עבור לתוכן

בעיה במחשב בעל לוח asus p8p67-m

Featured Replies

פורסם

שלום רב

ברשותי מחשב שמשמש למדיה (מחובר לTV דרך HDMI ) לוח אם asus p8p67-m, מעבד I3.

מער' הפעלה 7 /64 ביט.

בניסיון להדליק מחדש אותו לא עלה ביוס ולא היה וידאו.

ניסיתי להחליף כרטיס מסך - ללא הועיל.

בדקתי זיכרונות - תקינים.

הוצאתי סוללה וביצעתי reset ל RTC-לא עזר.

יש בפנים Dram led שמהבהב באטיות.

חיפשתי ברשת וכולם מכוונים לבעיה כלשהי בביוס וממליצים לעדכן, אלה שאיך מעדכנים ביוס כשאי אפשר להיכנס אליו כי אין וידאו?

האם למישהו יש פתרון ?

תודה

פורסם

1. נסה לבצע איפוס לביוס ע"י שימוש בג'מפר המתאים בלוח (עמוד 1-22 בחוברת של לוח האם).

2. לפי החוברת של לוח האם (עמוד 1-34) נורית ה DRAM LED מעידה על כך שיש בעיה בזיכרון. נסה להפעיל את המחשב רק עם מודול זיכרון אחד וכמו כן נסה אותו בכל אחד מחריצי ההרחבה לזיכרון. אם זה לא עוזר, הדבר מעיד על כך שיש בעיה בזיכרון עצמו, בלוח האם (בתושבות) או במעבד (בקר הזיכרון נמצא על המעבד).

3. נסה להשתמש בכפתור ה !MemOK שעל הלוח (עמוד 1-33 בחוברת) - אתה אמור ללחוץ על הכפתור הזה עד שנורית ה DRAM LED תתחיל להבהב ואז לעזוב. אני לא חושב שזה יפתור לך את הבעיה שכן הכפתור הזה נועד לפתור בעיות תאימות בין הלוח והזיכרון, אבל הזיכרון כבר עבד במחשב בצורה תקינה, ולכן לא סביר שמדובר בבעיית תאימות.

4. הבנתי שבדקת את הזיכרונות (מכאן אני מסיק שיש יותר ממודול זיכרון אחד) במחשב אחר ולטענתך הם תקינים. אני מציע להריץ בדיקת +memtest86 בכדי לוודא זאת. בנוסף נסה מודולי זיכרון אחרים במחשב שלך. אם בכל המקרים המחשב לא עובד, אז יש בעיה בלוח האם או במעבד.

5. אתה יכול לנסות להוציא ולהתקין מחדש את המעבד בתושבת שלו (אל תשכח למרוח משחה תרמית חדשה) - אולי הבעיה נובעת ממגע לא תקין בין לוח האם והמעבד (זה לא סביר במיוחד, אבל אין לך מה להפסיד).

6. נתק את כל ההתקנים מלוח האם ואם אפשר - הוצא אותו לחלוטין מהמארז. חבר אליו רק ספק כח, מעבד, מודול זיכרון אחד וכרטיס מסך. המטרה היא לראות האם המחשב בכלל נדלק. אם לא - הבעיה היא באחד מחמשת הרכיבים האלו (המעבד, לוח האם, הזיכרון, כרטיס המסך וספק הכח). בהנחה שהזיכרון וכרטיס המסך תקינים, הבעיה היא כנראה במעבד, בלוח האם או בספק הכח, והדרך היחידה לבדוק זאת היא ע"י החלפתם ברכיבים תקינים או לחילופין - לנסות אותם במחשב תקין ולראות האם הם גורמים לאותה הבעיה.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים