עבור לתוכן

שאלה-האם הקירור הבא מתאים למעבד

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לשאול אם arctic alphine 11 rev 2 92mm fan מתאים ל i7 4790, מבחינת הטמפ' שלא יעלו ליותר מדי בזמן מאמץ ללא oc ולא מתוכנן גם.

פורסם

יעבוד אך גבולי.

עדיף להשקיע עוד כמה עשרות שקלים.

נערך על-ידי דובי770

פורסם
  • מחבר

תוכל להמליץ לי על קירור עד 100שח אגב אני קונה מplonter

תודה.

פורסם

@super4life2

טכנית הקירור Arctic Alpine 11 Rev 2 יתאים למעבד Core i7-4790 מכיוון שהוא מתאים לתושבת 1150 ול TDP של עד 95W (לפי האתר של ARCTIC - הוא מומלץ עד TDP של 85W) והמעבד הוא בעל תושבת 1150 וה TDP שלו הוא 84W. מעשית, כפי שדובי770 כתב, עדיף להשקיע עוד קצת ולקחת קירור יותר טוב. אני אישית מעדיף קירור עם שיטת נעילה אחרת (בד"כ עם ברגים ולא עם לחצים עם קפיצים) ואם אפשר - גם עם לוחית (פלטה) אחורית, ולכן הייתי בוחר בקירור כמו ה Freezer i11 של ARCTIC, אבל הבעיה היא שהוא עולה בסביבות ה-150 ש"ח.

בפלונטר יש מבחר דיי גדול של קירורים של חברות שונות (יש לשים לב שחלק מהקירורים שמופיעים בפלונטר הם מאווררים בלבד ולא גופי קירור למעבד), ואני לא מכיר את כולם (או את רובם למעשה), אז יכול להיות שאני מפספס קירור טוב וזול, אבל אני לא ממש מוצא קירור שנראה לי טוב שעולה בסביבות 100 ש"ח (יש את ה Alpine 20 PLUS CO של ARCTIC, אבל הוא מיועד לתושבות 2011 ו 2011-3 ולא לתושבת 1150). אתה יכול לנסות לשאול בפורום קירור - אולי מישהו שם מכיר את הקירורים שבפלונטר יותר טוב, אבל לדעתי יש לך 2 אפשרויות:

א. להגדיל את התקציב לקירור.

ב. לקנות את ה Alpine 11 Rev 2, שהוא לא קירור רע, אך כפי שנכתב - יכול להיות שהוא יהיה גבולי עבור המעבד שלך.

אגב, המעבד שלך הוא ללא מכפלה פתוחה, כך שגם אם תרצה, לא ממש תוכל לבצע המהרה למעבד.

פורסם
CNPS5X Performa של Zalman מעולה ועולה ₪110.
פורסם

לפי הביקורת הזו, ה CNPS5X-Performa של Zalman הוא אכן קירור סביר, אם כי קצת יותר רועש בהשוואה לקירור הסטוק של אינטל - גם בעומס וגם במנוחה (בביקורת שקישרתי אליה מדובר על קירור סטוק של אינטל שהגיע עם מעבד Core i7 מהדור הראשון), אם כי בביקורת ציינו שהוא דיי שקט. שים לב לעוד 2 דברים שצויינו בביקורת הנ"ל:

א. צריך לבדוק את הכיוון בו מותקן גוף הקירור - בביקורת הם התקינו אותו כך שהוא פגע בגוף הקירור של ערכת השבבים (ושרט אותו קצת), דבר שהביא לכך שלא היה מגע טוב בינו ובין המעבד.

ב. יש לשים לב שהברגים שמקבלים עם גוף הקירור הם ארוכים מדיי, ואם לא שים לב אפשר לגרום נזק לרכיבים בלוח האם.

אני הייתי מוסיף עוד כמה שקלים ולוקח את ה Freezer i11, אבל באופן כללי נראה שמדובר בקירור עם יחס ביצועים למחיר דיי טוב, ואם יש בעיה תקציבית הקירור הזה הוא כנראה פתרון טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים