פורסם 2015 בספטמבר 810 שנים (מקווה שזה המקום המתאים).מיהו התכנת של ימינו לעומת התכנת של לפני 20 או 30 שנה?הייתכן שלהיות תכנת זה כבר לא יוקרתי כמו פעם כשהיום כל העולם ואשתו יכולים לקחת קורס באנדרויד וJAVA ולכתוב אפלקציות מבלי בכלל לדעת מה קורה בתוך המכשיר שלהם?יש כל מיני סוגים ותחומים של תיכנות אבל כשאני מדבר על תכנת אני בעיקר מתמקד על תכנת שעוסק בפיתוח.אם אני לא טועה תכנת שעוסק במחקר הוא בעצם אלגוריתמאי. זה יהיה בן אדם שאוליי כותב אלגוריתמים בMATLAB ומנסה להמציא שיטות חדשות לפתור בעיות אבל הוא לא בהכרח מממש את האלגוריתם וגם אם הוא ממש אותם(פיתוח) אז הוא לא עוסק באינטגרצייה עם אפלקצייה או כתיבת תשתית.אם כך התכנת שאני מתכוון אליו הוא מעין אחד שעושה קצת מהכל. הוא גם מממש אלגוריתמים או מפתח אלגוריתמים בקטנה אם צריך, והוא גם כותב את הקוד של התשתית ואוליי אפילו קוד של האפלקצייה.העניין הוא, אם אתה תכנת שעוסק בעיקר בפיתוח ולא בעיצוב או במחקר או ארכיטקט תוכנה, אלא אחד שתכלס יושב וכותב הרבה קוד, גם אם הוא חושב הרבה ומפתח אלגורתמים ותשתיות... העמדה שלך לא הכי טובה.או במילים אחרות המחיר מול תועלת שלך מוגבל.עד כמה שידוע לי תכנתים מרוויחים היום בישראל בטופ עד 40 אלף ש"ח ברוטו בחודש. זה שכר מכובד מאוד אבל זה באמת רק אם אתה בטופ ורק אם אתה נותן שעות עלא איסטו.העניין הוא שמעבר לזה כבר כנראה אין תועלת למעביד.הבעיה עם פיתוח תשתיות שלא משנה כמה אתה תותח, אתה צריך לעשות עבודה שחורה כמו כל אחד. וגם אם אתה עושה עבודה מצויינת אוליי יעדיפו לקחת שני תכנתים בינוניים במקומך שעולים פחות או תכנת קצת פחות טוב שיבקש הרבה פחות.מה גם מעניין אותי איך השכר של התכנתים בהשוואה לשנים קודמות? האם הוא נשאר במקום? האם כח הקניה היחסי של השכר של התכנת הוא כבר לא מה שהיה פעם?ועוד נקודה שהייתי רוצה להכניס ואני יודע שאני אצטער על כך, אבל האם אתם חושבים שעצם העובדה שאנשים חושבים שלהיות תכנת זה יוקרתי והשכר של תכנת כבר לא מספיק בשביל לקנות דירה מראה שבעצם תכנת זה כבר לא יוקרתי כל כך כמו פעם? כאילו אנשים חיים לפי תפיסה מייושנת?
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים תמיד לעצמאים היה את היכולת לעשות מכה של כסף אבל גם סיכון להתרסק לגמרי . לעומת שכירים שעל פי רוב היה מגבלה על גובה השכר . יוצאי דופן הם המנהלים השכירים שלעיתים קרובות תוגמלו בעין יפה .
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים מחבר לא לפני גיל 40 לפחות, מי שחסך עד גיל 40 אז זה מספיק. אבל הבכיינים רוצים לקנות דירה בגיל 30 או אפילו 25.בכל מקרה, כח הקניה של התכנת ירד ואם אנשים שהם תכנתים חושבים שהם יכולים להוציא כסף על מותרות מפה ועד הודעה חדשה, לא לחסוך ואז גם לקנות דירה אז הם חיים בסרט.עריכה: מי שחסך חצי מליון שקל עד גיל 40 יכול לקנות דירה. מי שלא, יוצא לרחובות לייבב כמו כלב פצוע נגד הממשלה. נערך 2015 בספטמבר 1010 שנים על-ידי Sargon
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים מחבר צריך תשלום התחלתי ואיזשהיא ערבות לבנק שהוא יוכל לתת לך משנכתא.יכול להיות שאפילו פחות מספיק, הנקודה היא שעד גיל 40 כמעט כל תכנת מסוגל לחסוך חצי מליון שקל.
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים אם אתם זוג, אתה יכול לחסוך יותר. אם אתה יחיד, איזו דירה אתה צריך? מתכנת יכול לחסוך 10k שקל בחודש לפחות. ב-5 שנים יחסוך כחצי מליון שקל, זה יכול להיות בגיל 40 אבל לרוב יהיה בגיל 30-35.
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים צמצום זה יחידת דיור או דירה עם שותפים, רכב פשוט ולא חדש, חופשות מצומצמות, מעט מאוד מסעדות ובילויים וכו'.
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים מחבר גיל אתה צודק. אני לא יודע את כל הנתונים מבחינת משכנתא וכו אבל זה לגמריי מעשי לזוג או אפילו ליחיד לקנות דירה.הנקודה היא שאני חושב שהרבה צעירים לא רוצים לקבל את העובדה שהמשכנתא תהיה לפחות 30 שנה, הם רוצים פתרון בזק.לחסוך 10,000 בחודש זה באמת די קשה, זה אפשרי רק אם השכר דירה יחסית נמוך(למשל תקח דירה קטנה). אבל זה גם אפשרי ובאמת תוך 5 שנים יש לך חצי מליון.נראה לי שפשוט הצעירים רואים איזה חיים נוחים הורים שלהם חייו והם התרגלו לפינוקים, אז הם רוצים גם פינוקים וגם מסוגלים לקנות דירה שבמצב היום זה לא אפשרי.נמסיס: אתה יודע שיש אנשים שחיים ככה? מין הסתם בגלל שהם מרוויחים פחות אבל אפשר לחיות ככה. זה לא שאתה תסבול ואוליי הם אפילו יותר מאושרים ממך.אבל אתה רוצה את הפינוקים וגם דירה, אז תבחר.לחסוך זה לא קל זה דורש הקרבה ומשמעת זה נכון, אף אחד לא אמר שזה קל.באיזה מדינה אתה יכול גם לשרוף את המשכורת על פינוקים ולא לחסוך וגם לקנות דירה?עריכה 2: לכסף יש נטייה לספק לך אפשרות לנצל הזדמנויות. גם אם אתה לא מתכוון לקנות דירה, אם תחסוך כסף יכול להיות שתצוץ לך הזדמנות להפוך את הכסף שלך ליותר כסף, בלי לחסוך ההזדמנויות האלה סגורות בפנייך. נערך 2015 בספטמבר 1010 שנים על-ידי Sargon
פורסם 2015 בספטמבר 1010 שנים וזאת הבעיה. ברגע שעשירון תשיעי ועשירי מתקשים, מה זה אומר לגבי "מעמד הביניים"? ברור לכם שמי שמרוויח 25 אלף ש"ח בחודש רחוק מאוד ממעמד הבינייל
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.