים" כמו סימס 4 וGTA

ועוד מעט שיצא NFS 2015 ופוטושופ חובבני.

אז מה כדאי לי לקחת ? לא לשכוח שמבחינת מעבד וזכרון זה ל3 שנים הקרובות.

פורסם

1. אני אישית לא מאמין שמחשב (ובפרט השילוש - לוח האם, המעבד והזיכרון) צריכים להחזיק מעמד רק 3 שנים אלא הרבה יותר, במיוחד לאור העובדה שהשיפור בביצועים בין דורות המעבדים האחרונים הוא יחסית קטן, ולכן לא ממש משתלם לשדרג כל עוד יש לך מחשב מהדור השני/השלישי/הרביעי של אינטל וכל החומרה תקינה. בהתאם לכך, אני חושב שאם כבר משקיעים במחשב, עדיף לקנות את המחשב המעודכן ביותר טכנולוגית, שכן הוא אמור להחזיק מעמד תקופה דיי ארוכה, ונכון להיום זה אומר שסביר להניח שישתלם להוסיף עוד כמה מאות שקלים (תלוי בבחירת החומרה) בכדי לקנות שילוש המבוסס על מעבדי ה Skylake.

2. כמו שהסברתי, אין ממש הבדל גדול בביצועים בין מעבדי הדור השישי (ה Skylake) לקודמיהם מהדור הרביעי (ה Haswell), כך שמבחינת החיסכון בכסף, נכון להיום, משתלם יותר לקנות שילוש המבוסס על תושבת 1150 (סביר להניח שבעתיד מחירי החומרה לתושבת 1151 יירדו קצת, כך שלא ישתלם יהיה לקנות חומרה המבוססת על תושבת 1150).

3. מבחינת ההבדל בין DDR4 ו DDR3 - ל DDR4 יש רוחב פס גדול יותר (כי הוא עובד בתדר גבוה יותר) לעומת DDR3 (טכנית יש זיכרונות DDR3 המסוגלים לעבוד בתדרים גבוהים כמו זיכרונות DDR4, אבל הם דיי יקרים), ולכן הוא אמור להיות "מהיר" יותר. מעשית - אין ממש הבדל, שכן ברוב השימושים גם זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1600MHz נותן ביצועים דיי טובים וכל שיפור בתדר ייתן תוספת ביצועים קטנה עד לא מורגשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים