עבור לתוכן

האם כדאי לרכוש נייד בארה"ב + חוות דעת על דגמים שמצאתי

Featured Replies

פורסם

קרוב משפחה מגיע בקרוב למנהטן ואני מתלבט אם להגיד לו שירכוש לי שם מחשב נייד.

האם משתלם לקנות מחשב בארה"ב\ניו יורק? מעבר לעובדה שעל המחיר שאני רואה באינטרנט עליי להוסיף מס רכישה בסך 7%, וכן הצורך במדבקות או חריטת האותיות בעברית, מה שיותר מציק לי זה עניין האחריות. הבנתי שבמחשבים ניידים עניין זה חשוב למדי והתקלות בניידים יותר שכיחות.

א. האם החנויות בארץ מכבדות אחריות בינלאומית כמו שצריך?

ב. בחלק מהמקומות ראיתי רק אחריות לשנה על המחשב נייד, וגם אז לא בדיוק ניתן להבין אם מדובר באחריות בינלאומית או לא :\

ג. האם יש לאנשים המלצה על מקומות זולים לרכישה באזור מנהטן? האם bestbuy ו- b&h photovideo נחשבים לאמינים?

2. אלו הדגמים ששמתי עליהם עין:

http://www.bestbuy.com/site/lenovo-yoga-3-2-in-1-14-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-256gb-solid-state-drive-black/7577028.p?id=1219680870724&skuId=7577028

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1131947-REG/lenovo_20bv0001us_t450_i5_5300u_4gb_500gb_windows_7p64_windows_8_1_14.html

מסקירה קצרה, לטעמי, הדגם הראשון טוב יותר וזול יותר, מסך IPS FULL HD, שמונה גיגה ראם, 256 SSD. לדגם השני היו ביקורות טובות מלבד המסך שלהבנתי מדובר ב-TN, כמו כן במחיר שאני מכוון אליו הדגם מגיע רק עם 4 גיגה זיכרון וכונן היבריד.

אשמח לקבל אופציות חלופיות, אני מניח שDELL XPS גם מומלץ אך אני מעדיף מסך 14". בכל אופן, אודה לכם להמלצות\הארות\הערות נוספות.

להלן דרישות המפרט:

*תקציב - עד 3500 ש"ח . ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים אם יש לכך הצדקה לדעתכם.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית ופנאי (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD) + עבודה ייעודית לסטודנט מדעי המחשב (תכנות, אני מניח שאצטרך מחשב יחסית חזק לכל החישובים והאלגוריתמים), בספק אם יהיה לי זמן בכלל לשחק במחשב ככה שתחום הגיימינג לא ממש רלוונטי

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - עדיפות ל-14. אני מניח שיש עדיפות למאט בגלל שאהיה בסביבה מוארת באוניברסיטה, עם זאת שמעתי שיש ציפויים של Anti-Glare למסכים המבריקים ככה שאני ממש לא יודע..

* רזולוציית המסך? FHD 1920x1080

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין לי מושג

* משקל רצוי? כמה שפחות

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, לפחות 4-5 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הדברים הרגילים -hdmi, יציאה אחת לפחות של usb 3

* Bluetooth? לא קריטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לכל הפחות 250 גיגה, עדיפות מאוד מאוד גבוה ל-SSD

* זיכרון - אני מניח שאצטרך זיכרון בנפח גבוה יחסית, לאור ההתעסקות עם תיכנות, עדיפות גבוהה ל-8 גיגה

* כונן אופטי? לא מאוד קריטי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות ללנובו או דל

נערך על-ידי scarymovie

פורסם

א. תלוי בחברה של המחשב.

ב. כנ"ל.

ג. כן, אך הן לא זולות במיוחד. הכי זול איביי (וגם אין מס) או אמאזון.

ד. למה לחרוט עברית? מסתדרים יופי בלי.

הדגם השני מומלץ מאוד, אך המחיר ב B&H פשוט מופרך.

אותו המחשב לדוגמה רק 350$ פחות:

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-20BV0005US-ThinkPad-T450-14-Notebook-i5-5200U-2-2GHZ-4GB-500GB-W8-1-/191664920430?hash=item2ca01e976e

אפשר להשיג את המחשב הזה עם FHD IPS ו SSD, אם 1000$ זה בא בחשבון (כפי שראיתי שחיפשת ב B&H)

פורסם
  • מחבר
א. תלוי בחברה של המחשב.

ב. כנ"ל.

ג. כן, אך הן לא זולות במיוחד. הכי זול איביי (וגם אין מס) או אמאזון.

ד. למה לחרוט עברית? מסתדרים יופי בלי.

הדגם השני מומלץ מאוד, אך המחיר ב B&H פשוט מופרך.

אותו המחשב לדוגמה רק 350$ פחות:

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-20BV0005US-ThinkPad-T450-14-Notebook-i5-5200U-2-2GHZ-4GB-500GB-W8-1-/191664920430?hash=item2ca01e976e

אפשר להשיג את המחשב הזה עם FHD IPS ו SSD, אם 1000$ זה בא בחשבון (כפי שראיתי שחיפשת ב B&H)

אני מעדיף, ואני מניח שגם הוא יעדיף להגיע פיזית לחנות ויקנה ממנה. אמאזון ואיביי זה משלוחים, אז איך בדיוק אמורים לעשות את זה? להזמין את המחשב למלון שהוא שוהה בו?

נערך על-ידי scarymovie

פורסם

גם אם התענוג עולה 350 דולר?

תברר עם המלון אם ישנה אפשרות לקבל חבילות.

פורסם
  • מחבר
גם אם התענוג עולה 350 דולר?

תברר עם המלון אם ישנה אפשרות לקבל חבילות.

לא יודע אם אני סתם פרנואיד אבל הרבה דברים יכולים להשתבש, מה אם המשלוח לא יגיע עד זמן הטיסה חזרה? מה אם המשלוח לא יגיע לידיים הנכונות במלון? אז נכון שזה הרבה "אם" ו-"אולי" אבל אני מעדיף ללכת על בטוח..

מה דעתך לגבי היוגה? סה"כ המפרט נראה טוב ולהבדיל מה-T450 הוא מגיע עם פאנל IPS, החיסרון הבולט שהבנתי שיש למחשב זה הוא הבהירות הנמוכה יחסית של המסך... גם אם אמצא T450 עם 8 גיגה ראם, 256 SSD ו-IPS FULL HD אני מניח שההפרש בינו לבין היוגה יגיע ל1000ש"ח~

נערך על-ידי scarymovie

פורסם

היוגה בסדר גמור, אבל אם יש לך את התקציב לקנות T450 ואת האפשרות מאיביי לך על זה. זו ליגה אחרת. (כמובן אם אתה מוכן לשלם מספיק בשביל ה FHD).

פורסם
  • מחבר

לצערי הוא ישהה במנהטן רק לכמה ימים בודדים ואיני מעוניין לקחת ריזיקה שכזו, כנראה אלך על היוגה. אגב, חיפשתי באמאזון T450 עם IPS והמחירים הם בסביבות ה-1300$, באיביי ניתן למצוא זול משמעותית ובאמת בסביבות ה-1000$... אבל לך תסמוך שמשלוח ממינסוטה יגיע למנהטן תוך 3 ימים...

בכל אופן, תודה רבה על העזרה!

פורסם

Thinkpad קונים באיביי בגלל שקנייה ממוכר מורשה יקרה מאוד, באיביי נמכרים כל עודפי העסקאות של חברות וכדו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים