עבור לתוכן

שידרוג מעבד וSSD

Featured Replies

פורסם

שוב - כבר הסברתי לגבי הזיכרון - אתה צריך לראות בכמה זיכרון נעשה שימוש כאשר אתה משתמש ביישומים שלך וכך תוכל לדעת מהו נפח הזיכרון המתאים לך (אתה יכול לראות במנהל המשימות בכמה זיכרון נעשה שימוש כרגע). כמובן שרצוי לדאוג שנפח הזיכרון הפיזי יהיה תמיד גדול מנפח הזיכרון הוירטואלי הנדרש, אחרת תהיה גישה להתקן האיחסון שלך, דבר שיאט את פעולת המחשב (גם אם מדובר בכונן SSD).

אני אישית מעדיף מודול זיכרון יחיד בנפח של 8GB מאשר שניים בנפח של 4GB כל אחד, פשוט כי זה גם יותר זול וגם משאיר מרווח להוסיף זיכרון נוסף בעתיד. גם אם הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ בודד (Single) במקום במצב של ערוץ כפול (Dual) זה לא ממש משנה, שכן מבחני ביצועים מראים שאין הבדל מורגש בין המצבים ברוב היישומים.

פורסם
  • מחבר

תודה.

לפי מנהל המשימות 3.84GB בשימוש, ורשום בקובץ החלפה 337 ולא בקובץ החלפה 206, ככה ש8GB יספיק.

מבחינת מחיר לא ראיתי הבדל, סטיק יחיד 8GB CL8 1600MHZ עולה 47.49$

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148655

הCL7 עולה אותו מחיר כשזה ב2 סטיקים נפרדים http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231536

זה לא כ"כ משנה כי הלוח שלי תומך ב4 סטיקים ואז כן אפשר לשדרג בעתיד

פורסם
  • מחבר

אין הבדל בין 1600MHZ לבין 1333? עכשיו יש לי 4GB 1333 אין לי מושג איזה תזמון

אני יכול לצרף ל2 זכרונות הקיימים 2 סטיקים של סמסונג כל אחד 2GB גם 1333MHZ תזמון CL9 1.5V

http://www.memoryten.com/p/026213.htm

יש לי עוד 2 סטיקים של 2GB כל אחד אצל חבר שיחזרו אליי - אין לי מושג איזה הם, הוא יעדכן אותי תכף.

פורסם

1. ככל שתדר הזיכרון גדול יותר כך רוחב הפס לזיכרון גדול יותר (מודול זיכרון אחד מעביר 64 ביט, שהם 8 בתים, בכל מחזור שעון), ולכן אם יש לך יישום שרוחב הפס לזיכרון משפיע על הביצועים שלו אז עדיף להשתמש בזיכרון העובד בתדר גדול ככל האפשר (ולדאוג שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול). מעשית - ברוב המוחלט של היישומים אין ממש הבדל מורגש בין זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz או 1600MHz, וכנ"ל לגבי ההבדל בין תיזמוני ה CL.

הערה: ערך ה CL מציין למעשה זמן תגובה והוא תלוי בתדר הזיכרון. ע"י חישוב מתמטי פשוט אפשר להראות ש CL של 9 בזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz פירושו 11.25 ננו-שניות, ואילו CL של 9 בזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz פירושו 13.5 ננו-שניות (מה שאומר שאם הזיכרון הזה היה עובד בתדר של 1600MHz ערך ה CL שלו היה 11).

2. שוב:

א. הדבר הכי חשוב בשילוב זיכרונות שונים הוא לוודא שכולם מסוגלים לעבוד באותו המתח.

ב. כאשר אתה משלב זיכרונות העובדים בתדרים שונים ובתיזמונים שונים, הביוס אמור לבחור אוטומטית בתדר הנמוך ביותר ובתיזמונים החופשיים יותר (הערכים הגבוהים יותר). זה אומר שאם יש לך זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz, זה לא ממש משנה אם תקנה מודול זיכרון נוסף שעובד בתדר של 1600MHz כי הזיכרון יעבוד ב 1333MHz.

3. מעשית זה לא משנה אילו מודולי זיכרון אתה משלב - כל עוד הם יעבדו ביחד באופן תקין ובסה"כ יהיה לך נפח זיכרון כולל של 8GB.

פורסם
  • מחבר
1. ככל שתדר הזיכרון גדול יותר כך רוחב הפס לזיכרון גדול יותר (מודול זיכרון אחד מעביר 64 ביט, שהם 8 בתים, בכל מחזור שעון), ולכן אם יש לך יישום שרוחב הפס לזיכרון משפיע על הביצועים שלו אז עדיף להשתמש בזיכרון העובד בתדר גדול ככל האפשר (ולדאוג שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול). מעשית - ברוב המוחלט של היישומים אין ממש הבדל מורגש בין זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz או 1600MHz, וכנ"ל לגבי ההבדל בין תיזמוני ה CL.

הערה: ערך ה CL מציין למעשה זמן תגובה והוא תלוי בתדר הזיכרון. ע"י חישוב מתמטי פשוט אפשר להראות ש CL של 9 בזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz פירושו 11.25 ננו-שניות, ואילו CL של 9 בזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz פירושו 13.5 ננו-שניות (מה שאומר שאם הזיכרון הזה היה עובד בתדר של 1600MHz ערך ה CL שלו היה 11).

2. שוב:

א. הדבר הכי חשוב בשילוב זיכרונות שונים הוא לוודא שכולם מסוגלים לעבוד באותו המתח.

ב. כאשר אתה משלב זיכרונות העובדים בתדרים שונים ובתיזמונים שונים, הביוס אמור לבחור אוטומטית בתדר הנמוך ביותר ובתיזמונים החופשיים יותר (הערכים הגבוהים יותר). זה אומר שאם יש לך זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz, זה לא ממש משנה אם תקנה מודול זיכרון נוסף שעובד בתדר של 1600MHz כי הזיכרון יעבוד ב 1333MHz.

3. מעשית זה לא משנה אילו מודולי זיכרון אתה משלב - כל עוד הם יעבדו ביחד באופן תקין ובסה"כ יהיה לך נפח זיכרון כולל של 8GB.

הזיכרונות עובדים באותו המתח, והם גם 1333MHZ, ככה שאין בעיה להוסיף אותם

פשוט תהיתי אם פשוט להוסיף את ה2 של סמסונג ואז כל הזכרונות יעבדו ב1333MHZ בתזמונים חופשיים או מראש לרכוש 2 סטיקים של 4GB כל אחד 1600mhz CL7

פורסם

1. לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך.

2. אם כבר יש לך מודולי זיכרון בנפח הרצוי, חבל לקנות מודולים חדשים רק בכדי שהזיכרון יעבוד ב 1600MHz במקום ב 1333MHz, שכן סביר להניח שלא תרגיש כלל בהבדל. חוץ מזה, מעבדי ה Core i3 מהדור השני עובדים עם זיכרון DDR3 בתדר מקסימלי של 1333MHz, כך שגם אם יש לך זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz, יכול להיות שהוא עובד בתדר של 1333MHz (תלוי בהגדרות בביוס).

פורסם
  • מחבר

אני יודע, ציטטתי בטעות.... סליחה :-)

לא ידעתי את זה ואכן יש לי I3 2120 (סדרה שנייה)

מה זאת אומרת תלוי בהגדרות הביוס? ומה לגבי התזמון לוותר? לא ארגיש בהבדל כלשהו? לחסוך את הכסף?

שוב אלפי תודות

פורסם

1. תרשום במדוייק איזה זיכרון יש לך, ובפרט באיזה תדר ותיזמונים כל מודול זיכרון מסוגל לעבוד. אם אתה לא בטוח - תסתכל בתגית ה SPD שבתוכנת ה CPU-Z.

2. שיהיה ברור - תדר הזיכרון נקבע למינימום מבין תדרי המקסימלי הנתמך ע"י כל אחד ממודולי הזיכרון, התדר המקסימלי הנתמך ע"י המעבד והתדר המקסימלי הנתמך ע"י לוח האם.

המעבד Core i3-2120 תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz.

לפי התמונות שפירסמת בדיון הזה, יש לך כרגע 2 מודולי זיכרון של Corsair בנפח של 2GB כל אחד, שעובדים בתדר מקסימלי של 1333MHz עם CL של 9.

לכן לא משנה איזה זיכרון תקנה, הוא לא יוכל לעבוד בתדר הגבוה מ 1333MHz.

3. בנוגע לתיזמונים:

א. אם יש לך מודול זיכרון אחד שבתדר של 1333MHz עובד בתיזמונים של 9-9-9 ואחר שבתדר של 1333MHz עובד בתיזמונים של 7-7-7, אז כל הזיכרון יעבוד בתיזמונים של 9-9-9.

ב. כפי שהסברתי קודם, התיזמונים מייצגים זמני תגובה כמספר מחזורי שעון. לכן אותו זמן תגובה יקבל ערך שונה כאשר הזיכרון עובד בתדר אחר. כרגע יש לך זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz עם CL של 9. זה אומר זמן תגובה של 13.5ns. אם נחשב את הזמן הזה כמספר מחזורי שעון בתדר של 1600MHz נקבל 10.8 מחזורים, כלומר ניתן לומר כמעט בוודאות שזיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz עם תיזמונים של 11-11-11 יהיה מסוגל לעבוד בתדר של 1333MHz בתיזמונים של 9-9-9 (טכנית, תיזמון של 11 בתדר של 1600MHz פירושו זמן תגובה של 13.75ns, שזה קצת יותר גבוה מ 13.5ns, אבל בהפרש קטן של 0.25ns, ולכן סביר להניח שלא תהיה בעיה לעבוד בתיזמון של 9 בתדר של 1333MHz). מכאן שאם תקנה זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz ובתיזמונים של 11-11-11 (או פחות מכך) הוא יהיה מסוגל לעבוד בתדר של 1333MHz בתיזמונים של 9-9-9.

4. לפי התמונה שפירסמת קודם, הזיכרון במחשב שלך עובד כרגע בתדר של 1333MHz וזהו גם התדר המקסימלי הנתמך ע"י הזיכרון והמעבד. אם אתה ממש רוצה, אפשר להיכנס לתחום של המהרת הזיכרון ולגרום לו לעבוד בתדר גבוה יותר, אבל יש בכך סיכון כמו בכל המהרה (טכנית, אם הזיכרון מסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz ואתה מפעיל אותו בתדר כזה למרות שהמעבד תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz, הדבר נחשב להמהרה של בקר הזיכרון, שנמצא במעבד).

כמובן שיכול להיות גם מצב הפוך, שבו ניתן להפעיל את הזיכרון בתדר המקסימלי הנתמך על ידו, אך בביוס הוא מוגדר לעבוד בתדר נמוך יותר (זה לא המצב אצלך, אבל חשבתי לציין את זה).

מכיוון שאני לא יודע אם אתה מתכנן לשנות את הגדרות הביוס שלך הנוגעות לזיכרון הוספתי בהערה בסוגריים "תלוי בהגדרות הביוס".

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת

הזכרונות שאני יכול לתקוע (רק צריך לקבל אותם) ראשון זה PC8500-U 2GB של לנובו, וזה 1066MHZ

שני של Rendition 1333mhz 2gb http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148352

שלישי + רביעי (זהים) סמסונג 2GB כל אחד PC3-12800U-11-11-A1

יש לי גם תמונות של הכול

מתאר לעצמי עדיף לשים את ה2 של סמסונג. התזמון שלהם זה 11 אני מתאר לעצמי? לא גבוה מדי?

טנקיו

פורסם

לפי מה שכתבת, זה מה שאני מבין:

א. מודול הזיכרון הראשון של לנובו עובד בתדר של 1066MHz.

ב. מודול הזיכרון השני (ה Rendition) עובד בתדר של 1333MHz. באתר אחד באינטרנט (קישור) כתוב שהוא עובד עם CL של 9 ובמתח של 1.5V.

ג. שני מודולי הזיכרון הנותרים (של סמסונג) עובדים בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 11-11-11.

ד. כל אחד מהמודולים הנ"ל הוא בנפח של 2GB, כך שסה"כ יש לך 8GB ב-4 מודולים.

אם תתקין את כולם ביחד, בהנחה שלא תהיה בעיית תאימות כלשהי ואם כולם תקינים, הזיכרון יעבוד בתדר של 1066MHz. זה לא אידאלי, אבל גם לא יהיה נורא. לדעתי עדיף שיהיה לך זיכרון בנפח של 8GB שעובד בתדר קצת יותר נמוך לעומת זיכרון בנפח 4GB שעובד בתדר יותר גבוה.

בנוגע לתיזמונים - זה פחות חשוב. לא צריך לקנות זיכרון רק בגלל העניין של התיזמונים.

הערות:

א. זיכרון שמסוגל לעבוד בתיזמון CL של 11 בתדר של 1600MHz (שזה 13.75ns) ככל הנראה יוכל לעבוד בתדר של 1333MHz בתיזמון CL של 9 ובתדר של 1066MHz בתיזמון CL של 7.

ב. בתיזמונים אתה מעוניין שהערך יהיה כמה שיותר נמוך. למשל תיזמון CL של 9 בתדר של 1600MHz עדיף על תזמון CL של 11 בתדר של 1600MHz. מעשית זה לא ממש יורגש בביצועים ברוב המקרים, אז דיי חבל להשקיע כסף רק בכדי לקבל תיזמונים קצת יותר טובים.

פורסם
  • מחבר

לא עדיף לי להתקין את ה2 של הסמסונג עם ה2 הנוכחיים של קרוסר?

כולם יעבדו ב1333 למיטב הבנתי. זה שהם יעבדו בCL9 קורה באופן אוטומאטי? (הרי המעבד מגביל אותי ל1333)

פורסם

1. אם יש לך כרגע 2 מודולי זיכרון שמסוגלים לעבוד בתדר של 1333MHz או יותר והבחירה להוספת עוד זיכרון היא מהמודולים שפורטו בהודעה הקודמת, אז כמובן שעדיף להתקין את המודולים של סמסונג.

2. אני אסביר באופן כללי ביותר כיצד, למיטב הבנתי, פועל תהליך האיתחול מבחינת בחירת תדר ותיזמוני הזיכרון:

לכל מודול זיכרון יש "שבב ביוס" משלו שנקרא SPD, והוא מחזיק את ערכי הפרמטרים שמתאימים לזיכרון. כאשר הביוס קורא את נתוני הזיכרון במהלך האיתחול של המחשב (בהנחה שההגדרות בביוס הן אוטומטיות), הדבר הראשון שנקבע הוא תדר העבודה של הזיכרון (כאמור - התדר המינימלי מבין התדרים המקסימליים שבהם יכול כל מודול זיכרון לעבוד). לאחר שנקבע התדר, הביוס בודק מהם ערכי התיזמונים המתאימים לכל מודול זיכרון בתדר הנבחר, והוא בוחר את הערכים הגבוהים ביותר מבין כל הערכים שמוגדרים לכל אחד ממודולי הזיכרון.

לדוגמא - אם ב SPD של רוב מודולי הזיכרון מוגדר שבתדר של 1333MHz הם מסוגלים לעבוד בתיזמונים של 9-9-9, אבל עבור מודול זיכרון אחר מוגדר שבתדר של 1333MHz התיזמונים הם 10-10-10, אז כל הזיכרון יעבוד בתיזמונים של 10-10-10.

הערה: כמובן שזיכרון שמסוגל לעבוד בתיזמונים של 9-9-9 מסוגל לעבוד בתיזמונים חופשיים יותר, כמו 10-10-10, אבל הפוך זה לא בהכרח נכון.

שוב - אתה מתעסק יותר מדיי בתיזמונים של הזיכרון וזה לא ממש חשוב - פשוט תוסיף את מודולי הזיכרון למחשב בכדי שיהיה לך זיכרון בנפח כולל של 8GB.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הוספתי.

שיפור של שמיים וארץ.

סתם בשביל להבין - מה זה אומר שהזכרונות כרגע בתדר של 665.1MHZ?

אין ספק ש4GB לא היה מספיק עבורי.

בין עין רעה ביינתים הכרום לא קורס מרוב עומס

memory.jpg

פורסם

זיכרון DDR עובד בצורה כזו שבכל מחזור שעון שלו נעשות שתי פעולות של העברת מידע (אחת עם עליית השעון ואחת עם ירידת השעון). זה אומר שתדר העבודה האמיתי של הזיכרון הוא חצי מתדר השעון המפורסם עבורו (או תדר השעון האפקטיבי/המעשי). במקרה הזה מדובר על זיכרון שעובד בתדר מעשי של 1333MHz, אבל בפועל תדר השעון האמיתי שהוא מקבל הוא בדיוק חצי מזה - 666.5MHz, וזהו הנתון שמופיע בחלק ה Memory בתוכנת ה CPU-Z.

הערה: אין לך מה לדאוג בקשר להפרש בין התדרים - תיאורטית התדר האמיתי אמור להיות 666.5MHz, אבל במקרה הזה התדר האמיתי הוא 665.1MHz, אולם ההשפעה על הביצועים היא זניחה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

עובד מעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים