עבור לתוכן

בקשה לביקורת מחשב למשחקים, תכנות וכללי - 6000 ש'

Featured Replies

פורסם

פעם ראשונה שאני שואל כאן. אז קודם כל תודה, פורום נהדר!

המחשב הנ"ל אמור להיות:

1. חזק - מקווה לנצל אותו למשחקים גם ב-1440p ואולי להשתמש ב-GPU של המעבד כתוספת לכרטיס היעודי בעזרת DX12 (האם זה יהיה אפשרי?)

2. שקט! לא רוצה לשמוע אותו! זה הכי חשוב לי, בעצם.

טוב, ועכשיו לשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? כ-5400-5700 ש"ח (לפי המפרטים שלמטה, חלק מהציוד באילת)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי, אם יש תועלת משמעותית... עד 500 ש'... כעיקרון די גמיש אבל לא רוצה להתפרע.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, שימוש כללי

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta v ,skyrim ,witcher 3 ועוד דברים שיצאו בעתיד - מקווה לנצל DX12

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 כרגע, מקווה שיתאים גם ל- 1440*2560 בקרוב.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות+

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מע' הפעלה, מסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא (זה עושה רעש...)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן. Ivory או ksp אילת.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בעוד כשבוע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא מזיק שיהיה USB3.1 ותמיכה ב-SSD AHCI

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן

האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: ראו למטה.

הנה שני מפרטים שתכננתי... המשותף לשניהם:

כרטיס מסך: MSI GTX970 GAMING 4GB

דיסק קשיח: Samsung 850 PRO 256GB SSD (+ דיסק חיצוני גדול שכבר יש לי)

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black

ספק כוח: ספק כח Seasonic SS-460FL (שקט!)

מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-L12 (שוב השקט...)

מארז: Corsair Graphite 230T Mid Tower (או אולי Fractal Design Define 5? הוא קצת יותר יקר...)

ועכשיו - בחירה בין SKYLAKE ל-HASWELL...

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 6600 3.5GHZ s1151 - Tray או Core i5 4690 3.5GHZ

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z97 H3D LGA1150 או MSI Z170A PC MATE LGA1151, Intel Z170

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 או Corsair Vengeance LPX2x4GB DDR4 2400Mhz CL14

בעיקרון, רוצה שיהיה שקט. זו המטרה הכי חשובה. בנוסף - אם אפשר לשחק על 1440P אני אשמח.

שאלה מעניינת נוספת - האם DX12 יעזור עם הביצועים? אם כן, האם עדיף ללכת על Skylake כי המעבד הגרפי שלו חזק יותר?

זהו... אשמח להערות, הארות או הצעות לשיפור.

נערך על-ידי E71
תיקון טעות

פורסם

התחיל מהסוף - פרט דבילי שחזרת ואמרת אותו לאורך כל המגילה הזו - לא. ממש לא ניתן לנצל את הליבה הגרפית של המעבד.

לא כDX12 ולא כי היא חזקה יותר ולא בשום מצב מהסיבה הפשוטה שיש לך 970GTX שיחליף את תפקידה של הליבה במעבד באופן מוחלט.

עכשיו כשאנחנו רגועים ניתן בשקט בשקט להוריד אותך מהיכון של הסקייליק מפני שאין לך טעם לא בליבה הגרפית שהוא נותן וגם לא ביכולת OC

אז למה ?

הדבר היחידי שאולי מעניין זה DDR4 במקום 3, אבל זה לא דבר שהוא רלוונטי בכלל לגיימינג אז שוב - למה?

בנוגע לHaswall , עשית סלט קצוץ דק. 4790K זה לא I5 אלה I7. משמעות הK בסוף זו מכפלה פתוחה לטובת OC שלא מעניין אותך.

אם כבר החלטת להשקיע בI7 אז למה לקחת K במקום 4790 רגיל נטול K ??

נקסט, לוח.

את האמת שאם אתה לא עושה OC זה לא הדבר הכי משנה בעולם ..... לוח סטנדרטי באזור ה400 שקלים יעשה את העבודה נאמנה

יחד עם אפיק שדרוג עד 64G זיכרון RAM ותמיכה בUSB3.0 גם מקדימה. בנוגע ל3.1 עם Type C זה רק בלוחות המתאימים לדור SkyLake - מיותר.

זיכרונות אין טעם ביותר מ8 ג'יגה. קח 8, חסר בעתיד? תקנה עוד 8. אל תבזבז על זה תקציב בשום מצב.....

גיימינג על 1440P ? תלוי בכרטיס. 970GTX לא באמת מספיק כדי לתת לך את מה שאתה מחפש אבל זה אמור פעול ... .

כנל DX12, זה לא באמת נמצא כאן עדיין. אני מציע לך לא להתפרע ולא להשקיע מעבר ל970,

ובעתיד כשתקנה מסך ברזולוציה גבוה יותר ומצב הגיימינג יהיה קצת שונה אז תשקיע בשדרוג כרטיס.

התקציב מאפשר זאת ואמרת לנצל אותו אז זה המהלך אך אם ברצונך לחסור,

הייתי מציע לרדת אפילו מה970 לכיוון ה950 או R9 280X 380 וחבריו כדי שלא תכאב לך ההחלפה המיוחלת.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התיקון, שיניתי ל-4690 (כתבתי קודם בטעות 4790k, התפלק).

שנית, אולי עשיתי סלט.. אבל סלט יכול להיות סבבה דווקא! תציץ בזה:

http://www.pcgamer.com/directx-12-will-be-able-to-use-your-integrated-gpu-to-improve-performance/

ובזה:

http://wccftech.com/directx-12-multiadapter-technology-discrete-integrated-gpus-work-coherently-demo-shows-big-performance-gains/

תהיה שם תמיכה בתוכנה לדמוי SLI/CF שיאפשר שימוש בשני כרטיסים שונים (!), ועוד מצב שיקרא Unlinked GPU שזה מה שניסיתי לתאר ושיתן תמיכה בשימוש בליבה הגרפית של המעבד.

זו כנראה הסיבה שהליבה הגרפית של סקיילייק חזקה יותר מהקודמת, אינטל הרי לא סתם תזרוק לתוך ה-CPU החדש שלה עוד חתיכות סיליקון יקרות שישבו שם בלי לעשות שום דבר....

בכל אופן, לקחתי בחשבון את ההמלצה לרדת ללוח של 400 ש"ח עם 4690 - לא K - שיעלה באילת 900 ש"ח, ביחד זה 1300 ש"ח. רק שהסקיילייק 6600 עם לוח 170 יעלה 1600 בערך. העניין שזה לוח של MSI שממש אבל ממש מוצא חן בעיני, אולי שווה לי לשלם את ה-300 הנוספים רק בשבילו (ולא יזיק גם שהמערכת כולה מדור קצת יותר חדש, מחרתיים אני ארצה SSD NVME - כשזה יהיה זול - ויתאפשר לי בלי להחליף לוח).

בנוסף כתבתי 2x4GB, לא יודע למה יצא לך "יותר מזה"...

וברור שאני מסתכל על כל עניין ה-DX12 שלא נמצא כאן עדיין, אבל אני קונה מחשב עכשיו ובעוד שנה רוב אם לא כל המשחקים יהיו DX12!

זה מחשב ל-5 שנים לפחות, לא? זה כמו שהיום אתה לא תראה משחקים עם DX9 של WINXP...

יאללה, חפרתי... בוקר טוב.

נערך על-ידי E71

פורסם

לא יודע למה אתה צריך להתפשר כשכל מה שאתה רוצה שזה 970+

SKYLAKE I7 + 16GB+שקט יכול להכנס בלי בעיה.

(לגבי

USB3.1, לא יודע. אין מפרט ללוח הזה באתר ג'יגהבייט)

לדעתי, אם אתה מתכוון לעבוד ברזולוציות גדולות מHD, כדאי לך לשקול R9 390X שיקר בכ300₪, אבל חזק מה970 בתחום הזה.

* הורדתי צורב. אתה יכו8ל להוסיף בתוספת כ100₪. אם מפריע לך, יש SSDים זולים בכ100₪ שאפשר לשנמך.

קירור למעבד, שקט יותר http://hexus.net/tech/reviews/cooling/43417-noctua-nh-l12/?page=6 , כך גם מארז.

lrg27961.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 6600K 3.5Ghz - GMR FORCE (אל תשים לב לשורה הזו, זה המפרט אותו ערכתי כדי להגיע למה שאתה רוצה)

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Box 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 13 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z170M-D3H LGA1151, Intel Z170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2400Mhz CL14 2

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX970 TURBO OC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: 0

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: 0

כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio

ציוד רשתות: On Board 10/100/1000

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 620W 80+ Bronze S12II-620 1

מארזים: מארז ללא ספק Corsair Obsidian 550D Mid-Tower 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 5698.50847458 שקל

עמוד מוצר כנ"ל, זה עמוד המוצר המקורי. צריך לערוך אותו כדי לקבל את המפרט שנתתי.

(מחיר אילת)

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם
  • מחבר

תודה על ההשקעה, וכן, במחיר הזה באמת ציפיתי למחשב שווה.

חידשת לי בנושא ה-NOCTUA - חשבתי שהוא יותר שקט מהזולים יותר, הטבלה שם מפתיעה... אז בהחלט יש מצב שאלך על ה-ARCTIC.

בעניין המעבד, נראה לי שבכל זאת אשאר עם i5... מעדיף להשקיע קצת יותר במארז או ספק במקום ב-i7 כי לא רואה כרגע את היתרון בעוד קצת כח עיבוד.

ולגבי ה-390X, חשבתי עליו אבל הוא צורך חשמל בטירוף, ולכן גם יהיה רועש. אני גם לוקח בחשבון שחלק גדול מהזמן אני אעבוד עם הכרטיס ב-IDLE MODE, ול-970 MSI / ASUS STRIX יש כיבוי אוטומטי למאוורר. אז יהיו לי כמה פריימים פחות בשניה, עדיין שווה לי. בכל אופן תודה.

נערך על-ידי E71

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים