עבור לתוכן

שני דימים בנפח שונה

Featured Replies

פורסם

פעם (בטח שבתקופות של ddr1/2 ) היו הרבה יותר מקרים של חוסר תאימות, היום זה פחות משמעותי.

פורסם
מה זה השטויות האלה ? יש תקן שמכתיב בדיוק מה זה DDR3 כולל כמוה אפשרויות מוגדרות של נפחים, מהירויות ומתח הפעלה. "אם קיים מכנה משותף של מהירות וכו' בו כל הסטיקים והלוח תומכים - הם חייבים לעבוד בו"

מה זה השטויות האלה?

אישית נתקלתי במצבים שבתאוריה היה אמור לעבוד ולא עבד.

במשרד הקודם שדרגנו זכרונות לכל המחשבים (כ12) וחלק מהקונפיגורציות לא עבדו (זיכרון בגודל שונה, חברות שונות וכו') עשיתי מיקס בין הקיימים לחדשים, כמובן שאותו סוג, ובערבובים שונים של אותם זכרונות בסוף כולם עבדו, לא היה אף זכרון תקול.

למי בדיוק הייתי אמור להגיד שהם חייבים לעבוד?

אני דבק בעמדה שלי ושכל אחד יעשה מה שהוא מבין, במידה וניתן זכרונות זהים בכל המובנים כולל חברה, דגם, גודל וכו' זה עדיף.

פורסם

אוקי, קיבלתי

מה המחשבים שהיו שם ומה היו הזכרונות/הקונפיגורציות שעבדו ושלא עבדו ?

פורסם

זה היה יחסית מזמן כ5 שנים אם אני זוכר טוב, רוב המחשבים מעבדי Exxx חלק i3 דורות ראשונים חלק p4, בקיצור סלט שלם, לא זוכר בדיוק את הקונפגורציה, אני זוכר שלקחתי זכרונות ממחשב אחד לשני, חלק עם חדש חלק בלי (קיבלו ממחשב אחר), חלק היו גם עם זכרונות בגדלים שונים רוב המחשבים עבדו, כ2 מחשבים היו מסכים כחולים ואז שיחקתי עם הדימים לא זכור לי איזשהו סדר מסויים העיקר שיהיה לפחות ג'יגה.

*היו סוגים שונים לא עירבבתי.

ברור לי שזה לא סטטיסטיקה לעשות איתה משהוא, אבל נוכחתי לדעת שזכרונות זה רגיש יחסית, יכול להיות שבאמת לוח לא אהב סוג מסויים בלי קשר לסוגים שונים, אני זוכר בוודאות שהיו גם גדלים שונים שעבדו.

פורסם
  • מחבר
זה היה יחסית מזמן כ5 שנים אם אני זוכר טוב, רוב המחשבים מעבדי Exxx חלק i3 דורות ראשונים חלק p4, בקיצור סלט שלם, לא זוכר בדיוק את הקונפגורציה, אני זוכר שלקחתי זכרונות ממחשב אחד לשני, חלק עם חדש חלק בלי (קיבלו ממחשב אחר), חלק היו גם עם זכרונות בגדלים שונים רוב המחשבים עבדו, כ2 מחשבים היו מסכים כחולים ואז שיחקתי עם הדימים לא זכור לי איזשהו סדר מסויים העיקר שיהיה לפחות ג'יגה.

*היו סוגים שונים לא עירבבתי.

ברור לי שזה לא סטטיסטיקה לעשות איתה משהוא, אבל נוכחתי לדעת שזכרונות זה רגיש יחסית, יכול להיות שבאמת לוח לא אהב סוג מסויים בלי קשר לסוגים שונים, אני זוכר בוודאות שהיו גם גדלים שונים שעבדו.

אני מבין שזה לא כזה נורא ואפשר דימים בנפח שונה אבל כל הדיון שהתפתח כאן גרם לי להבין שאולי כדאי להתאים נפח דימים כדי לכסות את עצמי בכל מצב.

אני מניח שהראם שבחרתי (או יותר נכון בחרו לי) דיי יקר ואשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על שני דימים של ראם איכותי בנפח 8 ג׳יגה במחיר קצת יותר גמיש ואז אוכל להשוות יותר טוב ולהחליט, אולי אפילו ארכוש דים אחד בנפח 8 ג׳יגה ואם אצטרך עוד אוסיף בעתיד.

פורסם

שי נתן לך קישור.

ניתן לבצע המהרה ללוח?

הוא תומך עד 1600.

נערך על-ידי none77

פורסם

none אם כך הניסיון שלך לא סותר את הניסיון והטענות שלי : שללוח מסויים תהיה בעיה אם סטיקים מסוימים, אבל זה תמיד בין הלוח והסטיק ולא קשור לסטיקים האחרים שמחוברים לאותו לוח

אגב מקרה מעניין שהיה לי אם DDR1 ומחשבי P4 :

יש כה מחשבים והם עובדים. ב 1 מהם היו 2 סטיקים אאל"ט של 256 ב dual channel ועבדו תקין לחלוטין

אני בא להוסיף זיכרון. משיקולים כאלה ואחרים הוצאתי את הסטיקים האלה והפרדתי אותם ל 2 מחשבים אחרים. מייד 1 מהם מצפצף ולא עושה POST, לא משנה מה אני מנסה

אחרי הרבה ניסוי וטעיה - מסקנות :

מתוך 2 הסטיקים של ה 256, אחד פשוט באמת לא תקין. הוא לא עושה POST כשאני בודק אותו לבד, או אם חלק מהסטיקים האחרים, במחשבים שונים

אבל רק כשהוא עומד ב dual channel אם הסטיק הזהה השני, ורק בסדר מסויים, הם עובדים תקין ועוברים memtest. אם אני מחליף ביניהם בסלוטים - אין POST

מה נראה לי הולך שם - יש בו תא זיכרון שנשאר תקוע על 0. כשהוא במצב של ה dual channel אם הסטיק השני, המחשב אף פעם לא מנסה לשמור בתא הזה 1. וכנראה הוא נופל על האיזור של הכ מסך אונבורד או shadow כלשהוא, ולכן גם ה memtest לא נוגע בו. כשהוא לבד או ב single channel המחשב כן מנסה לשמור שם 1 ב POST ונופל

במקרה או לא, זה היה סטיק אם ציפים של "LD" שכבר היה לי מעל ומעבר ניסיון רע איתם (כבר היו כמה כאלה במחשבים האחרים שם)

פורסם
  • מחבר
שי נתן לך קישור.

ניתן לבצע המהרה ללוח?

הוא תומך עד 1600.

ראיתי את הקישור, חשבתי אולי יש דגמים אחרים של קינגסטון או יצרנים אחרים שיספקו את הדרישות במחיר זול יותר אבל אני מניח לפי ההמלצות של כולם שה-HyperX מומלץ.

אין לי מושג מה זה המהרה ללוח, הבנתי שבלוח שתומך עד 1600Mhz הדימים במתח 1866Mhz יפעלו כ-CL9 במתח 1600 וזה יתרום לביצועים שלהם.

אין לי מושג מה זה אומר אבל זה מה שהסבירו לי, יש אמת בדברים או שכדאי לקחת דים שתומך עד 1600?

עריכה: אני לא יודע איך לא חשבתי על זה קודם, בגלל שבלוח אם שלי יש ארבעה סלוטים אני יכול לשים שלושה דימים של 4gb וגם לקבל את כמות הראם הדרושה לי וגם כל הדימים יהיו בעלי נפח זהה ויפעלו בטריפל צ׳אנל. אפשרי או שלא כדאי יותר משני דימים בלוח?

והאם בלוח אם שתומך עד 1600mhz לא כדאי לשים דימים שתומכים עד 1866mhz כדי לאמץ אותם פחות?

נערך על-ידי Inglorious

פורסם

1. כאשר מדובר על זיכרון DDR3 ההשפעה של תדר העבודה והתיזמונים על הביצועים היא דיי קטנה, כך שלא ממש משתלם להשקיע בזיכרון העובד בתדר גדול יותר או שהוא בעל תיזמונים הדוקים יותר, אלא אם כן מדובר בהפרש של כמה שקלים בודדים. הדבר נכון גם לגבי עבודה במצב של ערוץ כפול לעומת עבודה במצב בודד - בד"כ לא משתלם לקנות 2 מודולי זיכרון במקום אחדבנפח כפול רק בשביל שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול.

2. אני עדיין לא מבין מדוע אתה מתעקש לקנות מודולי זיכרון בנפח של 4GB כאשר יחס הנפח למחיר במודולי זיכרון של 8GB הוא יותר טוב ובכל מקרה לא מדובר בתוספת מחיר גדולה (ההפרש בין מודול של 8GB למודול של 4GB הוא פחות מ-100 ש"ח). בנוסף שימוש במודולי זיכרון בנפח של 8GB יאפשרו לך לשדרג את הזיכרון בקלות יותר בעתיד כי ישארו לך יותר חריצי הרחבה לזיכרון פנויים.

3. אם תתקין 3 מודולי זיכרון בנפח של 4GB בלוח שלך, הוא בוודאות יעבוד במצב Flex. למעשה, הדרך היחידה שבה הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון היא אם יהיו 2 מודולי זיכרון באותו הנפח ומודול זיכרון שלישי בנפח כפול (ובמקרה הזה - 2 מודולי זיכרון של 4GB ומודול זיכרון אחד של 8GB). כמובן שהדבר דורש שהזיכרון יותקן בצורה נכונה (שבכל ערוץ זיכרון יהיה נפח זיכרון שווה).

4. הלוח שלך לא מסוגל לעבוד במצב של ערוץ משולש (tripple channel) - זו תכונה שהייתה קיימת במעבדי הדור הראשון של אינטל מסדרת ה Core, אבל בכל הדורות שלאחר מכן המעבדים הביתיים תומכים בערוץ כפול (dual channel) בלבד.

5. זה לא ממש קריטי, אבל באופן כללי, ככל שיש יותר מודולי זיכרון מותקנים, העומס על בקר הזיכרון (שנמצא על המעבד) גדול יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים