עבור לתוכן

צריך את עצתכם לגבי איזה אל פסק לקנות

Featured Replies

פורסם

מכיוון שאני לא ממש מבין בנושה השמח לקבל קצת עזרה איזה אל פסק כדאי לי לקנות

המפרט שלי:

מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium 64-bit SP1

יע"מ

Intel Core i5 4690 @ 3.50GHz 39 °C

Haswell 22nm טכנולוגית

RAM

‎16.0GB כפול-ערוץ DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)

לוח אם

ASUSTeK COMPUTER INC. H97M-E (SOCKET 1150)

ספק

corsair 750TX 60A 12V Bulk

כרטיס מסך

Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI

התכנון גם לחבר את המסך (סמסונג 22 אינץ') ואת המדפסת(בראדר MFC-J870DW)

נערך על-ידי mc_elad

פורסם

צורת החישוב :

1

TDP כ מסך - בהתאמה לכ מסך

TDP מעבד - בהתאמה למעבד

כל יתר החומרה - נניח 60W....

דברים מיוחדים אחרים אם יש

____

צריכה של כל החומרה בתוך המחשב

2

צריכה של החומרה / יעילות ספק הכוח = צריכה של המחשב כולל ספק

3

צריכה של המחשב + יתר מה שמחובר ל UPS = צריכה מה UPS

במקרה שלך :

כ מסך ~150W

מעבד ~90W

כל היתר ~60W

דברים מיוחדים - אין

____

300W

ספק 80plus כלשהוא -

300/0.80 = 375

מסך נניח 30..50 W

מדפסת הזרקת דיו נניח 30W

375 + 30 + 30 = 435

375 + 50 + 30 = 455

נראה שמתאים UPS של 1000VA, שיכול להחזיק כ 400..500 W

בכל מקרה תשקול למה אתה רוצה UPS ויתרונות/חסרונות. דברים כמו :

- האם אתה קונה UPS כי יש אצלך בעיות בחשמל ? ייתכן שעליך להביא חשמלאי או את חברת חשמל ליתיקון הבעיה ולא לקנות UPS. בעיות מסוימות ה UPS יכול "לפתור", אבל הבעיה אצמה נשארת ויכולה להיות מסוכנת - למשל חיבורים לא מהודקים שמתחממים. אם בעיות מסוימות אחרות UPS בכל מקרה לא יכול לעשות כלום

- UPSים פולטים שדות אלקטרומגנטיים חזקים (גם כשהם לא בעבודה בהפסקת חשמל), האם ה UPS אצלך יהיה במקום שאתה מעביר בו זמן ארוך וקרוב אליך ? יש לך לאן להרחיק אותו ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המפורטת והמושקעת עזרת לי מאוד :)

תכלס אין לי הרבה הפסקות חשמל ..ולמעשה אני קונה UPS בשביל שהמחשב (בעיקר הכרטיס מסך) שלי ישאר בחיים כשתהיה איזה הפסקת חשמל .. נפילות חשמל עולולת להרוס את החומרה נכון?

הUPS שלי יהיה בחדר שלי שבו אני נמצא אחוז גדול מהזמן שלי.. אממ אז מה אפשר לעשות עם בעיית השדות האלקטרומגנטיים שה UPS פולט?

נערך על-ידי mc_elad

פורסם

נפילה מתח כשלעצמה לא יכולה להרוס כלום, אבל כמה נפילות מייד אחת אחרי השניה כן. חוצמזה, הנפילה או החזרה של המתח אחריה יכולים להכיל קפיצה מהירה כלפי מעלה. דברים כאלה יכולים לפגוע במחשב

ההגנה החשובה ביותר מהדברים האלה היא ספק כוח איכותי. את זה נראה שיש לך. ספק איכותי בדרך כלל לא מאפשר למתחים בתוך המחשב לקפוץ, גם אם הוא בעצמו נפגע או נשרף

חלק מהדברים שיכולים להגיע דרך החשמל ניתן לעצור אם UPS, חלק גם אם "מגן" שמתחבר לשקע, וחלק לא ניתן. למשל מכות "נחשולי מתח" או פגיעת ברק לא ניתן לעצור לפניי הספק (לא אם UPS בטווח המחירים של UPS ביתי, ולא אם "מגן" על השקע)

אבל חשוב גם שתגן על המחשב מכיוון חיבור הרשת : במקרה של הוט, יש isolator שהם חייבים להתקין על הכבל שלהם. אם אין, תביא אותם שיתקינו

הדבר היעיל ביותר שניתן לעשות כנגד השדות הוא לא לקנות UPS...... חלק ממה ש UPS נותן ניתן לקבל גם מ "מגן" שמתחבר לשקע, אם המגן טוב (מכל הדגמים שנמכרים בארץ, אני מכיר רק 1 שבאמת נותן הגנה סבירה ולא מוסיף סכנות משלו)

אם אתה כן רוצה UPS, השדות יורדים אם ריבע המרחק (התרחקת מה UPS פי 2 - השדות ירדו פי 4), לכן פשוט תרחיק אותו לפינה רחוקה יותר מאיפה שאתה נמצא. תחבר ממנו את המחשב על ידיי מתאם מ IEC320 C14 (חיבורים של UPS) לשקע ישראלי + כבל מאריך, וכבל מאריך של USB על חיבור ה USB

נערך על-ידי 11010010110

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קניתי את האל פסק הבא:

https://www.ivory.co.il/Advice_PRV850.html

בהתחשב במפרט שלי, הוא מספיק?

שאלה שניה לגבי הקרינה:

אם אני אמקם אותו בערך במרחק מטר ממני זה סביר? אין תקן מחייב שימנע קרינה מסוכנת?

שאלה נוספת היא האם מישהו ביצע בדיקה של קרינה מאזור המחשב שלו?

פורסם

הראיתי מקודם את החישוב, אתה יכול לחזור עליו בעצמך. במקרה שלך הוא :

כ מסך 275W X2 - ואם יש לך את גרסאת ה 290X אז 290W X2

מעבד 125W

כל היתר 70W - וזאת במידה שהמחשב אינו באוברקלוק

דברים מיוחדים - אין

____

745W

יש כאן בעיה פוטנציאלית לפני שהגענו בכלל ל UPS. מקדם הביטחון המינימלי של ספק שמתאים למערכת הוא 1.25X (מאמץ עד 0.8 מהמקס') - מה שמחייב ספק של 930W. מקדם הביטחון שהייתי ממליץ עליו הוא 1.4X (מאמץ עד 0.7 מהמקס') ואיתו ספק של כ 1040W....

ספק הכוח שלך הוא 850W

- הוא יעבוד קרוב למאמץ מקס' ויהיה חם, מה שיגביל את אורך החיים שלו (ותקווה שעדיין תוציא ממנו אורך חיים סביר)

- כ מסך מודרני צורך 275W, המשמעות היא 275W בממוצע - יש זמנים שבהם הוא צורך גם קפיצות של 100W+ יותר מזה. בזמן קפיצה כזו על 2 הכ מסך בו זמנית אתה יכול לעבור את ה 950W על ספק של 850W. הקפיצה מהירה מידי בשביל שיקרה נזק לספק, אבל יציבות המתחים של ספק 850W כשמוציאים ממנו 950W אינה ידועה ובאותו רגע הוא יכול להפיל את המחשב - במיוחד כשהוא כבר לא יהיה חדש

הספק שיש לך לפי ביקורות וכו' הוא מספקי ה 850 הטובים והיציבים שיש, וייתכן שהוא יוכל לעמוד בצריכה מהמערכת שלך (הנתון 850W בעצמו לא מדוייק, כלומר זה בהחלט יכול להיות ספק שהיה מגיע לו להיקרא 900W ויותר למשל). אבל אלה ניחושים - אם הינו בונים את המערת עכשו, הייתי ממליץ על ספק גדול יותר בשביל לא להסתמך עליהם

בחישוב ל UPS לא צריך להוסיף מקדם ביטחון (ולכן אנחנו שוב מתחילים מ 745W), אבל כן צריך להוסיף את הצריכה של הספק עצמו : 80plus Bronze (יעילות 0.82)

745/0.82 = 910

המחשב כולו (כולל ספק) 910W. ואני מנחש שתחבר ל UPS גם מסך - שצורך נניח 30..50 W

ביחד אלה כ 950W ובהם ה UPS חייב לעמוד. הספק כזה ניתן לצפות לקבל מ UPSים בסביבות ה 1500VA בסדרות האיכותיות ביותר (מה שהולך לשרתים), או 2000VA בסדרות הביתיות (שבנתונים שלהם בטח יהיה כתוב 1200W, אבל במקרה הטוב הם ייתנו באזור ה 800..1000...). הם עולים הרבה יותר מה UPSים 650/850 וגם מ 1000, כי יש בתוכם רכיבים בגודל המתאים - ואלה רכיבים לא זולים

ה UPS של 850 מכיל סוללה אחת של 7Ah או 9Ah, שבנויה להחזיק רק כ 200W..250W - הוא חלש פי 4 (!!) ממה שצריך בשביל להחזיק את הדרקון שלך

יש תקני קרינה אבל אין גבול חד שהחל ממנו קיים נזק

UPS הוא הרכיב היחיד במחשב דסקטופ שאכן פולט שדות משמעותיים ביותר - הרבה יותר מהמחשב עצמו, ספקי כוח, והייתי אומר גם מ Wi Fi. אם היו לנו מסכי CRT היום, היית יכול לראות ממש עד כמה ה UPS פולט שדות (הוא מעוות את התצוגה במסך כשהוא קרוב למסך)

אם החלטת שאתה רוצה UPS, הדרך להקטין את החשיפה שלך לשדות היא להרחיק אותו לפינה רחוקה יותר ממך ומהמחשב, ולחבר את החשמל אליו ובחזרה על ידיי כבלים מאריכים

שאלה חשובה נוספת שלא עלתה עדיין :

מה הסיבה שבגללה אתה רוצה UPS ? - הרבה משתמשים מחפשים UPS וכששואלים את השאלה הזאת, יוצא שיש להם בעיה כלשהיא בחשמל של הבית והם חושבים (בצורה מוטעית) שה UPS יפתור אותה - כשמציאותית הם צריכים חשמלאי...

פורסם

אני רוצה את הספק כדי להגן על המחשב ותוכנה.

הבנתי שחשמל לא יציב או נפילות תכופות בזרם עשויות לגרום לאיבוד מידע ודיסקים.

זה גם יהיה גורם חוצץ נוסף להגנה מפני ברקים לפני ספק הכוח.

מה סביר שיקרה אם אני אשתמש באל פסק שקניתי ותהיה הפסקת חשמל?

אם הבנתי נכון את חלק מהחישובים שלך, סביר שההספק המוגבר של המחשב פשוט יזלול את הסוללה מהר.

אגב רוב ההספק הולך לכרטיסי המסך, שלא ממש הכרחיים לפעולה של המחשב. אם אין מספיק הספק למחשב הוא לא יתעדף את הרכיבים היותר נחוצים? מעבד דיסקים וכולי?

פורסם

מערכות קבצים מודרניות (NTFS, אבל לא EXFAT) מכילות Journal - אמצעי הגנה מנזקים למידע בדיסק. זהו יומן שבו מערכת ההפעלה מדווחת על כל כתיבה :

1. כתיבה ליומן : הולך להיכתב מידע למקום... על הכונן

2. כתיבת המידע עצמו לכונן

3. כתיבה ליומן : "בוצע"

בהפעלה של המחשב, מערכת ההפעלה בודקת האם היומן נמצא במצב מסודר. אם הוא לא, מופעל check disk בשביל לתקן נזקים בכתיבה. היתרון של היומן הוא, שהוא מכוון את ה check disk בדיוק למקום האחרון בו נכתב מידע בזמן הנפילה ובכך מקטין מאוד את הסיכוי שיקרה נזק גדול

כמובן עליך לא לבטל את ה check disk אם מערכת ההפעלה החליטה שצריך להריץ אותו....

חוצמזה, הפסקות חשמל הן לא הסיבה היחידה לאיבוד מידע. דיסקים (SSD וקשיחים) לפעמים נשרפים סתם כך מעצמם, וירוסים מוחקים מידע, וכדומה. ומהמקרים האלה UPS אינו מגן

לדעתי אסטרטגיה טובה יותר היא לגבות כל מידע חשוב לדיסק חיצוני, ובמקרים שבהם ה journal נכשל ולא הצליח לשחזר את המידע אחרי הפסקת חשמל, נשרף דיסק וכו' לשחזר את המידע מתוך הגיבוי. דברים כמו מערכת ההפעלה עצמה - פשוט תחזיק את הדיסקים של ההתקנות בהישג יד....

ספק כוח איכותי הוא חומה דיי רצינית בין מערכת החשמל והחומרה (הרבה יותר גדולה מה UPS). ה UPS מגן בעיקר על ספק הכוח

חוצמזה, נזקים מסוימים של ברקים הם לא תוצאה של קפיצת מתח על קווי ה 240V, אלא של מכה שמיע הדרך חיבורי אדמה שונים. למשל, פגיעת ברק בבית אחר יכולה להביא למכה שמתפשטת דרך כבל התקשורת של הוט. אם גם לך יש אינטרנט של הוט, המכה תעבור את הראוטר, כבל ה Ethernet, המחשב שלך (דרך חיבור הרשת), ותזרום לאדמה של הבית. אף UPS אינו מונע פגיעה כזאת

(אם יש לך חיבור של הוט או שהמחשב מחובר לטלויזיה וכו', יש כמה דברים אחרים שרצוי שתעשה בשביל לשפר את רמת המיגון שלך)

המחשב אינו מודע למגבלות על החשמל שהוא יכול לקבל - הוא מקבל מספק הכוח רק חשמל, לא נתונים. ההנחות הן :

1. למי שהרכיב את המחשב יש שמץ מה הוא עושה, הוא בחר ספק שיכול להחזיק את המחשב בכל מצב. מצד החומרה במחשב לא מתוכננת הגנה כלשהיא למקרה שעומד ספק שאינו מתאים לחומרה

2. אם בגלל סיבה לא צפויה (למשל : קצר) המחשב צורך יותר, הספק פשוט יכבה לחלוטין להגנה על החומרה. זאת הגנה למקרה חירום בלבד, המחשב לא אמור אף פעם להגיע אליו במצב תקין

אותן הנחות מתקיימות בין ה UPS והמחשב

ב UPSים קיימת בעיה נוספת :

יצרני ה UPSים (כמו אדוויס) בונים על זה ש UPS צריך לעבוד במצב סוללה לעיתים רחוקות מאוד (כמה הפסקות חשמל כבר יש בשנה ?) והם מרשים לעצמם לשקר בצורה חמורה בנתונים שכתובים על ה UPS

הסוללה היא הנקודה החלשה ביותר ב UPS וניתן לאמר שהיא קובעת מה UPS יכול או לא יכול להחזיק. המפרט של הסוללה הסטנדרטית שעומדת ברוב ה UPSים : http://www.ritarpower.com/upload/pdf/2013053115271882764705.pdf (יש של יצרנים שונים, אבן הן דיי אותו דבר)

הטבלה התחתונה בעמוד הראשון מראה כמה W ניתן להוציא מהסוללה מול כמה זמן היא תחזיק בצריכת חשמל כזאת. המקס' בטבלה הוא 284W במשך 5 דקות. בצריכה גבוהה כזאת, הזרם שעובר בסוללה הופך להיות הבעיה העיקרית. נכון שאם תיקח יותר הסוללה תספק לך את זה במשך זמן קצר יותר (נניח 3 דקות), אבל אחריי פעם אחת או כמה כאלה אתה פשוט תשרוף את הסוללה...

לפי היצרן הסוללה בנויה לספק כ 284W. עכשו תביא בחשבון שעד 1/5 מזה הולכים להפסדים ב UPS עצמו, כלומר בשביל 284W על הסוללה אתה מקבל רק משהוא כמו 230W ביציאה מה UPS... וגם זה במקרה הטוב. בכללי תקבל משהוא בתחום של 200..250 W

זה לא מפריע ליצרנים של ה UPSים לכתוב מה שבא להם....

650VA - כתוב 360W, יש בפנים סוללה אחת כזאת שיכולה לעמוד ב 200..250

850VA - כתוב 420W או 480W, אבל הסוללה בפנים זהה לדגם של ה 650... (לפעמים שמים סוללה "מחוזקת" של 9 Ah, אבל גם היא לא מגיעה אפילו קרוב למה שכתוב על ה UPS)

1000VA - כתוב 600W, אבל בפנים עומדות 2 סוללות סטנדרטיות - 400..500

וזה ממשיך גם להספקים הגבוהים יותר

וגם ברכיבים האחרים של ה UPS הגישה של היצרנים דומה.... הם שמים רכיבים חלשים מידי בשביל להחזיק את ההספק, מתוך הנחה שבכמה דקות שהם עובדים במאמץ יתר, עד שהם יספיקו להישרף הסוללה תיגמר ו "תציל" אותם

ולכן אתה מקבל UPS חלש בהרבה ממה שכתוב עליו. התוצאות שיכולות להיות :

- ה UPS מפיל את המחשב (נכבה) במקום להחזיק אותו בהפסקת חשמל, אם באותו רגע המחשב היה במאמץ (נניח בזמן משחק). במיוחד אחריי שהסוללה כבר לא חדשה

- הסוללה ב UPS נשרפת אחרי תקופה קצרה מידי (הפסקת חשמל אחת או כמה, וזאת כשהסוללות האלה יכולות להחזי ק כמה שנים אם מתנהגים איתן בצורה הוגנת)

- ה UPS נשרף, בין אם בעבודה רגילה (התחממות יתר של השנאי....) או כתוצאה מהפסקת חשמל שבה הוא היה צריך פתאום להפעיל מחשב שגדול עליו (אבל לא מספיק גדול בשביל להפיל הגנות, שלא תמיד יש ב UPSים זולים, וגם אם יש הן יכולות לעמוד על הספק גבוה מידי)

- ה UPS מתחיל להישרף ועדיין מנסה להמשיך לעבוד, מוציא מתח לא תקין ולוקח איתו את הספק של המחשב

במקרה שלך זה רק החלק הראשון של הבעיה. החלק השני הוא, שאפילו אם ה UPS היה בדיוק מה שכתוב עליו, זהו עדיין UPS של 480W, וחיברת אליו מחשב ומסך שצורכים ביחד כ 950W - כפול מזה....

אז יש UPS שחלש פי 2 ממה שכתוב עליו, ואפילו אם מה שהיה כתוב עליו היה נכון, הוא חלש פי 2 ממה שהמחשב צריך.... 2x2 = 4

פורסם

תודה רבה על התשובות המאוד מפורטות.

באופן כללי אני מבין שאתה לא חסיד גדול של מערכות אל פסק בכלל.

המסקנה מהדברים שלך היא שעדיף לוותר על מערכת כזו במחשב ביתי.

גיבויים אני עושה כמובן.

פורסם

אם יש לך מה להרוויח מ UPS ואתה יכול לבחור את ה UPS המתאים - לך על זה. אם לא - לא. UPS חלש מידי שלא יכול להחזיק את המחשב הוא לא פתרון

פורסם

שוב תודה על העזרה והפרוט.

בעצתך החזרתי לאייבורי את האל פסק וויתרתי בינתיים על מערכת כזו. אין טעם להשקיע למעלה מ1000 ש"ח בשביל סיכוי קטן שהיא תעזור באמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים