עבור לתוכן

שאלה לגבי עדכונים בביוס

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם של asus והביוס עומד כרגע על גרסא 104 ויצאו כבר 13 עדכונים מאז שהעדכנית ביותר היא גרסא 125

השאלה אם אני צריך לעדכן אחד אחד מכל ה13 עדכונים או שמספיק שאני אעדכן את הגרסא האחרונה שיצאה?

פורסם

@m_g

1. כל גירסת ביוס מכילה את השינויים שנעשו בגירסאות הקודמות, כך שיש לבצע עידכון רק לגירסה האחרונה, בדיוק כפי ש ~BaRaK~ כתב.

2. השאלה היא האם אתה באמת צריך לעדכן את הביוס? בעיקרון יש 2 גישות לנושא:

א. אם אין לך בעיות במחשב והכל עובד כמו שצריך - אין טעם להסתכן ולעדכן את הביוס.

ב. רצוי להשתמש בגירסת ביוס עדכנית ככל האפשר, בדיוק כמו שרצוי להשתמש בדרייברים עדכניים עבור התקני החומרה השונים במחשב.

כמובן שאם יש בעיה עם המחשב שנובעת מהביוס או שגירסת הביוס הנוכחית לא תומכת בחומרה מסויימת בה אתה מתכנן להשתמש, אז אתה חייב לעדכן את הביוס.

3. יש לציין כי אם תהיה בעיה עם עדכון הביוס (אם העידכון יופסק באמצע או שיתבצע עידכון לביוס שמתאים ללוח אם אחר) יתכן שהדבר ישבית לחלוטין את לוח האם, ולכן יש להבין בדיוק מה אתה עושה לפני שאתה מעדכן את הביוס.

פורסם

אם הכל עובד טוב אני ממליץ לך שלא לעדכן. ואם כבר אתה ממש רוצה לעדכן ואתה לא בטוח איך.. עדיף שתפנה לגורם מקצועי שיקח אחריות. בדרך כלל בלוחות מתקדמים כמו x99 והתושבות האחרונות שיצאו לשוק יש לך ביוס עם 2 רומים ככה שזה בטוח לעדכן כי תמיד אתה יכול להחזיר את הלוח למצב ברירת מחדל.

בהצלחה.

פורסם

בלוחות אם סבירים ומעלה (ולא בלוחות זולים שעולים 200 ש"ח) אפשר בד"כ למצוא תכונות שתפקידן להגן על הביוס במידה ויש בעיה בתהליך עדכון הביוס. בד"כ מדובר על הגנה בצורת ביוס כפול, כלומר שני שבבים פיזיים על לוח האם שאליהם נצרבת תוכנת הביוס כך שאחד מהם משמש כגיבוי, אבל בלוחות יקרים לפעמים אפשר למצוא גם תכונה המאפשרת לעדכן את הביוס גם ללא מעבד או זיכרון מותקנים, כך שכל עוד לא מדובר בבעיה פיזית בשבב הביוס תמיד יהיה אפשר לצרוב גירסת ביוס אחרת.

התכונות האלו לא קשורות לתושבת כזו או אחרת והן קיימות כבר שנים. פשוט צריך לדעת לקנות לוח אם מספיק איכותי ולא את לוח האם הכי זול שמתאים למעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים