עבור לתוכן

Windows 10 - מסכים מחוברים למחשב לא עובדים, הטלוויזיה דווקא כן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני שנתחיל, פרטים רלוונטיים על המפרט:

לוח אם: Gigabyte P55A-UD3 Rev 1.0

כרטיס מסך: AMD Radeon R9 280X, כמדומני 3GB?

זיכרון פנימי: 4GB DDR3, 1300MHz

מעבד: Core i5-750 2.67Ghz (כן כן, מאז 2009).

מסכים מחוברים: שני Dell 2009WA (כל אחד בחיבור DVI משלו) וב-HDMI טלוויזיה 32 אינצ' של LG.

ולסיפור עצמו:

שלשום החלטתי לעשות מעשה והתקנתי על המחשב הנייח Windows 10 Pro בהתקנה נקייה. התחלתי לעדכן דרייברים ולהתקין תוכנות, כולל דרייברים של כרטיס המסך (הדרייברים האחרונים של AMD, Catalyst 15.7.1). לאחר שעשיתי ריבוט, המסכים הפסיקו לעבוד כמו שצריך - כלומר, אחד היה נדלק במהלך הבוט (עד פה הכל רגיל), ולאחר ה-Splash Screen של ווינדוס, פשוט נכנס ל-Power Saving Mode ומסרב להידלק. המערכת עדיין פעילה רגיל מאחורי ה-Blackout, לחיצות מניבות צלילים וקיבלתי אינדיקציה שהמחשב פועל כרגיל, רק אין תמונה.

לאחר כמה זמן הדלקתי את הטלוויזיה וגיליתי ששם אני כן מקבל תמונה. הדרייברים מזוהים על ידי המחשב - המסכים עצמם מזוהים חלקית: ב-Catalyst Control Manager הם מופיעים ברשימה, אבל מסומנים כ-Disabled, וגם ניסיון לשכפל אליהם או להרחיב אליהם את התצוגה לא מניבה כלום. ב-Display Settings של Windows 10, הם כלל לא מופיעים.

ניסיתי להסיר את הדרייבר ולהתקין מחדש - הסרתי את הדרייבר ב-Safe Mode, וכן קיבלתי תמונה באחד המסכים כשעשיתי בוט רגיל, עד שהתקנתי את הדרייבר שוב, ובמהלך ההתקנה, מיידית כבה המסך (הטלוויזיה לא הושפעה).

ניסיתי להסיר את העדכונים האחרונים של המערכת, ניסיתי להתקין גרסא ישנה יותר של הדרייברים (15.7) - שום דבר.

ניסיתי לנתק את המסכים ולחבר אותם מחדש, לחבר רק מסך אחד, לנתק את הטלוויזיה, בערך כל קומבינציה אפשרית - שום דבר.

בינתיים כל הסימנים מצביעים על הבעייה עם הדרייברים (או חוסר תאימות ל-Windows 10). מישהו מכיר את התופעה? זה נחמד שיש לי תמונה בטלוויזיה, אבל אני זקוק למסכים שלי על מנת לעבוד.

תודה מראש!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים