עבור לתוכן

מאיפה אפשר להשיג לוחות 1156 ? בארץ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני כבר זמן מה מחפש לוח לסוקט 1156

הבנתי שקשה עד כמעט נדיר למצוא בארץ

אני מחפש לוח כמו P7P55D וכאלה במצב מצויין שלא עברו התעללות במחיר הגיוני.

תודה לעוזרים

פורסם

1. קשה לי להאמין שתמצא לוח חדש לתושבת 1156 בחנויות, שכן תושבת 1156, המתאימה לדור הראשון של מעבדי ה Core של אינטל, הוחלפה בתושבת 1155 (שמתאימה למעבדי הדור השני והשלישי), שבעצמה הוחלפה כבר בתושבת 1150 (שמתאימה למעבדי הדור הרביעי והחמישי), וגם תושבת זו נמצאת עכשו בשלבי החלפה היות ותושבת 1151 (שמתאימה למעבדי הדור השישי) כבר שוחררה לשוק. מכיוון שמדובר בחומרה דיי ישנה, שכבר לא מייצרים עבורה מעבדים או לוח אם חדשים, יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא לוח אם חדש כזה.

2. חיפוש במספר אתרי חנויות מחשבים וב ZAP מעלה שעדיין אפשר למצוא לוחות אם חדשים לתושבת 1156, אך הם לא ברמה של הלוח P7P55D של Asus. הסיכוי שלך למצוא לוח מתאים ברמה כזו בארץ לדעתי הוא נמוך, ולכן אתה יכול לנסות לחפש באתרים בחו"ל או לפנות לחנויות מחשבים ולשאול אותם האם ניתן להזמין לך במיוחד לוח אם כזה.

3. אם אתה מעוניין בלוח אם משומש כמו ה P7P55D ואתה רוצה שהוא יהיה במצב מצויין, לדעתי הסיכוי לכך הוא נמוך במיוחד - מכיוון שמדובר בלוח בעל 12 שלבי ייצוב מתח למעבד, אני מסיק שמי שקנה לוח כזה תיכנן לבצע המהרה, כך שגם אם תמצא לוח כזה משומש למכירה, סביר להניח שמדובר בלוח שעבר המהרה. הסיכוי למצוא לוח כזה הוא נמוך במיוחד, שכן מבין רכיבי השילוש (מעבד, לוח אם וזיכרון) לוח האם הוא בעל הסיכוי הגדול ביותר להתקלקל (מעבדים וזיכרונות בד"כ לא מתקלקלים), ולכן אם למישהו היה מחשב המבוסס על תושבת 1156, סביר להניח שאם הוא מוכר רכיבים ממנו הסיבה היא שלוח האם התקלקל. מצד שני - תמיד יכול להיות מצב שבו מישהו שרף את המעבד שלו ואז הוא מעוניין למכור את לוח האם שלו או שסתם נמאס לו מהמחשב המיושן שלו ואז כן יהיה אפשר למצוא לוח מתאים למכירה. כל מה שאני יכול להציע לך הוא לנטר את לוחות המכירה השונים, כמו לוח יד שנייה פה באתר ואתרים כמו יד2 - אולי תצליח למצוא לוח מתאים שם.

פורסם

@levin445

שים לב שהוא ביקש לקנות בארץ.

בכל מקרה, באתר הנ"ל יש מספר לוחות אם זהים לחלוטין (דגם P7P55D של Asus), כאשר הזול מבינהם עולה 84.43 דולר (קישור), ולגביו נכתב שהוא "90% חדש".

פורסם

הוא לא צריך בשביל זה לנסוע לחו"ל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת !

האמת שחפשתי בYAD2 , יש איזו מעבדה בבני-ברק שמוכרת כל מני לוחות אם מכל מני סוקטים , השאלה עד כמה זה אמין אני לא יודע ( חדש אני מודע לכך שלא אמצא בארץ ) לגבי משומש צריך למצוא משהו באמת שמור , כמו כן כשאתה אומר אין מצב שלא חרשו אותם ב OC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים