עבור לתוכן

איך אני יכול להוציא חשבונית בשביל מישהו אחר? (למשל תאילנדי).

Featured Replies

פורסם

יש מישהו שאפשר להתקשר אליו ולסדר את זה והוא נקרא רואה חשבון.

העסקת שכיר היא עניין יקר ולכן יש הרבה אנשים ש"עובדים בשחור" בשביל לחסוך את תשלומי המיסים ואת העניין הבירוקרטי.

ברגע שמישהו עובד בשבילך/אצלך ויש בינכם מה שנקרא יחסי עובד-מעביד, על המעביד יש המון אחריות.

כמו שכבר הזכירו, הוא צריך להעביר כסף לביטוח לאומי, להפריש לפנסיה, לנהל מעקב של שעות עבודה וחופשות ועוד כל מיני עניינים בירוקרטים.

כל זה בגלל כל מיני חוקים שנועדו להגן על העובדים במשק ולהכניס כסף לקופה הציבורית.

הרבה יותר קל לתת למישהו שטר של 200 ולגמור עניין.

פורסם

לא יותר פשוט לשכור מישהו שזה המקצוע שלו ויכול לקבל תשלום על העבודה?

כאילו, אתה גם רוצה לשכור מישהי שבעליל לא יכולה לקבל תשלום על העבודה וגם דואג מזה שאחר כך היא עלולה להיות לא מרוצה.

אין קבלה? אל תקנה.

פורסם
  • מחבר
שמע, אם היא תתלונן שלא קיבלה כסף עבור עבודה ביום כזה וכזה, ובדיוק נתת לה צ'ק עם פירעון באותו יום והיא תטען שזו סתם מתנה, אני מניח שהשופט ירים עליה זוג גבות. אמנם זו לא קבלה מפורטת אבל זה נראה לי מספיק טוב בשביל משהו פשוט ולא משהו מורכב שדורש פירוט עבודה. אם אתה לא סומך עליה ברמה הזו, פשוט חפש מישהו אחר.

האמת היא שאני חשבתי יותר על אולי סכסוך עם צד שלישי ולא עם העובדת עצמה אבל בגדול הבנתי אותך, אני מניח שאתה צודק.

תודה!!!

יש מישהו שאפשר להתקשר אליו ולסדר את זה והוא נקרא רואה חשבון.

העסקת שכיר היא עניין יקר ולכן יש הרבה אנשים ש"עובדים בשחור" בשביל לחסוך את תשלומי המיסים ואת העניין הבירוקרטי.

ברגע שמישהו עובד בשבילך/אצלך ויש בינכם מה שנקרא יחסי עובד-מעביד, על המעביד יש המון אחריות.

כמו שכבר הזכירו, הוא צריך להעביר כסף לביטוח לאומי, להפריש לפנסיה, לנהל מעקב של שעות עבודה וחופשות ועוד כל מיני עניינים בירוקרטים.

כל זה בגלל כל מיני חוקים שנועדו להגן על העובדים במשק ולהכניס כסף לקופה הציבורית.

הרבה יותר קל לתת למישהו שטר של 200 ולגמור עניין.

זהו, אבל אתה מבין שהאבסורד הוא שאני דווקא כן רוצה לשלם למס הכנסה, לפנסיה, לביטוח לאומי, לביטוח עבודה ולכל מי שצריך- הן מטעמי מצפון, כסת"ח, ואף סיכוי קלוש לקבל החזר. אני רוצה להיות מעסיק חברתי ואני מוכן אפילו לשלם אקסטרא של 50% למחיר העבודה שזה לא הולך ברגל (לפחות בשבילי).

רק שלשכור רואה חשבון עבור סכום כולל של 300 שקל, נו גג 500, שיצטברו לאורך מספר חודשים (סה"כ אני מעריך שיהיו כ14-15 שעות עבודה)... זה לא ריאלי. אשכרה כסף שמונח על הריצפה ורק מחכה שהמדינה תבוא לקחת.

לא יותר פשוט לשכור מישהו שזה המקצוע שלו ויכול לקבל תשלום על העבודה?

כאילו, אתה גם רוצה לשכור מישהי שבעליל לא יכולה לקבל תשלום על העבודה וגם דואג מזה שאחר כך היא עלולה להיות לא מרוצה.

אין קבלה? אל תקנה.

האמת היא שלא יותר פשוט מכיוון שא'. אין כמעט "אנשי מקצוע" בתחום בארץ (ז"א כאלו שנותנים קבלות). ב. יש מקצועות שבהם אתה לא יכול לקחת סתם מישהו מהרחוב ולצפות לתוצאות סטנדרטיות. יש צרכים שבהם אתה רוצה לקחת מישהו שאתה בוטח בו ובמקרה הנוכחי ידוע לי שהבחורה לוקחת מחיר זול, עושה עבודה סבירה והכי חשוב(!) מאוד אחראית ולא עושה שום נזקים. ג. אמנם לא קשור למקרה הנוכחי אבל יש לי דוגמא מלפני כמה שנים. אבא שלי רצה לעשות שיפוץ בדירה ולקח הצעות מחיר מקבלנים, אחרי שראה שהצעת המחיר הממוצעת היא הרבה מעבר לתקציב הוא החליט בצעד יאוש לנסות לעשות את העבודה בעצמו. הוא אסף 2 עובדים זרים, קנה לבד חומרים, ונתן להם הוראות. השיפוץ הצליח ובסופו של התהליך התברר שההוצאות שהיו לו הן בערך חמישית-רבע מהמחיר הממוצע שניתן לו.

אני מבין שלהעסקה רשמית יש את המחיר שלה אבל כשהמחיר הזה מעלה ב500%-400% אז או שיש בעיה ביורוקטית חמורה או שמישהו פה גוזר קופון שמן (/מגלגל עליך עלויות אחרות של העסק).

מההתרשמות (השטחית) שלי זה המצב בהרבה מקומות שנותנים קבלה.

אבל בכל מקרה תודה לכם, החלטתי לפעול כעצתו של Nemesis.

נערך על-ידי lilitup

פורסם

בוא נתחיל מההתחלה. העובדת תושבת ישראל או לא? אתה עצמאי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים