עבור לתוכן

Skylake - בחירה בין שני לוחות אם

Featured Replies

פורסם

היי,

בעקרון החלטתי כבר שאני רוצה ללכת על Skylake, פחות בזכות המעבד ויותר בשביל הפיצ'רים של הלוחות החדשים, תמיכה ב-M.2 חדשים ו-USB3.1, זכרונות ובאופן כללי ארכיטקטורה חדשה יותר למחשב שאולי יסיים את חייו בעוד 7-8 שנים (זה מה שהחזיק האחרון ;)). רק זה כבר שווה לי את ההפרש הלא ממש גדול לעומת לוח ומעבד מסדרת 97 (בערך 300 שקל, לדעתי).

בהתחלה חשבתי על ה-MSI הבסיסי, אבל ירדתי ממנו וכרגע ההתלבטות היא בין הלוחות האלה:

הראשון - Gigabyte GA-Z170-HD3P

http://ksp.co.il/?uin=28089

השני - Asus Z170-K

http://ksp.co.il/?uin=27942

איזה מהם הייתם לוקחים? אולי משהו אחר, בתקציב דומה?

ואשמח גם להתייחסות לגבי אמינות המותגים, שזה משהו שמן הסתם לא מוצאים בשום אתר ביקורות... אסוס או גי'גהבייט?

פורסם

1. התמיכה בממשקי ה M.2 העושים שימוש ב-4 ערוצי PCI Express היא נחמדה, אבל לא נראה לי סביר שבעתיד הקרוב רוב המשתמשים יעדיפו לבחור בכונני SSD כאלו מאשר בכונני SSD "רגילים" בעלי ממשק SATA פשוט כי מדובר בכוננים יקרים יותר.

2. התמיכה ב USB 3.1 לא נובעת כלל מערכת השבבים אלא מבקר צד שלישי שיצרן הלוח מוסיף ללוח. בכל מקרה, ברוב הלוחות יש לכל היותר 2 ממשקים כאלו (ה Z170-DELUXE של Asus הוא חריג בכך שהוא מציע 5 חיבורי USB 3.1 בעלי ממשק Type-A ואחד בעל ממשק Type-C), כך שאני לא בטוח עד כמה תמיכה כזו תעזור לך - גם אם בעתיד יהיו לך מספר התקנים התומכים ב USB 3.1, סביר להניח שחיבור אחד או שניים לא יעזרו לך אלא אם כן תוסיף בעתיד גם מפצל/hub כלשהו לחיבור USB 3.1.

3. גם Asus וגם Gigabyte הן 2 מיצרניות הלוחות הגדולים ביותר (ביחד עם MSI ו ASRock), ובאופן כללי אפשר לוח שהאמינות של כל החברות האלו דיי דומה. כמובן שיש לבדוק כל לוח לפני הקנייה ולא להסתמך רק על השם של החברה המייצרת.

4. היום הוכרזו מעבדי Skylake נוספים (מעבדי Core i3, Core i5 ו Core i7 שאינם בעלי מכפלה פתוחה) ואיתם גם ערכות שבבים חדשות. אני מניח שבקרוב נראה לוחות אם חדשים, וכנראה זולים יותר, המבוססים על ערכות שבבים אלו. לכן אם באפשרותך להמתין קצת אולי כדאי שתעשה זאת.

5. הכנתי לך השוואה בין שני הלוחות Gigabyte GA-Z170-HD3P ו Asus Z170-K:

55e7297b1da84.png

הלוחות דיי שקולים, ואם הייתי חייב לבחור לוח אחד מבינהם הייתי כנראה בוחר בלוח של Gigabyte - בעיקר בגלל שהוא זול יותר, אבל גם בגלל שהוא מציע חיבור USB 3.1 בעל ממשק Type-C, ביוס כפול ויותר חיבורי אודיו, אבל כל זה לא ממש רלוונטי לרוב המשתמשים.

בכל מקרה הלוחות הנ"ל לא ממש מיועדים להמהרה, כך שאם אתה מעוניין להמהיר את המעבד הייתי שוקל לקנות לוחות אחרים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

וואו, איזו השקעה!

המון המון תודה, שי.

לגבי הלוח, האמת שאני לא מתכוון לבצע המהרה, מהסיבה הפשוטה שגם i5 יתן לי ביצועים מספקים למשחקים וגלישה - אם פעם בשנה יצא לי לעשות עיבוד וידאו כלשהו זו עדיין לא סיבה להמהיר (הרעש והחום לא שווים בעיני את התוצאה). ולגבי מעבדים נוספים, ראיתי היום את הרשימה, ונראה לי שגם אחריה ה-6600k הוא המעבד שאותו אני רוצה. נכון שהוא מיועד לאוברקלוק, אבל ההפרש במחיר לא משחק אצלי תפקיד משמעותי עד כדי שינוי ההחלטה, ובכל מקרה יש לי סיכוי לקנות את המעבד בסופ"ש באילת - כך שגם ככה יצא לי די זול.

בכל אופן, חיזקת את העמדה שלי לגבי ה-Gigabyte, בעיקר בזכות חיבורי ה-USB העדיפים בעיני (מספיק אחד מכל סוג שיהיה ממש מהיר, וחשוב שיהיו כמה של USB3.0 - לדיסק חיצוני שכבר יש לי, למשל). ועכשיו אני יודע גם על הביוס הכפול, אז בכלל.

אגב, לגבי דיסקים M.2 מהירים (NVMe / AHCI), היום הם עדיין יקרים אמנם, אבל המחירים של ה-SSD הרגילים בצניחה חופשית ואני מניח שתוך שנתיים גם אלו יהיו הרבה יותר זולים.

ושוב תודה שעזרת לי להחליט :)

נערך על-ידי E71

פורסם

1. רק שיהיה ברור - אני אישית כנראה הייתי בוחר בלוח אם אחר ולא באחד משני הדגמים שציינת, אבל זה תלוי בתקציב ובחנות ממנה אתה קונה.

2. אם אתה קונה את המחשב בסוף השבוע, אז הסיכוי שתמצא בחנות את המעבדים החדשים שהוכרזו היום הוא דיי קטן. אם אתה לא קונה את המחשב בימים הקרובים והיות ואתה לא מתכנן המהרה, אז אולי יהיה עדיף לך לבחור ב Core i5-6600 "הרגיל", שאמור לעבוד בתדר קצת יותר נמוך של 3.3GHz (לעומת תדר של 3.5GHz ב Core i5-6600K) אך מצד שני מחירו אמור להיות יותר זול.

פורסם

בעניין התדר של i5-6600 יחד עם תדר הטורבו נראה שכל 4 הליבות מגיעות עד 3.6GHz כנ"ל לגבי i5-6600K עם תדר הטורבו לכל 4 הליבות מבלי לבצע המהרה.

פורסם

@っ◕‿◕)っℜ◯ⓃУ

אכן נראה שה Core i5-6600 וה Core i5-6600K זהים מבחינת תדרי הטורבו שלהם - בעומס על ארבע ליבות תדר הטורבו הוא 3.6GHz, בעומס על 3 ליבות תדר הטורבו הוא 3.7GHz, בעומס על 2 ליבות תדר הטורבו הוא 3.8GHz ובעומס על ליבה אחת תדר הטורבו יכול להגיע עד 3.9GHz (קישור). לכן אם לא מתוכננת המהרה ואם ההפרש במחיר הוא גדול יחסית אז ה Core i5-6600 הוא כנראה המעבד המשתלם יותר. מעשית ה Core i5-6600 עדיין לא נמכר בארץ (אולי המצב ישתנה בשבוע הבא), אז זה לא ממש משנה.

פורסם

נראה שהמעבדים יגיעו רק בסוף החודש ע"פ מה שפלונטר ענו למישהו ששאל בעמוד הפייסבוק הרשמי שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים