עבור לתוכן

ייבוא Macbook Pro מארה"ב דרך חברת שילוח

Featured Replies

פורסם

החנות ולא היבואן הוא הגורם האחראי להעביר את תשלומי המע"מ לרשות המיסים. ברגע שנמסר מוצר באזור החייב במע"מ (כל מקום שאינו אילת) במקום מוצר שנקנה באילת ועל כן לא שולם עליו מע"מ, החנות למעשה מבצעת עבירה אם לא משולם מע"מ על המוצר. למה שבעל העסק יקח זאת על עצמו?

• תגובות 42
  • צפיות 45.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין פה שום עבירה, כי אין בכלל עסקה. אם תצטרך לשלם על תיקון, אז העלות הזאת (בלבד) תהיה חייבת במע"מ.

לשיטתך, תושב אילת לא יכול לקבל שירות במקום אחר בארץ?

למעשה, הכאב ראש שזה יגרום להם - הוצאת חשבונית זיכוי על העסקה באילת והפקת חשבונית חדשה על העסקה במקום החדש תוודא שזה לא יקרה.

אין ספק שמה שאתה אומר גם לא קורה בפועל, מנסיון (לא עם אפל אבל באופן כללי)

מוצרי אלקטרוניקה כמו סלולריים/מחשבים שנקנים באילת מקבלים שירות בכל הארץ.

פורסם

גם אני לא שמעתי או ראיתי מקרה כזה.

ויק, לדעתי אתה סתם כתבת משהו שנראה לך הגיוני בלי להבין אם הוא קורה באמת.

לאחר קניית מוצר בחברה אתה זכאי לאחריות (במסגרת חוזה הקניה) בכל מקום שהחברה עובדת בו.

הדבר היחיד שקרוב למה שאתה אומר הוא החלפה של המוצר, לדוגמה כמו ב-KSP אם קנית מוצר באילת ותרצה להחליף אותו.

במקרה הזה מדובר על מלאים והפקת חשבוניות חדשות ולכן יכול להיות ברק במקרים אלו המע"מ חוזר.

אבל זה ממש לא קרוב להיות המקרה שמדברים עליו פה.

פורסם

KSP נוהגים בדיוק באופן שתארתי. אני לא כותב מהאוויר.

ואגב, מבחינת החוק, אם אין נקודת שירות של היבואן בקרבת מקום, אתה זכאי לקבל שירות בנקודת המכירה. אין שום פסיק בחוק שאומר שאתה זכאי לקבל את השירות בכל מקום בו יש נקודות מכירה לאותה רשת.

פורסם

מה שאתה אומר נכון רק ל-KSP

כל חנות אחרת שנתקלתי בה באילת כמו באג, אייבורי ולדעתי גם אי-דיגיטל נותנים שירות בלי בעיה בסניפים אחרים.

חבל שאתה מקשקש על חברה אחרת בלי לציין את זה בהתחלה

פורסם

זה בתקנון שלהם או שזה נוהל פנימי שלהם?

בכל מקרה, כל שאר הרשתות לא נוהגות כך, לא במחשבים ולא בציוד אלקטרוניקה אחר (טלפונים סלולריים נורא פופולריים היום שאפילו בפרסומים בעיתון, הרשתות מפרסמות את המחיר באילת ללא מע"מ בנוסף למחיר הרגיל)

בכל מקרה אתה זכאי לשירות באחת מ4 הערים הגדולות.

כאמור, בגלל שבעת מימוש אחריות אין הפקת חשבונית, אין מע"מ.

פורסם

סתם בשביל להבין, נניח שקניתי מוצר בדיוטי פרי. האם אתה חושב שבעת מימוש אחריות אצטרך לשלם את המיסים?

פורסם

האמת אין לי מושג. אם קנית בחו"ל אני יודע שתצטרך.

פורסם

אין לי נסיון עם מימוש אחריות שנקנו מחו"ל, כי אין הרבה מוצרים עם אחריות בינלאומית.

אבל בזמנו נתקלתי במקרים של אנשים שמימשו בארץ אחריות בינלאומית על אייפון ואייפאד, הדרישה היתה רק להציג חשבונית רכישה. כמובן שאם יש תהליך של משלוח לחו"ל וקבלת מוצר חדש אז זה כבר סיפור אחר, אבל בשאר המקרים קיבלו שירות.

פורסם

אני יכול להעיד מנסיון על זה -

אחריות ושירות על מוצרים נקנו בדיוטי פרי מקבלים בארץ בלי צורך לשלם מעמ או משהו נוסף.

אחריות בארץ על מוצרים שנקנו בחול (יצא לי עם 3 מחשבים של דל) גם לא דרש ממני תשלום מע"מ או משהו נוסף.

באחת הפעמים הוחלפה סוללה באחריות ולא בקשו ממני שקל נוסף.

פורסם
לידיעתך החומרה של הטראקפאד של אפל כמו גם החומרה של כל הטראקפדים ומשטחי המגע מיוצרים ע"י חברת סינאפטיקס.

אם אתה מרגיש יותר בנוי עם טצ'פד חיצוני עם לוגו התפוח זו כמובן זכותך המלאה.

לא מצאתי סרטון הדגמת מולטיטאץ' על מק-לינוקס, כך שתאלץ להסתפק בסרטון על דל.

(כמובן שתוכל להתקין לינוקס גם על המק אם תרצה :P )

גם החומרה של האייפון דומה לשאר הסמארטפונים.

המסך, הכפתורים, המצלמה.

האם בגלל זה החוויה של האייפון שווה לשאר? לא, היא טובה הרבה יורת.

כך גם לגבי הטראקפד. הוא פשוט טוב יותר, נקודה.

פורסם

^ Fanboy warning :shocked:

פורסם
^ Fanboy warning :shocked:

אני לא קונה מוצרי אפל ועויין את מדיניות התמחור שלהם. את הניצול, את העובדה שכל מתאם ואביזר תואם עולה כפול ביחס למתחרים.

זה לא מונע ממני להעריך את הקסם והחן של המוצרים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים