עבור לתוכן

שדרוג זכרונות ומהירות SPD

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי כיום הוא:

i7 3770

gigabyte h77ds3h

g skill ripjaws 1600 4GBx2

hd7870xt

corsair 650w

אני רוצה לשדרג את הזכרון כיוון שכל הדברים האחרים מספיקים כרגע.

אני אהיה באילת בשבוע הבא ואני מתכנן לרכוש את אלה http://ksp.co.il/?uin=16277

אבל ראיתי את המהירות SPD ואחרי מחקר קצר הבנתי שזה בעצם התדר בו מגיעים הזכרונות וצריך לשנות את זה באופן ידני על מנת שזה יעבוד ב1600.

כרגע יש לי את הזכרונות האלה:

http://ksp.co.il/?uin=16722

השאלה היא בעצם מה צריך לעשות כדי שהם יעבדו ב1600, האם זה מסובך ומסוכן והאם זה מומלץ.

האם עדיף לקנות זכרונות אחרים כבר?

פורסם

1. כאשר אתה משלב 2 זיכרונות מדגמים שהם לא זהים, הדבר הכי חשוב הוא לוודא ששניהם מסוגלים לעבוד באותו המתח. במקרה שלך, הזיכרון שלך, ה G.Skill RipjawsX 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 Kit (דגם F3-12800CL9D-8GBXL), עובד במתח של 1.5V, שהוא המתח שבו רוב זיכרונות ה DDR3 עובדים. אם אתה רוצה להוסיף זיכרון למחשב, אתה צריך לוודא שהזיכרון החדש יהיה מסוגל לעבוד גם כן במתח של 1.5V. שאר התכונות, כמו תדר העבודה והתיזמונים הם פחות חשובים, כי הביוס של הלוח אמור לדאוג שכל הזיכרון יעבוד בתדר הנמוך מבין תדרי הזיכרונות השונים ובתיזמונים הכי פחות הדוקים (הערכים היותר גבוהים). במקרה של הזיכרון בו אתה מעוניין לא צריכה להיות בעיה.

2. תמיד קיים סיכוי לבעיית תאימות בין מודולי הזיכרון או בין מודולי הזיכרון ולוח האם. הדבר היחיד שאפשר לעשות (מלבד בדיקת הזיכרון לפני הרכישה) הוא לוודא שהביוס של הלוח מעודכן, שכן לעיתים יש עדכוני ביוס שנועדו לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון.

3. שים לב שהזיכרונות הקיימים וגם הזיכרונות שבהם אתה מעוניין, ה G.Skill RipjawsX 2x8GB DDR3 1600Mhz CL9 Kit (דגם F3-1600C9D-16GXM), הם בעלי צלעות קירור. אם יש לך קירור גדול למעבד, יכול להיות שתהיה בעיה להתקין את הזיכרונות החדשים.

4. לפי עמודי הזיכרונות, הזיכרון הנוכחי עובד בתדר של 1600MHz גם כאשר נעשה שימוש בנתוני ה SPD וגם בפרופיל ה XMP. הזיכרון בו אתה מעוניין, לעומת זאת, עובד בתדר של 1600MHz כאשר נעשה שימוש בפרופיל XMP, ובמידה ולא מופעל פרופיל XMP בביוס של לוח האם, כלומר נעשה שימוש בנתוני ה SPD, הזיכרון יעבוד בתדר של 1333MHz. הפתרון הוא כמובן לוודא שפרופיל ה XMP מופעל בביוס, ואז כל הזיכרון אמור לעבוד בתדר של 1600MHz. הלוח GA-H77-DS3H של Gigabyte תומך בפרופיל XMP, כך שלא צריכה להיות בעיה מהבחינה הזו. אם מסיבה כלשהי לא ניתן להפעיל את פרופיל ה XMP, תמיד אפשר לקבוע את התדר והתיזמונים של הזיכרון באופן ידני בביוס (כמובן שצריך לדעת איך לעשות את זה).

5. מעשית אין ממש הבדל בביצועים בין זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz לזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz, אבל אם כבר יש לך זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz, אין סיבה שלא לגרום לו לעבוד בתדר זה - זה לא מסובך או מסוכן.

פורסם

במקומך הייתי שוקל לקחת את הקיט הזה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX316C9SRK2_16

שיוצא לך יותר זול מהקיט ב- KSP (כן, במחירי אילת) גם אם אתה מוסיף 45 שקל למשלוח.

ומאחר ואני ואתה חולקים את אותו הלוח, אני יודע להגיד לך שקיימת לו האופציה להפעיל פרופיל XMP בביוס מה שיחסוך לך את כל ההתעסקות המיותרת עם שינויי הגדרות התזמון וכו'...

פורסם
  • מחבר

SMALUL - כן אני יודע שהם בעלי צלעות קירור, הקירור שלי די קטן ולא נראה לי שתהיה בעיה להכניס אותם.

בכל מקרה תודה לשניכם על התשובות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים