עבור לתוכן

האם הזכרון הזה מתאים לי ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד asus x555la הוא כרגע עם 4gb ram

4gb ddr3l 1600mhz x1

יש לי בבית גם

8gb 2rx8 ddrl3 1600mhz

יעבדו ביחד? ואם לא , איזה כרטיס אני צריך?

תודה לעוזרים
:)

פורסם

בעמוד של המחשב הנייד X555LA של Asus כתוב לגבי הזיכרון:

DDR3L 1600 MHz SDRAM, 1 x DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM

א. לפי הציור בחוברת של הלוח מדובר בזיכרון מסוג SODIMM ולא בזיכרון DIMM רגיל, מה גם שבמחשבים ניידים כמעט תמיד נעשה שימוש בזיכרון SODIMM, אבל אני לא רואה שכתוב את זה במפורש בחוברת המחשב או בעמוד המחשב באתר של Asus ולכן אני לא יכול להיות בטוח בכך ב 100%. אתה תצטרך לבדוק פיזית איזה סוג זיכרון יש לך במחשב.

ב. בעמוד הלוח כתוב שיש רק חריץ הרחבה אחד לזיכרון. לא ברור לי אם במחשב שלך יש זיכרון "מובנה" שאינו ניתן להסרה וחריץ ההרחבה שבתחתית המחשב משמש להרחבתו (כלומר להוסיף עוד זיכרון בנוסף לזיכרון המובנה), או שיש כל הזיכרון במחשב נובע ממודול הזיכרון שבחריץ ההרחבה הנ"ל.

ג. לא ברור ממה שכתוב באתר המחשב האם ניתן להרחיב את הזיכרון במחשב הזה בעוד 8GB עוד עד ל 8GB. אם זה המקרה הראשון, אז סה"כ ניתן להתקין במחשב 12GB (בהנחה שיש לך 4GB של זיכרון "מובנה"). אם זה המקרה השני, אז סה"כ ניתן להתקין 8GB, מכיוון שיש כבר 4GB במחשב לכל היותר ניתן להוסיף עוד 4GB.

ד. לא מצאתי רשימה של זיכרונות שנתמכים רישמית ע"י המחשב הזה. בהחלט יכול להיות שלא כל זיכרון יעבוד במחשב, אפילו אם הוא מתאים פיזית. בנוסף לבעיות תאימות שיש בכל מחשב רגיל, יש יצרני מחשבים ניידים שמגבילים את הביוס של המחשב לחומרה שמכילה מחרוזת מסויימת שהם "מטמיעים" בה, ובכך מחייבים את המשתמשים לקנות חומרה נוספת רק דרכם.

ה. חיפוש בגוגל תוך שימוש במחרוזת "asus x555la add memory" מעלה מספר אתרים, כמו אלה:

http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/x555la

http://www.mrmemory.co.uk/memory-ram-upgrades/asus/laptop/x555la

אתרים אלו טוענים שהם מציעים זיכרון שתואם למחשב הנייד שלך, אבל מה שחשוב הוא שהם טוענים שלמחשב הזה מתאים זיכרון מסוג SODIMM וסה"כ הזיכרון הנתמך הוא 12GB, כאשר מתוכם 4GB הוא זיכרון "מובנה" שאינו ניתן להסרה.

מכיוון שכבר יש לך מודול זיכרון מתאים בבית (מסוג DDR3L שעובד במתח של 1.35V ובתצורת SODIMM), אני חושב שהכי פשוט יהיה להתקין אותו ולראות האם המחשב יעבוד איתו או לא. גם אם נראה שהמחשב עובד איתו, אני בכל זאת אמליץ להריץ בדיקת תקינות לזיכרון עם +memtest86 למשך מספר שעות בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

פורסם
  • מחבר
בעמוד של המחשב הנייד X555LA של Asus כתוב לגבי הזיכרון:

א. לפי הציור בחוברת של הלוח מדובר בזיכרון מסוג SODIMM ולא בזיכרון DIMM רגיל, מה גם שבמחשבים ניידים כמעט תמיד נעשה שימוש בזיכרון SODIMM, אבל אני לא רואה שכתוב את זה במפורש בחוברת המחשב או בעמוד המחשב באתר של Asus ולכן אני לא יכול להיות בטוח בכך ב 100%. אתה תצטרך לבדוק פיזית איזה סוג זיכרון יש לך במחשב.

ב. בעמוד הלוח כתוב שיש רק חריץ הרחבה אחד לזיכרון. לא ברור לי אם במחשב שלך יש זיכרון "מובנה" שאינו ניתן להסרה וחריץ ההרחבה שבתחתית המחשב משמש להרחבתו (כלומר להוסיף עוד זיכרון בנוסף לזיכרון המובנה), או שיש כל הזיכרון במחשב נובע ממודול הזיכרון שבחריץ ההרחבה הנ"ל.

ג. לא ברור ממה שכתוב באתר המחשב האם ניתן להרחיב את הזיכרון במחשב הזה בעוד 8GB עוד עד ל 8GB. אם זה המקרה הראשון, אז סה"כ ניתן להתקין במחשב 12GB (בהנחה שיש לך 4GB של זיכרון "מובנה"). אם זה המקרה השני, אז סה"כ ניתן להתקין 8GB, מכיוון שיש כבר 4GB במחשב לכל היותר ניתן להוסיף עוד 4GB.

ד. לא מצאתי רשימה של זיכרונות שנתמכים רישמית ע"י המחשב הזה. בהחלט יכול להיות שלא כל זיכרון יעבוד במחשב, אפילו אם הוא מתאים פיזית. בנוסף לבעיות תאימות שיש בכל מחשב רגיל, יש יצרני מחשבים ניידים שמגבילים את הביוס של המחשב לחומרה שמכילה מחרוזת מסויימת שהם "מטמיעים" בה, ובכך מחייבים את המשתמשים לקנות חומרה נוספת רק דרכם.

ה. חיפוש בגוגל תוך שימוש במחרוזת "asus x555la add memory" מעלה מספר אתרים, כמו אלה:

http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/x555la

http://www.mrmemory.co.uk/memory-ram-upgrades/asus/laptop/x555la

אתרים אלו טוענים שהם מציעים זיכרון שתואם למחשב הנייד שלך, אבל מה שחשוב הוא שהם טוענים שלמחשב הזה מתאים זיכרון מסוג SODIMM וסה"כ הזיכרון הנתמך הוא 12GB, כאשר מתוכם 4GB הוא זיכרון "מובנה" שאינו ניתן להסרה.

מכיוון שכבר יש לך מודול זיכרון מתאים בבית (מסוג DDR3L שעובד במתח של 1.35V ובתצורת SODIMM), אני חושב שהכי פשוט יהיה להתקין אותו ולראות האם המחשב יעבוד איתו או לא. גם אם נראה שהמחשב עובד איתו, אני בכל זאת אמליץ להריץ בדיקת תקינות לזיכרון עם +memtest86 למשך מספר שעות בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

א. כן , sodimm

ב. נכון , חריץ הרחבה אחד, ו4gb בילט אין

ג. לא קריטי ההבדל בין 8 ל12 בשימושים שלי לא ישנו

ד. יש דרך לשחק עם ההגדרות או שזה נעול וזהו?

ה. מעדיף מהארץ, יש כיוון לכרטיס ספיציפי

ו. פשוט מחברים והמחשב אמור לזהות לבד?

זאת אומרת כיבוי מלא, הכנסת הזיכרון לסלוט, הפעלה , מקש ימני על המחשב שלי > מאפיינים וזה יופיע לי?

תודה רבה על התשובה המפורטת, עזרת לי מאוד עם הכיוון

חג שמח :)

פורסם

אף אחד לא יכול להבטיח לך ב 100% שמודול זיכרון כלשהו שתקנה יעבוד עם המחשב שלך - תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות כלשהי או שהביוס של המחשב דורש מודולי זיכרון ספציפיים. כל עוד יש לך זיכרון שמתאים פיזית ואלקטרונית/חשמלית למחשב (במקרה הזה - זיכרון DDR3 מסוג SODIMM העובד במתח של 1.35V) לא אמור להיגרם כל נזק אם פשוט תחבר אותו למחשב - לכל היותר המחשב לא יסכים לעלות או שהוא לא יזהה את הזיכרון, ובמקרה כזה - פשוט תסיר אותו.

הערה: לפני שאתה נוגע ברכיבי המחשב מומלץ תהיה מוארק - את זה ניתן לעשות ע"י לבישת צמיד אנטי-סטטי או ע"י נגיעה במשטח מוארק (למשל מארז של מחשב המחובר לחשמל עם הארקה).

אם אתה רוצה להיות בטוח ב 100% שהזיכרון יעבוד עם המחשב שלך תפנה לתמיכה של Asus ותבקש מהם להוסיף לך זיכרון למחשב, אבל אתה כנראה תצטרך לשלם גם על מודול הזיכרון וגם על עבודת הטכנאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים