עבור לתוכן

כמה שאלות לפני קניית מחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

אני אקנה בקרוב מחשב חדש שמיועד בעיקר לפיתוח תוכנה / אפליקציות.

הוא לא מיועד לגיימינג ככה שאני לא קונה כרטיס מסך, אולי בעתיד. אני משתמש בonboard.

המעבד שהכי נראה לי הוא

Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray

לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

מארז Antec VSP-5000 ATX Mid Tower Black Case No PSU

עכשיו השאלות שלי-

1. איזה קירור כדאי לשים? האם יש צורך במאוורר נוסף חוץ מהקירור למעבד? (יש 2 כוננים קשיחים,אחד רגיל ואחד ssd)

2. איזה זכרון לקנות? יש הבדל בין g-skill, kingston, crucial וכו'

3. האם יהיה אפשר לצפות בסרטי HD בצורה נורמאלית?

תודה

פורסם

1. בעיקרון אם אתה קונה מעבד בתצורת box אתה יכול להשתמש בקירור הסטוק שמגיע עם המעבד (ראיתי שבחרת מעבד בתצורת tray, אז במקרה כזה התוספת למחיר תהיה של בערך 50 ש"ח). בד"כ זו לא האפשרות המומלצת פשוט כי קירור הסטוק של אינטל הוא פחות יעיל ויותר רועש מקירורים צד שלישי, והיתרון של מעבד בתצורת box על תצורת tray (מאפשר לממש את האחריות ישירות מול אינטל ולא רק דרך החנות/היבואן/המפיץ) כמעט תמיד לא בא לידי ביטוי פשוט כי מעבדים כמעט ולא מתקלקלים.

אם אני הייתי קונה מעבד Core i5 ומעלה, הייתי בוחר בקירור יעיל, שקט ובעל לוחית/פלטה אחורית כמו ה Freezer i11 של ARCTIC. השאלה היא תקציבית.

2. רצוי שבמארז תהיה זרימת אוויר נכונה - לפחות מאוורר קידמי אחד שמכניס אוויר קר ולפחות מאוורר אחורי אחד שמוציא אוויר חם. אם אפשר, רצוי שיהיה גם מאוורר עילי/עליון אחד שמוציא אוויר חם מהמארז.

במקרה של המארז VSP-5000, שהוא בעצם ה P70 של Antec (קישור), הוא מגיע עם 3 מאווררים בגודל 120 מ"מ - שני עליונים ואחד אחורי, ויש מקום להתקנת עוד 2 מאווררים קידמים בגודל 120 מ"מ כל אחד. אני מניח שאפשר להעביר את אחד המאווררים העליונים כך שהוא ישמש כמאוורר קידמי, כך שאין צורך לקנות מאוורר נוסף שישמש כמאוורר קידמי.

3. בנוגע לזיכרון:

א. תקנה זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz (או יותר אם תוספת המחיר היא קטנה) מתוצרת חברה מוכרת ועם אחריות לכל החיים. למעשה התדר והתיזמונים של הזיכרון לא ממש משנים, שכן מבחני ביצועים מראים שההבדל הוא דיי זניח ולא מורגש ברוב במקרים.

ב. בלי לדעת מהיכן אתה קונה את המחשב זו קצת בעיה לומר לך מהו הזיכרון הכי משתלם.

ג. אני באופן אישי הייתי מעדיף לקנות 2 מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 8GB כל אחד (סה"כ 16GB) פשוט כי מחיר זיכרון ה DDR3 הוא דיי זול עכשו (לדעתי זה הזיכרון הכי זול שיש כרגע בשוק).

4. הליבה הגרפית המובנית במעבדי הדור הרביעי של אינטל מספיק חזקה בכדי לנגן סרטים באיכות HD בצורה חלקה.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים