עבור לתוכן

משחה טרמית - האם זה מה שגורם להתחממות הגלובלית של המעבד שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לפני שטסתי לחו"ל פתחתי כאן דיון על מעבד שמתחמם - מאוד- בלי סיבה נראית לעין.

http://hwzone.co.il/community/threads/566391-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%9E%D7%A5-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%9E%D7%9D-%D7%91%D7%A4%D7%AA%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%90%D7%96-%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%A2-%D7%95%D7%90%D7%96-%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%9F

אחת הסיבות שהועלו כאפשריות הם משחה טרמית בלויה או ישנה או מיובשת או חוסר מגע טוב בין גוף הקירור למעבד.

חזרתי אחרי חודש כמעט, הבעיה כמובן לא נעלמה ועדיין קיימת.

פתחתי את המחשב, פירקתי את גוף הקירור והמאוורר, ואני לא בטוח שאני יודע לשפוט את הממצאים. אז מה דעתכם?

אם יש בעייה- איפה אפשר לטפל וכמה דבר כזה אמור לעלות?

אם צריך עוד פרטים אני אספק בשמחה, תודה.

להלן התמונות:

https://goo.gl/photos/HZnmrWaThzaxQDyJ7

https://goo.gl/photos/gB5S6kWjiTBKXtup7

פורסם

@porcshe

לפי התמונות בדיון תמיכה טכנית למחשבים מדובר במעבד Core i7-2600K שעובד בתדר של 3.4GHz, כלומר ללא המהרה. מעבד כזה בנוי בתהליך ייצור של 32nm והוא בעל TDP של 95W, כך שצפוי שהוא יהיה חם, אך מה שקורה במקרה שלך הוא לא תקין - המעבד לא אמור להגיע לטמפרטורה כזו גבוהה (בסרטון אפשר לראות שהטמפרטורה מגיעה ליותר מ-90 מעלות בביוס). מכאן שיש בעיה בקירור המעבד או בחיישן הטמפרטורה.

בהנחה שהבעיה היא אכן בקירור המעבד, אני לא בטוח שרק החלפת המשחה התרמית תעזור - יכול להיות שהמאוורר של הקירור לא תקין, יכול להיות שגוף הקירור נסתם מאבק ויכול להיות שהוא לא יושב טוב על המעבד (יכול להיות שיש בעיה עם אחד הלחצנים שנועלים את גוף הקירור במקומו). בנוסף אני לא יודע איזה גוף קירור מותקן על המעבד (זה לא נראה לי גוף קירור סטוק של אינטל, אבל אני לא בטוח בכך לחלוטין), כך שאני לא יכול לדעת האם הוא בכלל מיועד למעבד שלך.

בכל מקרה, הנה מה שלדעתי יש לעשות באופן כללי (אני מבין שגוף הקירור כבר פורק מלוח האם, אז אני אדלג על החלק הזה):

1. לנקות את המעבד וגוף הקירור מכל שאריות המשחה התרמית הקיימת. רצוי לעשות זאת בעזרת אלכוהול (ניתן לקנות בבית מרקחת חבילה של פדים עם אלכוהול שמאד מתאימים למשימה).

2. לנקות את גוף הקירור והמאוורר מאבק. אם יש אפשרות להשתמש בלחץ אוויר על גוף הקירור עצמו זה לא יזיק.

3. לוודא שהמאוורר מסתובב בצורה חלקה (שהוא לא נתקע או שקשה לסובב אותו). אם ניתן - יש לשמן את המאוורר.

4. לוודא שלמות פיזית של מנגנון הנעילה (במקרה הזה - לוודא שאין פינים שבורים ושכל הקפיצים תקינים).

5. לשים נקודה קטנה של משחה תרמית על המעבד. אני הייתי קונה את המשחה התרמית הכי קטנה והכי זולה שניתן למצוא (סביר להניח שאפשר למצוא משחה שעולה כמה שקלים בודדים במקום כמה עשרות שקלים), שכן ייתכן שיהיה צורך בהחלפת כל גוף הקירור בהמשך, ואז גוף קירור חדש יגיע עם משחה תרמית (או פד תרמי) משלו, ואז הוצאת סכום כסף גדול יחסית על המשחה התרמית תהיה מיותרת.

הערה - אם המעבד מיועד להמהרה, אז רצוי ומומלץ לקנות משחה תרמית איכותית ולהשתמש בה.

6. להניח את גוף הקירור על המעבד ולנעול אותו במקומו.

7. לוודא שגוף הקירור נעול היטב במקומו (גוף הקירור לא אמור לזוז כלל). אם גוף הקירור לא יושב היטב במקום (3 מתוך 4 פינות נעולות זה לא מספיק), אז תהיה בעיה בקירור המעבד. אם לא ניתן לנעול את המעבד במקומו בגלל בעיה פיזית (אולי אחד הפינים נשבר או שאחד הקפיצים כבר לא מתפקד), יש צורך בהחלפת גוף הקירור באחד חדש (טכנית סביר להניח שיהיה אפשר להשיג לחצן חדש עם קפיץ, אבל אני לא בטוח עד כמה שווה להתעסק עם זה).

במידה ויש לקנות גוף קירור חדש יש לוודא שהוא מתאים לתושבת המעבד (1155 במקרה הזה) ולכמות החום שהמעבד מייצר (במקרה הזה - 95W).

8. לוודא שהמעבד עובד בביוס בטמפרטורה סבירה (אני מניח שכל השלבים הקודמים הסתיימו בהצלחה). אם לא כך הדבר, הרי שיש בעיה בחיישן הטמפרטורה, אך לא הייתי פוסל לחלוטין בעיה גם בגוף הקירור (יכול להיות שהוא פשוט לא מיועד לפיזור כמות החום שהמעבד מייצר, כלומר הוא מיועד למעבדים חלשים יותר או שיש בעיה אחרת איתו).

פורסם
  • מחבר

smalul, תודה רבה על התשובה המפורטת.

כבר התקדמתי לבד כמה צעדים. אכן בגוף הקירור הייתה רגל אחת קצת "סדוקה" כך שיכול להיות שהיה מגע לא טוב. שברתי אותה לגמרי כדי שאוכל להדביק אותה מחדש ואכן כך עשיתי- כרגע נראה תקין.

המאוורר עבד והסתובב בצורה תקינה ועדיין ככה. גוף הקירור, אגב, הוא לא סטוק של אינטל אלא רכיב שהוספתי למחשב באופן ספציפי כאשר קניתי אותו. הרכיבו אותו בחנות.

ניקיתי את כל המחשב מאבק, עם לחץ אויר רציני. הוא נקי לגמרי עכשיו.

קניתי היום משחה טרמית ואני אשים היום ואדווח תוצאות.

בכל מקרה, גם אם המשחה הטרמית לא הייתה תקינה וגם אם גוף הקירור לא ישב טוב, אני מקווה שהערב אפתור את שתי הבעיות במקביל.

אני לא חושב שהמדובר הוא בחיישן טמפ' לא תקין, כי זה אמנם הניטור היחיד שיש, אבל גם בהפעלה רגילה של המחשב, אני יכול לראות קרטועים רציניים של המחשב ותוכנות עמוסות של עיבוד, שבאות בהתאמה עם העליות הפתאומיות בטמפ'.

פורסם
  • מחבר

טוב אז החלפתי משחה, וחיזקתי את התושבת של גוף הקירור ואני שמח לדווח שהבעייה נפתרה, אין התחממות, והביצועים חזרו להיות כמקדם.

תודה רבה חברים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים