עבור לתוכן

מחשב לשימוש ביתי + מעט עריכה בתקציב עד 4000 ש"ח ללא מסך

Featured Replies

פורסם

המחשב נועד להחליף מחשב בן שמונה (E7500) לשימושים ביתיים - אופיס, גלישה, סרטים וכו'. בנוסף, קיבלתי לאחרונה מצלמת GOPRO ואעשה בו שימוש לעריכת סרטונים ותמונות. אני עדיין לא מכיר את התוכנות הרלוונטיות.

בשלב זה אין לי כוונה לשחק במחשב ולכן אין צורך בכרטיס מסך, אם אצטרך אוסיף בעתיד. חשוב לעומת זאת שהמעבד יגיע עם ליבה גראפית טובה שתאפשר לכל הפחות צפייה בסרטים ועריכה ב-FHD. אגב, אם לצרכים שציינתי אתם ממליצים כן להוסיף כרטיס מסך - אז אפשר.

נטיית הלב היא לקנות שילוש מהתושבת החדשה על מנת לאפשר שידרוגים עתידיים, אולם מאחר והמחשה הנוכחי שלי לא באמת שודרג במהלך שמונה השנים, אם משתלם יותר הדור הקודם - אז גם מקובל.

אוקי נראה לי שתיארתי את רוב הדברים אבל אוסיף את תשובותיי לשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + מעט עריכה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בשלב זה לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך יירכש בנפרד (כנראה 23, מגע 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב אבל יכול להמתין

פורסם

נשמע שאין צורך בתקציב כלכך מופרז עבור הצרכים הללו. תשקול אפשרות לחיסכון לכיוון החצי כמעט.

פורסם

למחוק בבקשה

נערך על-ידי Itzik68

פורסם

^ למה זיכרון ב2X4G ולא 1X8G ? אתה פוגע באפיק השדרוג העתידי בלי סיבה.

ניתן לחסוך מעל 100 שקלים בלוח מבלי לפגוע בביצועים כלל וכלל. במיוחד כשזה I5. מפציר בך לבחור דגם אחר.

אני לא כלכך מסכים עם הרעיון לרכישת P100 עבור המפרט הזה, המארז שוקל 30% מהתקציב וזה לא ראוי.

יחד עם זאת יש באנדל לא רע לP100 + 500W שם בפלונטר שיחסוך לו קרוב ל300 שקל.

כל זה יוריד אותך חזק לכיוון ה2000 עם אותו המחשב למעשה.

ואין שום סיבה בעולם לרכוש מאיץ גרפי חיצוני עבור הצרכים שלו .

פורסם

יש עוד 2 דימים ריקים, איך אופק השדרוג נפגע?

פורסם

(4*2)+(4*2)=16

הלוח מתיר שימוש עד 32G שתוכל לנצל רק אם תעבוד בתצורה של 8X4.

כלומר פגעת באפיק השדרוג אופציונלי של 16G נוספים ללא סיבה מיוחדת אם וכאשר הלכת על 2X4 במקום 1X8. .

ובהזדמנות זו אציין שאפקט הDUAL CHANNEL כבר לא רלוונטי ולא משפיע על הביצועים כלל.

פורסם

תוכל להוסיף 2×8 בנוסף ל2x4

זאת לא באמת מגבלה...

והתצורה הזאת עדיפה בגלל דואל צ'אנל, גם אם לא בצורה משמעותית.

פורסם

בזבוז של 8G אופציונלי עבר כלום ושום דבר.

מציין את העובדה שעתיד הלא רחוק סביר להניח שמשחקים יעבור לדרישה של 16Gכך שהוא ממילה ירכוש מודל נוסף של8G

מה שיגרום למצב מעניין -

בתצורה שאתה הצגת, 4*2 + 1*8 = ביטול התמיכה בDC.

אך אם הוא יירכוש סטיק בודד של 8G ואז יישתדרג לסטיק נוסף כלומר 2*8, אז הוא דווקא כן יקבל את הDC וזאת בנוסף ל8G האופציונליים ההם.

אבל שוב כל זה לא משמעותי.

פורסם

בזבוז תיאורטי בלבד, בפועל אין שום בזבוז, המחשב הזה סביר להניח לא יראה 32 ג'יגה בימי חייו.

משום מה פספסת כנראה את השימושים במחשב.

פורסם

כן קצת התערבב לי הגיימינג פה.

בגדול אתה צודק, אך זה לא בדיוק סותר את העובדה שההנחה התאורטית שלי היא נכונה.

מחר הוא יחליט להסב את המחשב לעריכה ב4K עם 8 שכבות או יחליט שהוא גיימר משובע,

למה למנוע 8G אופציונלי עבור DC שיפסיק לעבוד יישר בשדרוג הבא?

עקרונית הרעיון של 2*4G הוא לא מוצדק.... ושוב, זה לא משמעותי. רק עניין טכני קטן.

פורסם

ביישומים מסויימים זה קצת יותר משפיע באחרים בכלל לא

אם אפשר לקבל עוד 3-5 אחוזים, אני לא הייתי מונע את זה בגלל משהו תיאורטי

פורסם

מומלץ אבל לא נדרש כמות מודולים זהה בכל ערוץ בשביל ערוץ כפול, ז"א ניתן 2*4, 8 ואתה בערוץ כפול. (צריך לשנות מיקומים), אם מוסיפים 4GB השניים הקודמים עובדים בכפול והחדש לא, באופציה השנייה אני די בטוח שהם יעבדו flex mode, בראשונה כנראה שלא.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעות.

ראיתי במפרטים אחרים שהצעתם שניתן להתקדם במחיר זה (אם אני לא טועה אפילו בפחות משלוש וחצי) למעבד i5 חדש (skylake) - לא עדיף? בדגש על ליבה גראפית טובה יותר??

ברור לי שהצרכים שלי לא מחייבים זאת, אבל אם זה כמעט באותו המחיר - אז למה לא?

חוצמזה, אשמח למפרט נוסף שמשקלל את הצעותיכם (מודול זיכרון בודד + לוח אם אחר + ספק/מארז אחרים)

תודה

פורסם

למחוק בבקשה

נערך על-ידי Itzik68

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים