עבור לתוכן

דיסקים בחוץ ענן ופלאש בפנים

Featured Replies

פורסם

כמו הדיסקטים (פלופי דיסק) כך אני רואה את המגמות בשוק שהדיסקים יוצאו מהמחשב לגמרה.

בואו נסקור את המדיות הדיסק הפופולריות:

דיסק וייניל

לייזר דיסק שנה 1978

קומפקט דיסק (CD) נפח 400MB-900MB שנה 1993

DVD (דיגיטל וידאו דיסק) נפח 4.7GB-9.3GB שנה 1995

HD-DVD (היי דה פנישן) נפח 20GB-40GB שנה 2006

BD (בלו ראיי דיסק) נפח 25GB-50GB שנה 2006

HVD (דיסק היברידי) נפח 100GB-0.5TB שנה 2007

הדיסק היווה בהתחלה שתי דברים פירטיים שגרמו להצלחתו:

1) הקלטת תכנים בעלי זכויות יוצרים

2) הפצת פורנו

הדיסק גם גרם לניטנדו לפרוש מהשליטה בשוק הקונסולות בגלל נפחו.

אבל היום יש מגמה הולכת וגוברת להעלמות של הדיסק:

בתחום הטלוויזיה לחברות הממירים הדיגיטליים (הוט ויס) יש אפשרויות הקלטה, כך גם לעידן + יש אפשרות הקלטה באמצעות כרטיס הבזק. ספריות הווידאו כמעת חוסלו אחרי מכת האינטרנט והפירטיות.

בתחום המחשב הגיבוי היום הוא בענן, המשחקים מופצים פירטית ולא פירטית דרך הורדות באינטרנט. מערכות ההפעלה מתעדכנות אוטומטית מגרסאות ישנות לחדשות ללא דיסק ודרך האינטרנט.

בשאר התחומים: הקונסוליות מאבדות את כוחן למחשב הביתי שחזק הרבה יותר, המצלמות פורשות מהדיסקים הגדולים ועוברות לפלאש, הסלולרים החכמים מעלימים את הקונסוליות הניידות והדיסקמנים

לא נראה לי שנשאר שימוש לדיסק והוא כנראה יעזוב אותנו ואת המחשב בעשור הבא.

פורסם
והנבואה ניתנה ל.........

או במילים אחרות - לא כ"כ מסכים עם הניתוח שהבאת.

דיסק או לא דיסק - עוד הרה זמן נזדקק לאמצעי אחסון מקומי במחשב.

ולהבדיל ממה שכתבת, זו לא התנבאות בכלל.

אני חושב שהוא התכוון לדיסק אופטי. קראת רק את הכותרת?

ואני מסכים. כבר שלוש שנים שאין לי במחשב DVD (לא קניתי אותו כשלקחתי את המחשב מהרכבה בחנות).

ויש לי קונסולות "דור חדש" ללא שום דיסקים. הכל באופן דיגיטלי.

פורסם

רק עכשיו קלטת את זה?

אפל כבר מזמן התחילו להוציא מחשבים בלי קוראי דיסקים.

פורסם

לא משתמש בכונן אופטי מ-2011. לא יודע למי אחרים מחכים. הפורמטים האלו מתו מזמן.

פורסם

השימושים הסוררים האחרונים שהיו לדיסקים בשנים האחרונות הם התקנת מערכת הפעלה ומוזיקה לרכב.

כמובן שבשני המקרים השימוש הופך לנדיר יותר.

פורסם
  • מחבר

אני שמח שכמעת כולם הסכימו איתי וכן התכוונתי לדיסקים הנשלפים מכונן אופטי.

פורסם

אין מה לעשות עם דיסקים. רוצה שירים לרכב? קנה DOK זול של 8GB ותמלא אותו בכל מה שאתה רוצה. רוצה להחליף שירים? אין בעיה תחליף. אני לא מוצא להם שום שימוש בשלוש שנים האחרונות.

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מישהו יודע אם הכוננים האלה עדיין מיוצרים או שכל מה שמוכרים זה מלאי שכבר קיים?

פורסם

עדיין מיוצרים

פורסם

מעניין. אז כנראה שיש ביקוש?

פורסם

תמיד יהיה את זה שידרוש, אבל אני מעריך שהדרישה יורדת.

פורסם

מה אתה עושה בדיסק שלא יותר קל, מהיר ונוח לעשות עם dok?

פורסם
  • מחבר

לראשון שכתב KAKADU999 את האמת גם הHDD יעלם אבל זה יקח יותר זמן תראה לפני המון שנים שזה לפני הצונמי שהעלה את המחירים היו המון חברות לHDD שמכרו 1TB בין 300-400 שקל, לפני שנתיים נשארו 2 חברות בלבד המחיר של ה2TB היה 390 שקל גם היום לא השתנה המחיר. מה שכן יש 4TB 7200fpm עולה בדיוק 1,290 פער עצום בין 2TB ל4TB זה פער של יותר מפי 3.3 מהמחיר שבנפח זה פי 2. שלא לדבר על 8TB שאין במהירות 7200 סל"ד.

לאומת הSSD שיש לו מלא חברות ושההתקדמות שלו הרבה יותר מהירה פעם לפני 5 שנים הSSD הזול פר נפח היה בנפח 60GB-64GB לפני פחות משנה כולם החליפו את ה128GB ב256GB כך שאני רואה את ה1TB בין בPCI-E ובין בSATA4 עוקף את הHDD ואנשים לא יקנו יותר HDD ורק יקנו SSD בעוד נגיד 10 שנים נגיד.

פורסם
  • מחבר

דיסק כהגדרה (נראה לי ביוונית) זה בצורה של מעגל והוא שטוח, אני מתנגד לדב שהמציא וקרא לזה DOK אין פה קשר לדיסק ואם תשאל אדם בחו"ל הוא לא ידע מה זה DOK אלה רק flash drive כלומר כונן הבזק.

אני מכווה שקאקאדו הזה התכוון כשהוא כתב "כונן פנימי" לHDD כי דיברתי על דיסקים וSSD הוא לא דיסק הD זה דרייב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים