עבור לתוכן

האם יש חשש לרוגלות בקניית חומרה של חברה לא מוכרת באיביי?

Featured Replies

פורסם

החשש תמיד קיים. הסיכוי כנראה קטן. במיוחד אם לא מתקינים דריוורים (אם יש צורך) מדיסק שמגיע ביחד עם המוצר אלא מאתר היצרן או יצרן השבב.

ספציפית לגבי המוצר שלך, היעדר מקור מתח חיצוני לדבר הזה וסבירות נמוכה שתוכנן בקפידה, הייתי אומר שיש לו יותר סיכוי לשרוף את המחשב שלך חשמלית במידה ותחבר יותר מדי דברים שצורכים הרבה חשמל.

פורסם

בתאוריה אפשר לעשות את זה, יש אפילו תמונה של אנשי NSA משתילים חזרה ציוד מטופל של סיסקו או משהו בחזרה לתוך הקופסאות המקוריות.

בפועל, הסיכוי שדבר כזה יושתל במכשיר כזה הוא די אפסי וכמו שנרשם בהודעה מעלי, אם אתה לא צריך דרייבר מיוחד בשבילו זה כנראה בסדר.

אבל, אם אתה באמת מכוון להעביר שם דברים סופר-סודיים, אולי עדיף לרכוש משהו מאובטח ומאושר ע"י רשויות אבטחה כאלה ואחרות.

פורסם

בכללי שאתה קונה מebay, מומלץ לקנות מאנשים שהם Top Rated Seller ויש להם ציון חיובי כמה שיותר.

פורסם

ואיך זה יגן עליו במקרה הזה ? תחשוב שהוא מוכר USB hub "מטופל" לכל המשתמשים. אבל בסך הכול הוא כן מתפקד כ USB hub, ולא נראה שמשהוא לא בסדר איתו, לכן המשתמשים יתנו דירוג חיובי.....

אין לך ממש הרבה מה לעשות חוץ מלהניח שה hub לא זדוני.....

מבחינת שריפת המחשב על ידיי ה hub (בגלל איכות נמוכה) :

- כל hub שמקבל את המתח מהמחשב, מושך מהפורט זרם בהתאמה למה שמחובר אליו. מהבחינה הזאת אם אתה מחבר ל hub דברים שצורכים הרבה חשמל, הצריכה מהמחשב תהיה בהתאם ללא קשר אם ה hub איכותי או לא

- הלוח של המחשב אמור להיות מוגן מקצר/העמסת יתר. במציאות קיימים לוחות שלא

- מחשבים שיש בהם ספק גנרי נמצאים בסיכון גבוה מאוד לנזק/שריפת חומרה במקרה של העמסת יתר/קצר ב USB - מסילת ה 5vs בספק יכולה לא להיות בנויה להחזיק את מה שהלוח מעביר ללא בעיה..... ואז המתח עליה יכול לצאת משליטה ולשרוף את הלוח. זה יכול לקרות באותה מידה במקרה של העמסך יתר על hub איכותי או לא. אם זאת ל hub לא איכותי יש יותר סיכוי לקצר

- ל hub שמקצר מעצמו הסיכוי לשרוף חומרה בחמשב לא גבוה (בגדול USB מוגן מפני דברים כאלה), אבל קיים

- ב hub לא איכותי הכבל הראשי יכול להיות דק מידי, ואז במקרה של קצר הכבל יתלהט ויישרף גם אם הזרם לא גבוה (ולא מספיק בשביל להפיל את ההגנה בלוח) - בהחלט לא מומלץ להשתמש ב hub זול במקום שבו הוא בשימוש מבלי שמישהוא נמצא לייד.....

פורסם

התקן usb מקצר שרף בכיף לוחות אם ישנים ומחשבים ניידים.

פורסם

או בקר של דיסק קשיח חיצוני 2.5", במקרה שלי. WD לא כבדו את האחריות במקרה הזה.

פורסם

צודק

היה זכור לי שהתקן מחייב הגנה מוחלטת (התקן המקורי של USB 2.0, כפי שיצא ב 2000). עכשו בדקתי שוב, יש מסמך מ 2008 של תיקון לתקן (כנראה בלחץ היצרנים) שמבטל את הדרישה הזאת.... אם כן בחומרה של היום, האם יקרה נזק או לא תלוי איזה קווים בדיוק קיצרו : 5V לקווי ה data יכולים להביא לשריפת ההוסט

לוחות אם ישנים : הם היו במקרה של ECS Elitegroup ? הליצנים האלה הרכיבו חתיכה של חוט במקום הפיוז בלוחות שלהם.....

פורסם
  • מחבר

קבלתי.

רכשתי אחד של Anker באמאזון, לעומת ההיצע שיש בארץ(RJ45 לUSB3 בלבד, ללא המפצל לUSB, במחירים של 150~200 ש"ח) ולעומת איביי, דגמים גנריים שמתחילים ב-50 ש"ח

הAnker ב-140 נראה לי כאופצייה טובה.

אקווה לטוב,

תודה לכולם על המידע והעצות

פורסם
ואיך זה יגן עליו במקרה הזה ? תחשוב שהוא מוכר USB hub "מטופל" לכל המשתמשים. אבל בסך הכול הוא כן מתפקד כ USB hub, ולא נראה שמשהוא לא בסדר איתו, לכן המשתמשים יתנו דירוג חיובי.....

אוי נו באמת, אפשר להגיד את זה על כל מוצר שאתה קונה. כמו שאני יגיד לך שאתה קונה פיצה מאיפה אתה יודע שלא ירקו לך שם? מאיפה אתה יודע שהמערכת הפעלה שקנית או הורדת לא "מטופלת"? אתה יכול רק להניח הנחות.

מוכרים עם Top rated seller יותר אמינים ויותר בטוח לקנות מהם מאשר מוכרים בלי. חשוב להם שיהיה עליהם ביקורות טובות ולכן המוצרים שלהם באיכות גבוהה בהתאם.

נערך על-ידי Zadu

פורסם

כמו שאמרתי - נשאר רק להניח שאין כוונות זדון....

מוכרים top rated אמינים יותר, אבל יש דברים שבהחלט לא משתקפים שם. גם אם לא מדובר בבעיה כמו קוד זדוני : למשתמש לוקח X זמן מרגע קבלת המוצר עד לרגע שליחת התגובה ב Ebay. אם המוצר מחזיק ללא תקלות זמן ארוך יותר מ X, המוכר יקבל דירוג חיובי. אם המוצר ימות מאוחר יותר תוך 3 חודשים במקום להחזיק כמה שנים, זה מוצר גרוע אבל אף אחד לא ילך ל ebay לשנות את ה rating של המוכר.......(וגם לא נראה לי שיוכל)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מי טיפל בסרקזות בנתאז ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים