עבור לתוכן

שדרוג מחשב - במחיר של כ 1500 - 1700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הקדמה :

בחצי השנה האחרונה המחשב הרבה לקרוס והיה צורך להתקין הכל מחדש 6 פעמים.

אחרי שהוחלפו ( לסירוגין ובשביל לבודד את הבעייה) ....הזכרון, הארד דיסק, הספק והוצא כרטיס המסך הגעתי למסקנה כי ככל הנראה הבעייה היא במעבד/לוח אם והחלטתי לשדרג.

אשמח לעזרתכם בבחירת הרכיבים שאוכל לנצל מהמחשב הישן שלי לצורך הרכבת המחשב החדש.

אני מניח שאצטרך : לוח אם / מעבד / מארז/ פתרון קירור איכותי

זהו המפרט הקיים:

INTEL I3-540

GIGABYTE GA-H55M-D2H

SAMSUNG F3 HD502HJ 500 GB SATA 2

G/SKILL DDR3 4MB 1333MHZ

GAINWARD GTX 460 768 MN DDR5

HEC 66RC מארז

SEASONIC S12II 430W

צורב LG

1. מה התקציב המקסימאלי?כ 1600

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, ואם צריך להוסיף עוד 100-50 שח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לאינטרנט (כולל צפייה בסרטים) ואופיס

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? יש לי כרטיס מסך במחשב הישן, אבל לא יוצא לי לשחק במשחקים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?כאן אני צריך את עזרתכם

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?3

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא משהו מיוחד

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

##אני לא צורך הרבה מקום אחסון וחשבתי אולי לעבור לכונן SSD 128 GB לצורך שיפור מהירות וביצועים ( של מערכת ההפעלה והתפעול השוטף).

## דבר נוסף- חשבתי לעבור למעבד חזק יותר (I5), אבל אני לא יודע אם אני צריך את זה לצורך השימוש השוטף שלי.

לחוות דעתכם אשמח.

פורסם

למחוק בבקשה

נערך על-ידי Itzik68

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המנומקת!

יש לי מספר שאלות, ברשותך:

1. האם הספק כח שיש לי יתאים למחשב המשודרג?

2. האם זה מתאים ( כרעיון)שאקנה SSD 128 GB לצרכי מערכת הפעלה וPROGRAM FILES שיגבירו את המהירות ...

ובנוסף אתקין גם את ההארדיסק הישן שלי לצרכי אחסון של תמונות, סרטים וכו... המכיל 500 GB

3. לגבי הזכרון, כיון יש לי 4 MB 1333MHZ ...האם אני צריך להוסיף עוד זכרון? האם הזכרון חייב להיות באותו מהירות MHZ? האם צריך להחליפו לגמרי?

תודה.

פורסם

למחוק בבקשה

נערך על-ידי Itzik68

פורסם

הספק יספיק עם מרווח בטחון לכרטיס שצורך כמו הנוכחי שלך כ150W, אפילו קצת יותר, עם i3 חדש גם 200W ויש לך מספיק מרווח, בעקרון ספק איכותי נותן את ההספק שרשום עליו לאורך זמן ז"א לא צריך מקדם בטחון כי הוא בספק, אני קצת שמרני, לגבי הזכרון אם הלוח והזכרונות תומכים (ניתן) מתבצעת המהרה מעבר למהירות הרשמית של תמיכת המעבד.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

בנוגע לספק:

אני מבין מדברי שניכם כי הוא אמור להספיק לי עם מעבד של i3 + כרטיס המסך הקיים אצלי כרגע במחשב " GAINWARD GTX 460 768 MN DDR5

אבל, מה יקרה אם אני אעבור לi5?? האם תהיה בעיה ?

בנוגע לזכרונות

לפי מה שאמרת, אז עדיף לי לקנות זכרון במהירות של 1333MHZ כי גם ככה הזכרונות יעבדו במהירות של הנמוך (1333) ולא (1600)

לגבי הSSD

יש משהו בדבריך, אקח זאת בחשבון.

פורסם

ניתן לעבור לi5 עם הכרטיס.

אין סיבה לקנות זכרון פחות מ1600 כי אולי תחסוך 2 שקלים, תקרא טוב מה אמרתי על הזכרונות. מצטרף להמלצה על 250/256GB, בssd מומלץ להשאיר כ20% מקום פנוי, אם השימוש שלך לטווח ארוך יישאר תוכנות בודדות ללא אחסון בעקרון 128 מספיק, 250GB בתאוריה שורד יותר כתיבות, למרות שגם 120/8 צפוי לשרוד הרבה שנים בשימוש רגיל.

נערך על-ידי none77

פורסם

למחוק בבקשה

נערך על-ידי Itzik68

פורסם
  • מחבר

** בנוגע לזכרונות-

none77, אין פה שיקולי חסכון, רק רצון להרמוניה בין הרכיבים... אבל הבנתי את הערה שלך.

** בנוגע לשילוש החדש-

Itzik68, אשקול זאת בחיוב תחת מגבלות התקציב ומנהלת חשבון הבנק שלי :)

בנוגע לעזרה שלכם:

קראתי, החכמתי ונהניתי מאוד.

תודה על העזרה לבינתיים...בהחלט אתחשב בכל ההמלצות והדגשים שנתתם לי.

יום טוב לבינתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים