עבור לתוכן

סוף סוף הגיע אלי הSAMSUNG SM951 ( תכלס המשלוח הגיע תוך שבוע )

Featured Replies

פורסם

בהתחשב בזה שכל המחשב שלי עלה 1400$ עם SSD של 128GB, לא נראה לי פרופורציונאלי להוציא 400$ על שדרוג הכונן.

אני אחכה עוד שנה.

אבל תתחדש ותהנה ממנו :)

פורסם
למה לא NVME אם כבר? :)

ממש עכשיו התחילו לצוץ דגמי nvme של סמסונג בחנויות, אך מסתבר שלא הכל ורוד. גרסת הNVMe SM951 סובלת מבעיות רציניות של התחממות, מהירות כתיבה איטית באופן קיצוני (כ80MB לשניה). זה נבדק בלוחות Z170 של משתמשים בפורומים שקראתי על הבעייה. מסתבר שהFUA בדרייבר של מיקרוסופט גורם לזה. (זה מנגנון אשר נועד לשמירה על המידע במקרה של הפסקת חשמל). מכיוון שלSM951 אין קבלים שיספקו זרם במקרה של הפסקת חשמל (בצער רב), נורא מסוכן לבטל את הFUA ויש אפילו תגובות שזה לא עוזר (הביטול הוא דרך מנהל ההתקנים - disable write chace...). הייתי רגע מלקנות את הNVME ומזל שראית את הבעיות בפורומים.

יש כמה שאלות לא פתורות:

1. האם זה קורה רק בZ170?

2. האם מד הטמפרטורה לפי AIDA מראה אמת? (הנתונים מורים על טמפ' של 80 מעלות שזה המון לדבר כזה, AIDA בין התוכנות הבודדות שמסוגלת בכלל לקרוא משהו מהNVME)

3. האם סמסונג מתכוונת להוציא דרייבר משלה לNVMe ולא להתבסס על המובנה של windows? (לאינטל למשל יש דרייבר משלה לNVME שלה -SSD 750).

4. אולי זה קשור לעדכון BIOS בכלל? או דרייבר? (כנראה אין קשר למע"ה כי ניסו גם על לינוקס ועדיין קיבלו מהירויות כתיבה מגוחכות)

5. האם עדיף לי לקנות את הAHCI או להמתין להתפתחות? :smiley1:

הזמנתי כבר מתאם לPCIE מדגם DT-120 הידוע.

אתם מוזמנםי לקרוא כאן:

http://www.overclock.net/t/1551060/official-samsung-sm951-owners-club

לפותח האשכול, איזה לוח יש לך והאם אתה משתמש בM.2 המובנה או במתאם? ידוע לך מה הטמפרטורות של הכונן הזה? אשמח אם תגיד לי אם הוא מתחמם באופן קיצוני עד כדי צורך בקירור. זה מוצר OEM, ועולה השאלה אם סמסונג נתנה הוראה ליצרנים לשים גוף קירור על הכונן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים