עבור לתוכן

שאלה - איזה לוח אם עדיף (מבין אלה שמוצגים בפוסט) :

Featured Replies

פורסם

Asus X99-A

Asus X99-S

Asus SABERTOOTH X99

תודה מראש על התשובה.

פורסם

מה הדרישות מלוח האם והאם יש דרישות ליציאות/חיבורים מסויימים? למה המחשב ישמש? מהו המחיר של כל לוח עבורך? בלי לדעת את הפרטים האלו זה דיי בעייתי לקבוע איזה לוח אם מתאים יותר עבורך.

בגדול, עבור שימוש רגיל (ללא המהרה), כל הלוחות ייתנו ביצועים דומים, ולכן יש צורך לבדוק מה ההבדל בין התכונות שלהם. את זה אפשר לעשות ע"י ביצוע השוואה בין הלוחות באתר של Asus. לפי מבט מהיר, ההבדל בתכונות הוא לא ממש גדול:

ב X99-S יש 2 חיבורי SATA Express לעומת אחד בשאר הלוחות.

ב SABERTOOTH X99 יש 2 כרטיסי רשת חוטיים לעומת אחד בשני הלוחות האחרים.

ב X99-A יש 6 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, ב SABERTOOTH X99 יש 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי ועוד 2 חיבורי USB 3.1, וב X99-S יש 8 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי.

יש עוד הבדלים, אבל הם דיי קטנים.

אני רוצה לציין שבכל הלוחות יש מערכת ייצוב מתח למעבד של 8 שלבים וכן כולם תומכים ב USB BIOS Flashback, שמאפשר לעדכן את הביוס גם ללא מעבד וזיכרון מותקנים.

מבחינת יכול המהרה - אני לא יודע (צריך לבדוק את הנושא - אולי כדאי שתתייעץ בפורום אוברקלוקינג או/ו תחפש ביקורות באינטרנט עבור כל לוח אם זה רלוונטי עבורך), אבל אני הייתי מעריך שה SABERTOOTH X99 מיועד יותר להמהרה פשוט כי יש לו מגן קירור (Thermal Armor) שמכסה את רוב רכיבי הלוח שכולל מאוורר מובנה לקירור הרכיבים.

בסה"כ הייתי אומר שאם אתה לא צריך תכונות מיוחדות מהלוח ואם אתה לא מתכנן המהרה, קנה את הלוח הזול יותר.

קישורים לאתרי הלוחות:

X99-A

SABERTOOTH X99

X99-S

משום מה אי אפשר לקשר ישירות לתוצאות ההשוואה בין הלוחות (אתה חייב להיכנס לאתר של Asus ולבצע את ההשוואה בין הלוחות בעצמך).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המושקעת !

אני לא מתכוון להתעסק עם אוברקלוקינג, אבל הוא אמור לשמש אותי ביחד עם הרכיבים האחרים כמחשב יחסית חזק עבור תוכנות תלת מימד.

יש לי מעבד I7,

16 ג"ב זיכרון וכרטיס מסך יחסית חזק/בסדר של NVIDIA.

ראיתי כבר את ההשוואה באתר של אסוס ולכן הגעתי לכאן ושאלתי, כי ההשוואה לא כ,כ נוחה ולא הצלחתי להבין ממנה יותר מדי.

לפי דעתי אבחן שוב את תשובתך לעומק ולפי זה אשקול מה לקנות....

פורסם

שוב - אני לא רואה הבדל משמעותי בין שלושת הלוחות הנ"ל, במיוחד כאשר לא מתוכננת המהרה. כל מה שאני יכול להמליץ לך הוא לעבור על התכונות של כל לוח ולראות איזה מהם הכי מתאים לך ולשכלל את זה ביחס למחיר. אני אישית הייתי מחפש ביקורות באינטרנט לגבי הלוחות האלו - לא סביר שיתגלה הבדל בביצועים בינהם (ביצועי יכולת ההמהרה לא רלוונטיים במקרה זה), אבל אולי יגלה שבאחד הלוחות יש יותר בעיות מאשר באחרים, דבר שיכול להשפיע על הבחירה.

אגב, אני מאד מקווה שיש לך מעבד Core i7 בעל תושבת 2011-3 (לא בעל תושבת 1150 או 1151) וזיכרון מסוג DDR4 (ולא DDR3) - אחרת לא תוכל להתקינם על לוח כזה.

פורסם

שוב - אני לא רואה הבדל משמעותי בין שלושת הלוחות הנ"ל, במיוחד כאשר לא מתוכננת המהרה. כל מה שאני יכול להמליץ לך הוא לעבור על התכונות של כל לוח ולראות איזה מהם הכי מתאים לך ולשכלל את זה ביחס למחיר. אני אישית הייתי מחפש ביקורות באינטרנט לגבי הלוחות האלו - לא סביר שיתגלה הבדל בביצועים בינהם (ביצועי יכולת ההמהרה לא רלוונטיים במקרה זה), אבל אולי יגלה שבאחד הלוחות יש יותר בעיות מאשר באחרים, דבר שיכול להשפיע על הבחירה.

אגב, אני מאד מקווה שיש לך מעבד Core i7 בעל תושבת 2011-3 (לא בעל תושבת 1150 או 1151) וזיכרון מסוג DDR4 (ולא DDR3) - אחרת לא תוכל להתקינם על לוח כזה.

פורסם

אל תתקרב לSabertooth, לא מזמן התעניינתי בו וגיליתי שיש באג רנדומלי בביוס שגורם לקפיצת מתח גבוהה מאוד ולשריפת המעבד, לפי מה שאני יודע קיימת הבעיה בעוד כמה לוחות של אסוס אבל לא התעמקתי בזה יותר מידי. אני מציע להתמקד בלוחות הבסיסיים של MSI/GIGABYTE, הם יעשו את העבודה נאמנה.

פורסם

@Nightbeat

אפשר קישור שמסביר את הבאג שתיארת? מצאתי את המאמר הזה, אבל הוא רלוונטי אך ורק ללוח Asus X-99 Deluxe, ובכל מקרה הבעיה שם תוקנה.

פורסם

אין לי קישור שמסביר את התופעה, קראתי לפחות 3-4 חוות דעת של משתמשים שנשרף להם המעבד בלוח של אסוס, להבנתי זה קורה בלוחות הכוללים את הOC socket של אסוס.

הנציגים של אסוס מכחישים ומאז לא יצא עדכון ביוס כך שכנראה הם לא בכיוון של לפתור את הבעיה. אומרים שיש סיכוי של 2-3% שהפאק הזה יקרה, לא שווה את הסיכון שיום אחד ילך המעבד לדעתי...

פורסם

אני יודע שהבעיה הזו הייתה בסוקט 2011 אבל לא בסוקט המדובר.

פורסם

עברתי על זה בקיצור (לא תקלה שהכרתי מקודם)

לא ברור מהכתבה אבל יש לי כמה ניחושים :

- הלוח אמור לבדוק מה המתח הנכון למעבד על ידיי קבלת הנתון מהמעבד. בשביל שהמעבד יוכל לתת נתונים צריך להפעיל אותו.... בלוח תקין, הוא יופעל על מתח ברירת מחדל בינוני כלשהוא (שתקין בשביל כל המעבדים) ואז לאחר קבלת הנתון הלוח יעבור למתח האופטימלי למעבד הזה. יתכן שהלוח של אסוס למה שהוא מחליט פתאום לתת למעבד ישר את המקס' האפשרי ואז לשאול אותו....

- ממיר המתח עובד על ידיי חיבור וניתוק מהיר של ה 12V ל choke על ידיי מוספטים. ה choke מאיט את עליית המתח מ 0 ל 12V כך שתהיה הדרגתית, וזה מאפשר למעגל לתזמן את הניתוק של המוספט כשהמתח מגיע ל 1.1V וכו' הרצויים וכמובן הרבה לפניי שהוא מגיע ל 12V. אם זה נשלט מ firmware במקום חומרתית, מספיקה פעם אחת שבה ה firmware עושה "טעות" ולא ינתק את המוספט, והמעבד יקבל 12V ישר מהמסילה... וייתכן שהתוכנה נתקעת והכשל קורה באותו רגע שבו המתח אמור להתחלף מברירת המחדל של הלוח למתח האופטימלי, כלומר בדיוק בשניה שאחריי ההפעלה. אחרי שהמעבד נשרף, הוא מקצר ולוקח איתו גם את המוספט שהיה מחובר באותו רגע

(ומכיוון שמדובר באסוס, דיי צפוי שהם ינסו לדחוף פיצ'רים "חכמים" טפשיים לרכיבי חומרה כמו ממיר מתח, במקום שהוא יהיה חומרתי, פשוט ואמין כמו בלוחות נורמליים)

- סתם פאק תכנון או ייצור שמביא לכך שמוספט כלשהוא נתקע ומביא 12V למעבד. אוליי אחריי תקופה של התחממות יתר משימוש קודם, בממיר מתח שלא באמת בנוי להחזיק את צריכת החשמל....

זאת לא בעיה של סוקט, זאת בעיה של מבנה ממיר המתח והיא יכולה להיות בכל לוח שבו בחרו לבנות את הממיר באותה צורה

פורסם

בסופו של דבר צריך להבין שמי שמתעסק בהמהרה ובמיוחד בהעלאת המתח למעבד לוקח על עצמו את הסיכון שהוא ישרוף לעצמו את המעבד. האם יכול להיות שיש בעיה בלוח האם שתורמת לשריפת המעבד במתח מסויים? יכול להיות - אני לא יודע זאת בוודאות, אבל אם אכן יש הרבה דיווחים על בעיות דומות עם אותו דגם של לוח האם כפי ש Nightbeat טוען, אולי באמת עדיף לבחור בלוח אם אחר. אני אישית לא הייתי מגביל את עצמי רק ללוחות אם של Asus אלא הייתי שוקל גם לוחות אם של חברות אחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים