עבור לתוכן

שדרוג מחשב עד 1600 - 1800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע מחשב I5 2320 ל 1155

רוצה לשדרג אותו למשהו קצת יותר מהיר צריך המלצות למעבד + לוח אם לגיימינג בעיקר

אין מחשבה על OC יש מחשבה על SLI או קרוספייר בעתיד

יתר החלקים הקיימים:

ספק ססוניק 550W

כרטיס מסך 7950

מארז FULL TOWER

פורסם

בהנחה שהמחשב שלך תקין:

1. אני לא חושב שיש טעם להחליף מעבד Core i5 מהדור השני, אלא אם כן אתה יודע בוודאות שהמעבד מגביל אותך. למעשה השיפור בביצועים בין מעבדי הדור השני והדור הרביעי ואפילו מעבדי הדור השישי הוא לא ממש גדול, כך שגם אם תחליף את המעבד ולוח האם אין לצפות לשיפור משמעותי בביצועים.

הדבר היחיד שמשתלם כלכלית שאני יכול להציע לך הוא לחפש מעבד Core i7 משומש מהדור השלישי (ה Ivy Bridge) שמתאים ללוח האם שלך.

2. אין ממש הבדלי ביצועים בין הלוחות השונים, מה שאומר שאין ממש דבר כזה "לוח אם לגיימינג". ההבדלים בין הלוחות הם בעיקר בתכונות שלהם (מספר חיבורי USB, מספר חיבורי SATA, תמיכה במערכי כרטיסי מסך וכד'). אם אתה מעוניין להחליף לוח אם רק בגלל שבלוח הנוכחי שלך אין תמיכה ב SLI או/ו ב CrossFire, אז לדעתי זו טעות - עדיף לך להשקיע בכרטיס מסך חזק ואחרי כשנתיים למכור אותו ולקנות אחד חזק יותר. בנוסף, שים לב מערך כרטיסי מסך בד"כ דורש ספק כח דיי חזק, מה שאומר שאתה כנראה תצטרך להחליף את ספק הכח שלך.

3. אם אתה מעוניין להחליף את לוח האם והמעבד בכל זאת ולקנות חדשים, אז תדע שהתקציב שלך מאפשר לך לקנות מעבד Core i5 מהדור הרביעי (אין מה לדבר על מעבד Core i7 בתקציב הזה), שעולה בסביבות ה 900-1000 ש"ח. לוח אם סביר בעל תושבת 1150 עם תמיכה ב SLI יעלה לפחות 600-700 ש"ח (וסביר להניח שיותר). מכיוון שבמצב כזה לא ממש נשאר לך תקציב, סביר מאד להניח שאתה תצטרך גם להעביר את הזיכרון הקיים ללוח האם החדש.

אני רוצה לציין שבתקציב הזה אני לא חושב שתוכל לבנות מחשב המבוסס על מעבד מהדור השישי (ה Skylake), שכן בנוסף למעבד וללוח אם אתה תצטרך לקנות גם זיכרון DDR4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים