עבור לתוכן

תקלה בלוח אם(?) - כשאני מדליק את המחשב המאוורר של המעבד פועל לחלקיק שנייה ואז מפסיק

Featured Replies

פורסם

לפני מספר ימים, בזמן שלא היה עומס מיוחד על המחשב, פתאום המחשב כבה. ניסתי להדליק אותו מספר פעמים אך הוא לא נדלק. מדי פעם האור בכפתור ההפעלה עבד ומדי פעם לא. הוא אפילו לא הגיע לBIOS כלל (לא השמיע שום ביפ). כשפתחתי את המחשב לא ראיתי שום דבר שגוי (סרקתי לקבלים פגועים). כשנסיתי להדליק את המחשב יכולתי להבחין שאף מאוורר לא פועל למעט המאוורר של המעבד שעובד לחלקיק שנייה ואז מפסיק. ראיתי גם שהלד של PWR על לוח אם פועל.

כדי להוכיח שזו אשמת הספק ניסתי עם ספק ג'נרי ישן שנראה שעבד (על מערכת בלי RAM המאוורר של המעבד פעל לכמה שניות ואז הפסיק כשללא ספק המערכת נכשלה POST) אך כשחיברתי את החיבורים ללוח האם ולמעבד כשהפעלתי את המערכת הספק התחיל להעלות עשן ולהסריח (ניתקתי אותו מיד). רכשתי ספק אחר כשהוא לא פתר את הבעיה היה ברור שטעיתי.

ניסתי להסיר את הזכרונות ואת הכרטיס מסך. אחר כך ניסתי לאפס את הBIOS על ידי הזזת הjumper. הניסיונות לא העלו דבר - הכול נשאר זהה. בהתחשב בכך שהמערכת לא מגיעה לPOST אני חושב שהבעיה בלוח אם אלא אם המעבד עושה את זה בדרך כלשהי?

פורסם

אם החלפת ספק כנראה שהבעיה בלוח האם.

פורסם

הלוח מקצר, ויש מצב שניתן למצוא איפה - תבדוק אם הוא נדלק אם הספק החדש, כשאתה לא מחבר את חיבור ה 4pin / 8pin של המעבד. אם במצב זה הוא נדלק (ולא עושה כלום), שרוף ממיר המתח של המעבד - יתכן שתראה משהוא אם תבדוק מקרוב את הרכיבים באזור הזה

יכול להיות שהלוח קיצר מהתחלה - ולכן היה נדלק ומיד נכבה אם הספק המקורי (מקפיץ את ההגנה בספק). כשניסית את הספק הגנרי, הוא שרף את הספק (כי לספק אין הגנות)

יכול להיות שהלוח היה תקין והיתה בעיה בספק המקורי (ההגנה בספק היתה קופצת מהתקלה בספק עצמו). כשניסית את הספק הגנרי שכבר היה שרוף חלקית, תחת צריכת החשמל הגבוהה יותר של הלוח החדש הוא נשרף הלאה ולקח איתו את הלוח. (ספק יכול לפעמים להמשיך לעבוד כשהוא כבר שרוף חלקית ו/או ממשיך להישרף הלאה, וזה המצב שבו בדרך כלל הוא שורף חומרה אחרת במחשב. לפעמים תחת מאמץ נמוך מאוד - לוח שלא עושה POST וכמה מאווררים - הוא "יעבוד" ולא ניתן לראות מיידית שהוא שרוף)

מעבדים נשרפים לעיתים רחוקות מאוד, כנראה שהמעבד תקין

הייתי רוצה (מסקרנות) לראות תמונות של הספק הגנרי השרוף מפורק + מה בדיוק נשרף בו, ואם אתה מוצא נזק נראה לעין על הלוח (בדרך כלל - ממיר מתח כלשהוא) גם אותו

פורסם
  • מחבר

כשניתקתי את החיבור למעבד המאוורר של המעבד ושל הספק המשיכו להסתובב, אני לא ראיתי שום דבר פגום אז אני לא ממש יודע מה לעשות בעניין.[ATTACH=CONFIG]9264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9265[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9266[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9267[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9268[/ATTACH]

פורסם

מהבדיקה ללא 4pin אכן ממיר המתח בלוח מקצר.... (כשהוא לא מחובר הוא לא מקצר אז הספק ממשיך לעבוד, ולא קורה כלום חוץ מזה כי המעבד לא מקבל מתח)

היי, תודה. בספק הגנרי (זה ספק של EZcool ?) האם אתה יכול לראות סימן כלשהוא ב 1 מהמקומות :

ezcool11.jpg

1

הייתי מצפה לראות סימני שריפה/התחממות באזור הרכיב הזה (האמצעי על צלע הקירור - מיישר של מסילת 12V). יש מצב שהלוח מתחתיו נראה שחור ?

אם כן, הוא נשרף כתוצאה מקצר בלוח

2

בספקים של EZcool יש בעיה במסילת 5V stand by שמסתכמת בפריצת הרכיבים במסילה ושריפת הלוח

זה לא נראה כמו מה שקרה כאן (אחרת הלוח היה עושה את אותה תופעה בין אם חיבור ה 4 pin מחובר או לא). בכל מקרה, הדיודה שעומדת מעל המעגל בצורת ח היא כנראה הרכיב היחיד במסילה הזאת שיכול להישרף באיטיות ולא בפיצוץ במכה אחת. האם יש "חור" וכו' על הדיודה ?

ezcool21.jpg

3

הקבל האדום לפעמים נמס - בגדול כשהוא נשרף הוא עצמו הבעיה ולא כתוצאה ממשהוא אחר, כלומר אם הוא שרוף בספק הזה, הוא כבר היה כזה לפני שבדקת איתו את הלוח

הוא לא אמור להתחמם משמעותית כשהוא תקין. מרגע שהוא נפרץ ההתחממות שלו תלויה במאמץ על הספק, כלומר אם הוא כבר היה שרוף קצת, אם לוח שלא עובד וכמה מאווררים יכול להיות שהוא לא יתחמם מספיק בשביל להמשיך להמיס את הפלסטיק. כשמחובר אליו משהוא שצורך יותר חשמל כמו הלוח החדש הוא יתחמם יותר. אם הוא שרוף ייתכן שתראה שמאיזה שהוא צד הוא "התפוצץ" ויוצא ממנו פלסטיק נמס

והוא יכול "לעבוד" זמן דיי ארוך לפניי שהספק מפסיק לעבוד לגמרי. יצא לי לראות מחשבים שהחזיקו יום+ אם ספק שבו הקבל הזה נמס, והמשתמשים לא יודעים מאיפה הריח..... (הפלסטיק הזה לא ממש מריח כמו סתם "חשמל שרוף")

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר
מהבדיקה ללא 4pin אכן ממיר המתח בלוח מקצר.... (כשהוא לא מחובר הוא לא מקצר אז הספק ממשיך לעבוד, ולא קורה כלום חוץ מזה כי המעבד לא מקבל מתח)

היי, תודה. בספק הגנרי (זה ספק של EZcool ?) האם אתה יכול לראות סימן כלשהוא ב 1 מהמקומות :

זה אכן EZcool 300w. לא הצלחתי למצוא שום דבר במקומות שציינת אבל מצאתי שני דברים חשודים:

הנגד הזה נראה פגוע מעט:

[ATTACH=CONFIG]9279[/ATTACH]

הקבל הזה נראה מנופח מלמעלה:

[ATTACH=CONFIG]9280[/ATTACH]

פורסם

תודה שוב

4

הנגד הזה ו 2 הקטנים לייד הם אחת מהנקודות הבעייתיות בכל ספקי EZcool. המרחק ביניהם קטן מידי בשביל המתח שיש שם - אחריי כמה שנים של שימוש המקום מתמלא באבק, הבידוד על הנגדים נסדק במיקרו-סדקים (לא במידה שתשפיע על נגד בדרך כלל), וכל המקום הזה פשוט נפרץ בפלאש כחול גדול.... ממש לא באיטיות אם ריח וכו' - לא מה שקרה בספק אצלך

5

הקבלים המנופחים הם סיבה למתחים לא יציבים על המסילה ויכולים להביא לפגיעה בחומרה (במקרה של המסילה הזאת - הלוח), זה בעיה משותפת של כל הספקים הגנריים

אם הספק הזה עשה בעיות במחשב ממנו הוא הגיע והוחלף, יכול להיות שבגללם. ויכול להיות שהוא עבד "תקין" ללא תופעות מיוחדות, אם הקבלים המקבילים אליהם בלוח החזיקו אחריי שהקבלים בספק התנפחו

אין קשר בין הקבלים האלה והבעיה בלוח שלך עכשו, כי זה קבל של מסילת 5V stand by, וממיר המתח שמקצר נמצא על מסילת 12V

פורסם
  • מחבר
תודה שוב

אין קשר בין הקבלים האלה והבעיה בלוח שלך עכשו, כי זה קבל של מסילת 5V stand by, וממיר המתח שמקצר נמצא על מסילת 12V

נחמד לדעת שזה כנראה לא גרם לבעיה (או יצר חדשה כי כלום לא היה מחובר ל5V כשהפעלתי אותו) ולמה אתה מודה לי שוב פעם? אתה חושב שהבעיה בלוח אם היא שגרמה לספק להתחיל לעלות עשן? בכל מקרה תודה, ונראה שאני צריך מחשב חדש. (המעבד הוא E5200 והלוח אם הוא Intel DG41TY כך ששלא ממש שוים את הטרחה).

פורסם

הבנו כבר מה הבעיה מקודם. רציתי למצוא בשביל הסקרנות שלי מה נשרף בספק של ה EZcool, ואתה נתת לי את התמונות, בהחלט מגיע לך

ל 5V stand by מחוברים מעגלים על הלוח שממשיכים לקבל מתח כשהמחשב במצבים של off/sleep וכן מתח של חיבורי USB לאפשר הפעלה מ sleep על ידיי הזזת עכבר וכו'. כשהמסילה הזאת לא יציבה יכולות להיות תופעות כמו הפעלות מחדש, מחשב שנדלק מעצמו ממצב כבוי וכן הלאה. אם המתח קופץ יותר הוא יכול לשרוף את הלוח

אם לא היה עשן אם הלוח הריק (שבדקת איתו לפני זה), וכן אם הלוח שמקצר, כנראה העשן עלה מרכיב במסילת 12V בה יש את הקצר (את מקום הקצר אנחנו מנחשים מכך שהספק לא נכבה כשלא חיברת את חיבור ה 4pin). הספקים האיכותיים נכבו, ה EZcool לא כי הוא ספק גנרי ללא הגנות

מחשב חדש או לא - תלוי בך ובשימוש שלך במחשב.... ואני כותב את ההודעה הזאת ממש על פנטיום 4

אם אין לך מה לעשות אם החומרה שנשארה כמו מעבד/RAM אתה מוזמן למכור אותם בלוח יד שניה של HWzone. יש סיכוי גבוה שהם עובדים, אם אין לך דרך לבדוק, תצתרך לציין זאת בהודעה ולתת מחיר בהתאם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים