עבור לתוכן

מחשב רב ייעודי לטווח ארוך באזור ה-4000

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות מחשב חדש (שולחני). המטרה היא מחשב רב ייעודי שיחזיק לי הרבה זמן, זאת אומרת שגם עוד כמה שנים דברים ירוצו חלק בלי שאצטרך להטריד את עצמי בהחלפת רכיבים. אין מגבלה קשיחה לגבי העלות אבל אני לא רוצה לשפוך סתם כסף.

שיקול נוסף: אף פעם לא בניתי (פיזית) מחשב בעצמי, ובא לי לנסות :)

האם שווה לי להתלמד על מחשב שאני בונה על אמינותו לשנים ארוכות?

המקסימום שעשיתי עד היום הוא להחליף דיסק קשיח ולהוסיף RAM (בנושאי תוכנה אני שוחה חופשי).

כרגע אין לי מגבלת זמן (בחופש) ואני מוכן לעבוד לאט ובזהירות ולהשקיע בלימוד.

בקיצור, אשמח לעצה אם שווה ללכת על העניין, אולי כדאי שהחנות תעשה חלק ואני חלק, או שיותר בטוח לרדת מזה וזהו.

אם כן, אשמח אם העניין של פשטות ההרכבה יהווה שיקול בבחירת הרכיבים, זאת אומרת נגיד אם יש לוח אם שפחות קל להרכיב או לעבוד איתו אז עדיף להתפשר על אחד טיפה פחות טוב או יותר יקר אבל נוח לעבודה.

עוד שיקול: יכול להיות שארצה לחבר אותו גם לטלוויזיה שכרגע לא קיימת ואם תהיה, צפויה להיות שנים-שלושה מטר ממנו. זה מצריך איזשהו תכנון?

חשבתי להתבסס על המפרט רב-תכליתי חזק:

מעבד - i7-4790 3.6 Ghz (רוצה תפקוד טוב לאורך זמן, מקווה ש-i7 זה לא מופרז מדי)

קירור - מה שכתוב במפרט, לא מבין בזה

ספק - כנ״ל

לוח אם - GA-H97-HD3

כרטיס מסך - בינתיים לא יוצא לי לשחק אז נסתפק במובנה עד להודעה חדשה

זכרון - 8GB

הארד דיסק - 2TB (מתכוון לחבר את הסמסונג חצי טרה הישן שלי בנוסף)

SSD - אולי Crucial MX200 250GB

כונן אופטי

1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה-4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חיוני לנצל הכל אבל לא להתאמץ לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב שימושי; לא הכל צפוי כרגע

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע לא מתוכנן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר יהיה צריך, רמקולים לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כרגע לא, אולי קל בעתיד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיין לא הוחלט, בכל מקרה אני לא מכליל את התוכנה בתקציב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות קלה לפלונטר כי הם קרובים

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע-שבועיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן אבל לא מסיבי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

תודה :xyxthumbs:

פורסם

מה שיותר משפיע על הנוחות הרכבה מהלוח, זה המארז מציע לך לשאול בנפרד במארזים.

ובשביל נוחות מקסימלית, ספק מודולרי מלא, ככה אתה יכול להרכיב ביותר נוחות את הרכיבים ולחבר את הכבלים אחרי.

**אין לי הרבה נסיון אישי בהרכבות מלאות זה ממה שקראתי, עדיף שתחכה לתגובות כמה זה משנה מאנשים שהרכיבו בעצמם הרבה מערכות, אולי ההבדל לא משמעותי.

אם יש לך עניין בוודאי שתלך על הרכבה בעצמך, אולי תעשה שטויות אבל no pain no gain.

יש מלא סרטונים על הרכבה, אין פה משהו מיוחד, תשתדל כמה שפחות לכופף את הלוח אם שלא לצורך, מראש תתכנן את סידור הכבלים בעיקר אם הספק לא מודלורי, זה יחסוך לך שינוי מעצבן.

רצוי לעבוד עם צמיג לפריקת חשמל סטטי.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

או קיי, זה מעודד :)

אשמח אם מישהו יוכל גם לחוות דעה על המפרט עצמו.

תודה

פורסם

תראה איך מרכיבים ב youtube, תפרק ותרכיב מחשב ישן בבית. ככה שתעשה טעויות עליו ולא על חדש. רק אל תתחשמל, תנתק חשמל, תלחץ על PWR ותרוקן חשמל סטטי ממך.

עוד כמה טעויות זה לשים רכיב על משטח מוליך.

הרכיבים בהחלט משפיעים על ההרכבה. קודם כל צריך לוודא שהכל תואם. שהלוח מתאים למעבד ולקירור, שהזיכרונות לא נתקעים בקירור ומתאימים ללוח, שהספק מתאים לצריכת החשמל של המערכת ולחיבורים הדרושים, שהמארז יכול להכיל הכל בפנים. חיבורים בלוח לכוננים חדשים וישנים.

הכי משפיע על ההרכבה עצמה זה המארז, ולפעמים הקירור למעבד. בגלל זה לפני הקניה אתה מסתכל ב youtube על הרכיבים.

ספק מודולרי פחות משנה אם המארז טוב, אתה פשוט משאיר את העודפים מאחורה.

אל תנסה למרוח נוזל תרמי בעצמך לדעתי כל עוד אתה לא חייב (לפחות במחשב חדש שבו אין טעם). רוב המקררים מגיעים עם נוזל כבר עליהם ופשוט צריך לחבר אותם.

זהו בגדול מהניסיון שלי.

בנוגע לצרכים שרשמת, אתה יכול להסתפק גם בתקציב הרבה יותר זול.

אה ועוד משהו, גודל הלוח גם מאוד משפיע על ההרכבה. עדיף גדול

נערך על-ידי oOtalOo

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים