עבור לתוכן

איך אני יכול להוציא חשבונית בשביל מישהו אחר? (למשל תאילנדי).

Featured Replies

פורסם

אולי יש פה למישהו מושג...

אני צריך שיבוצעו כמה עבודות ואני מעוניין שהכל יהיה חוקי ורשמי, שלא יגיעו אח"כ בטענות, כך שאני רוצה לשלם ביטוח לאומי, תנאים סוציאלים, מס הכנסה, ביטוח עבודה וכו'...

אני רוצה גם שתהיה בידי חשבונית על כל הסכום שאני משלם.

הבחורה שאותה אני רוצה לקחת עושה את זה סתם כחלטורה ולא מעוניינת בכאב ראש של ביורוקטיה.

אני זוכר שלפני 7 שנים היה ניתן לפנות לחברת חשבוניות (חשבונית לשכיר) שאתה משלם לה כסף והיא מתפקדת בתור מעביד- הבעיה היא שעכשיו אחרי חיפוש באינטרנט הבנתי שבית המשפט קבע לפני שנתיים שהן לא חוקיות.

מה אני יכול לעשות בנידון?

האם אני חייב לעבוד בשחור?

תודה.

נערך על-ידי lilitup

פורסם

הדבר היחיד שהיא צריכה לעשות זה תיאום מס.

פורסם

אין אפשרות לשלום ביטוח לאומי גם בלי ידיעתה או מעורבות שלה?

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר בדיוק?

גיגלתי "תיאום מס" ונראה שזו פרוצדורה שלמה ובדיוק אותו כאב הראש שדיברתי עליו.

תראה לא מדובר במישהי ש"עובדת", פשוט פעם ב... אם נקרית איזו חלטורה ויש זמן , אפשר לעשות אותה. אנחנו מדברים כאן על סכומים של 200-300 ש"ח כך שהמקסימום שהיא תעשה זה לחתום על איזה מסמך אם אני אגיש לה אותו.

בגלל זה ציינתי תאילנדי. תאילנדים יושבים בתחנת אוטובוס, אתה מכניס כמה למכונית, הם עושים מה שעושים, מקבלים 600 שקל במזומן וכאן נגמרת ההתעסקות וכאב הראש שלהם.

עריכה: SARGON הקדים אותי, אז כן, גם השאלה שלו. :P

נערך על-ידי lilitup

פורסם

אפשר גם בלי תיאום מס, אבל תיאלץ להוריד לה 48 אחוז מס הכנסה.

פורסם
  • מחבר

א. איך? לאן אני פונה?

ב. 48%?! על כל סכום?

נערך על-ידי lilitup

פורסם

לא, זה רק מס הכנסה. אתה צריך להפיק לה תלוש משכורת, להוריד ביטוח לאומי מס בריאות ומס הכנסה בדירוג המקסימלי. צריך גם לשלם ביטוח לאומי מעסיק.

אבל רואה החשבון שלך אמור לדאוג לדברים האלה....

פורסם
  • מחבר

אה, הבנתי שלא הסברתי את עצמי טוב.

אני אדם פרטי (שכיר/סטודנט), אחרי סף כאב ראש/הוצאות מסוים גם אני אפנה לשלם בשחור.

לשכור רואה חשבון עבור עבודה של 300, מקסימום 500, שקל זה קצת הזוי...

נערך על-ידי lilitup

פורסם

לא הסברת את עצמך טוב אם כך. היה נדמה שאתה עוסק/מעסיק. אם אתה לא, זה ממש לא בעיה שלך. תשלם לה מה שהיא רוצה, רק תדאג לקבל קבלה. מספיק נייר בכתב יד בו כתוב פירוט העבודה וחתימה שלה. מעבר לזה זו בעיה שלה מול שלטונות המס, לא שלך. כל עוד כמובן מדובר במשהו חד פעמי.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק העניין, אני רוצה חשבונית ואני רוצה לשלם את ההוצאות הרשמיות אבל מן הסתם שאם אני מגיע ביחס של "זו לא בעיה שלי" לא היא ולא אף אחד אחר לא יחתום על מסמך שאח"כ ניתן תאורטית להסתבך בגללו. היא לא תתחיל לפתוח תיק במס הכנסה או ביטוח לאומי עבור כמה עבודות בייביסיטר עלובות שהיא עושה מפעם לפעם בצורה ארעית (בעצם, זה מה שידוע לי. אולי במציאות היא עובדת בשחור מבוקר ועד ערב ומרוויחה 30 אלף בחודש) .

מכיוון שאני זה שמעוניין בפוצדורה אז אני זה שצריך להסדיר את הכל.

קיוויתי שיש איזו חברה שניתן להרים אליה טלפון והיא מעבירה את כל הכסף שצריך לגורמים הרשמיים עבור עמלה כלשהי.

נערך על-ידי lilitup

פורסם

אין דבר כזה בלי התעסקות. גם אם תשכור אותה דרך חברה אחרת היא תצטרך להעסיק אותה בתור שכירה ולהוריד לה מס הכנסה מקסימלי אם היא לא תעשה תיאום. כאמור אותך זה לא מעניין. אם אתה רוצה קבלה, והיא לא רוצה לכתוב קבלה על דף נייר, אז אין לי מה להציע לך מעבר לזה שתלך לחפש את החברים שלה...

פורסם

הצעה פרקטית אם אתה ממש רוצה, שלם לה בצ'ק. היא לא תצטרך לחתום על שום דבר ולך יש הוכחת תשלום. כל עוד זה חד פעמי ולא משהו קבוע כל השאר זה כאמור בעיה שלה מול רשויות המיסים ולא שלך.

פורסם
  • מחבר

לשלם בצ'ק... זה רעיון...

בהחלט לא חשבתי עליו ואני אבדוק, אם כי אני לא בטוח שזה מתאים בדיוק מהסיבה הזו, הרי היא לא מעוניינת להסתבך אם יתגלה שהיא קיבלה כסף, אבל זה בהחלט רעיון.

תודה רבה לך!

אוף, זה ממש מעצבן.

האמת היא שמעולם לא שמעתי על בייביסיטרית (או המון מקצועות אחרים) שנותנת קבלות עבור חלטורה פה ושם ונראה לי שהמדינה מפסידה ים כסף בגלל שאין מנגנון שניתן להעביר אליו כמה שקלים בשביל עבודות מזדמנות כאלו (כאשר גובה המס יחושב אוטומטית עם שאר המידע שיש למס הכנסה לגבי הכנסות באותו חודש/תקופה X). הרי זה בדיוק חלק מההון השחור שעליו כל הזמן מתלוננים רק שפה המדינה לא נותנת אופציה אחרת.

שוב תודה.

נ.ב ניסיתי לתת לך +1 אבל נראה שהכפתורים האלו לא עובדים בפיירפוקס, אז קבל בעל פה. :P

נערך על-ידי lilitup

פורסם
  • מחבר

עריכה: בעצם, עכשיו כשאני חושב על זה, אתה בטוח שצ'ק מהווה הוכחת תשלום? הוא מהווה הוכחת העברת כסף, אבל הרי הוא לא מציין עבור מה. בניגוד לקבלה ששם יש מחיר ותמורה (או לכל הפחות כל המאורע הוא תחת מטריה "עסקית")- צ'ק ניתן לטעון כי ניתן במתנה. אני טועה כאן?

נערך על-ידי lilitup

פורסם

שמע, אם היא תתלונן שלא קיבלה כסף עבור עבודה ביום כזה וכזה, ובדיוק נתת לה צ'ק עם פירעון באותו יום והיא תטען שזו סתם מתנה, אני מניח שהשופט ירים עליה זוג גבות. אמנם זו לא קבלה מפורטת אבל זה נראה לי מספיק טוב בשביל משהו פשוט ולא משהו מורכב שדורש פירוט עבודה. אם אתה לא סומך עליה ברמה הזו, פשוט חפש מישהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים