עבור לתוכן

בעיה בהתקנת זיכרון RAM חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי כרטיס זיכרון מסוג: Kingston 4GB KVR16N11S8/4.

הרכבתי את הכרטיס, אבל יש צפצופים מהמחשב. נסיתי להוציא את הכרטיס הישן ולהרכיב רק את החדש, אבל המחשב מגיע לשלב שהוא קוראים את הזיכרון ומפעיל את עצמו מחדש.

האם הכרטיס זיכרון לא מתאים או שהרכבתי אותו לא נכון?

זה המפרט של המחשב שלי:

6sFRCFZ.png

2Mcp0rb.png

jImpXSh.png

פורסם

1. אם המחשב לא עובד באופן תקין כאשר רק מודול הזיכרון החדש מותקן בו (אני מניח שניסית את מודול הזיכרון בשני חריצי ההרחבה לזיכרון), אז הגורמים האפשריים לבעיה שתיארת הם:

א. מודול הזיכרון החדש לא תקין. אם זה הגורם לבעיה, אתה תצטרך להחליף את מודול הזיכרון באחר.

ב. יש בעיית תאימות בין לוח האם ומודול הזיכרון. הדבר היחיד שאפשר לעשות במקרה כזה הוא לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה בתקווה שזה יפתור את הבעיה (שים לב שגירסת הביוס האחרונה ללוח GA-H55M-S2H היא F7, ועבורה כתוב במפורש "Improve memory compatibility", כלומר גירסת ביוס זו משפרת את התאימות עם הזיכרון).

ג. הגדרות הזיכרון בביוס לא מתאימות למודול הזיכרון החדש. במקרה כזה אפשר לנסות ולאפס את הביוס, דבר שאמור לקבוע את כל ההגדרות לאוטומטיות או לחילופין - אפשר לקבוע ידנית את ההגדרות לזיכרון, ובפרט את המתח, תדר העבודה והתיזמונים.

2. זה פחות קשור לבעיה, אבל הייתי רוצה לראות תמונה מתגית ה SPD ב CPU-Z בכדי לראות באיזה מתח הזיכרון הקיים עובד. שים לב שהזיכרון החדש, ה KVR16N11S8/4 של Kingston, עובד במתח של 1.5V. אם הזיכרון הנוכחי עובד במתח שונה, יכול להיות שלא תוכל להפעיל את שני מודולי הזיכרון האלו ביחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים