עבור לתוכן

הוספת זכרון לנייח

Featured Replies

פורסם

יש לי בנייח קיט של Crucial 2x2gb , מדגם ct25664ba1339.m8fr, במהירות 1333mhz.

לוח אם- http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-dh67bl.html

אני רוצה להוסיף עכשיו עוד 4 gb של זכרון, השאלה שלי היא אם אני קונה לדוגמא זכרון במהירות יותר גבוהה, אז הזכרון יעבוד אך יהיה על המהירות והתזמונים של הזכרון הישן נכון? וכך אם זכרון מהיר יותר יהיה יותר זול, אז אין לי בעיה לרכוש אותו?

ועוד שאלה, עדיף לי לרכוש קיט של עוד 2x2gb ואז הזכרון יעבוד ב dual/quad channel או שאין את הדברים האלה יותר ואני יכול לקנות זכרון 1 של 4gb?

נערך על-ידי ido-nava

פורסם

1. לפי האתר של אינטל, הלוח DH67BL הוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 32GB, כך שמבחינת הנפח אין בעיה.

2. אני לא מוצא מידע באתר של Crucial לגבי הזיכרון שציינת, אבל לפי אתרי חנויות שמכרו זיכרון כזה (קישור לדוגמא 1, קישור לדוגמא 2) מדובר בזיכרון שעובד בתדר מקסימלי של 1333MHz עם CL של 9 במתח של 1.5V. אם אתה קונה זיכרון נוסף, עליך לוודא שהוא מסוגל לעבוד במתח זהה, ובמקרה הזה - 1.5V.

הערה: אם דגם הזיכרון שלך הוא CT25664BA1339 ולא CT2KIT25664BA1339, אז כנראה מדובר ב-2 מודולי זיכרון נפרדים ולא בערכה (קיט) של 2X2GB, אבל זה לא ממש רלוונטי.

3. מעבד ביתי רגיל כמו שלך תומך בערוץ כפול אבל לא בערוץ מרובע (quad).

טכנית אתה יכול לקנות זיכרון נוסף במודול אחד של 4GB או שניים של 2GB כל אחד. כל עוד כל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח לא צריכה להיות בעיה - הביוס יבחר לבד את התדר ותיזמונים המתאימים. מעשית - אי אפשר להבטיח לך ב 100% שכל זיכרון שתקנה יעבוד עם הזיכרון הקיים או עם לוח האם כי תמיד קיים סיכוי (אם כי דיי קטן) שתהיה בעיית תאימות, ולכן כמעט תמיד יש צורך לבדוק את הזיכרון פיזית במחשב בכדי לוודא שהוא עובד.

בנוגע לעבודה בערוץ כפול (dual channel) - במחשבים מודרניים זה פחות משמעותי, אבל בעיקרון אתה צריך לדאוג שבכל ערוץ זיכרון תהיה כמות זיכרון שווה. אם אתה מתקין 4 מודולי זיכרון של 2GB כל אחד, אז הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול. אם אתה מתקין 3 מודולי זיכרון כאשר אחד מהם הוא בנפח של 4GB והשניים האחרים הם בנפח של 2GB כל אחד, ואתה מעוניין שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול אתה צריך לבדוק אילו חריצי הרחבה לזיכרון בלוח האם שייכים לכל ערוץ ואז להתקין את הזיכרון כך שבכל ערוץ יהיה זיכרון בנפח של 4GB (בערוץ A יותקנו 2 מודולי הזיכרון בנפח של 2GB ובערוץ B יותקן מודול הזיכרון בנפח של 4GB או להיפך).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
1. לפי האתר של אינטל, הלוח DH67BL הוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 32GB, כך שמבחינת הנפח אין בעיה.

2. אני לא מוצא מידע באתר של Crucial לגבי הזיכרון שציינת, אבל לפי אתרי חנויות שמכרו זיכרון כזה (קישור לדוגמא 1, קישור לדוגמא 2) מדובר בזיכרון שעובד בתדר מקסימלי של 1333MHz עם CL של 9 במתח של 1.5V. אם אתה קונה זיכרון נוסף, עליך לוודא שהוא מסוגל לעבוד במתח זהה, ובמקרה הזה - 1.5V.

הערה: אם דגם הזיכרון שלך הוא CT25664BA1339 ולא CT2KIT25664BA1339, אז כנראה מדובר ב-2 מודולי זיכרון נפרדים ולא בערכה (קיט) של 2X2GB, אבל זה לא ממש רלוונטי.

3. מעבד ביתי רגיל כמו שלך תומך בערוץ כפול אבל לא בערוץ מרובע (quad).

טכנית אתה יכול לקנות זיכרון נוסף במודול אחד של 4GB או שניים של 2GB כל אחד. כל עוד כל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח לא צריכה להיות בעיה - הביוס יבחר לבד את התדר ותיזמונים המתאימים. מעשית - אי אפשר להבטיח לך ב 100% שכל זיכרון שתקנה יעבוד עם הזיכרון הקיים או עם לוח האם כי תמיד קיים סיכוי (אם כי דיי קטן) שתהיה בעיית תאימות, ולכן כמעט תמיד יש צורך לבדוק את הזיכרון פיזית במחשב בכדי לוודא שהוא עובד.

בנוגע לעבודה בערוץ כפול (dual channel) - במחשבים מודרניים זה פחות משמעותי, אבל בעיקרון אתה צריך לדאוג שבכל ערוץ זיכרון תהיה כמות זיכרון שווה. אם אתה מתקין 4 מודולי זיכרון של 2GB כל אחד, אז הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול. אם אתה מתקין 3 מודולי זיכרון כאשר אחד מהם הוא בנפח של 4GB והשניים האחרים הם בנפח של 2GB כל אחד, ואתה מעוניין שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול אתה צריך לבדוק אילו חריצי הרחבה לזיכרון בלוח האם שייכים לכל ערוץ ואז להתקין את הזיכרון כך שבכל ערוץ יהיה זיכרון בנפח של 4GB (בערוץ A יותקנו 2 מודולי הזיכרון בנפח של 2GB ובערוץ B יותקן מודול הזיכרון בנפח של 4GB או להיפך).

אחלה תודה רבה!

אז לדעתך מה עדיף משלושת הזכרונות האלה (כולם 1333MHZ, CL9, 1.5V)

1. G.Skill Performance 2x2GB DDR3 1333Mhz CL9 Kit

http://ksp.co.il/?uin=10227

2. G.Skill Value 1X4GB DDR3 1333Mhz CL9

http://ksp.co.il/?uin=12610

3.G.Skill Aegis 4GB DDR3 1333Mhz CL9

http://ksp.co.il/?uin=21130

פורסם

1. לא נהוג לצטט את ההודעה הקודמת להודעה שלך.

2. מבין שלושת הזיכרונות הנ"ל, הייתי בוחר בזיכרון הזול ביותר, שהוא ה G.Skill Value 4GB DDR3 1333Mhz CL9 שעולה 190 ש"ח, פשוט כי הזכרונות היקרים יותר לא יתנו לך שום תוספת ביצועים.

3. שים לב שב-180 ש"ח, שזה 10 ש"ח פחות מהזיכרון הזול ביותר מבין שלושת הזיכרונות הנ"ל, יש גם זיכרונות שמסוגלים לעבוד בתדר מקסימלי 1600MHz:

א. G.Skill Value 4GB DDR3 1600Mhz CL11.

ב. Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600Mhz CL9. שים לב שהזיכרון הזה הוא בעל CL קטן יותר (ולכן עדיף), אבל יש לו גם גופי קירור גבוהים, מה שיכול להפריע להתקנתו במידה ויש לך גוף קירור גדול למעבד.

4. שוב - אי אפשר להבטיח לך ב 100% שהזיכרון שתקנה יעבוד עם לוח האם שלך או עם הזיכרון הקיים.

5. בכל מקרה של קניית זיכרון אני ממליץ להריץ בדיקה עם +memtest86 בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות.

פורסם
  • מחבר

הזול הוא סטיק אחד של 4GB, אז אין בעיה לקחת את זה?

פורסם

המחשב אמור לעבוד עם 3 מודולי זיכרון, כך שלא צריכה להיות בעיה, רק תדאג שבכל ערוץ זיכרון בלוח נפח הזיכרון יהיה זהה בכדי שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול.

שוב - אי אפשר להבטיח לך ב 100% שהזיכרון שתקנה יעבוד עם לוח האם שלך או עם הזיכרון הקיים.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים