עבור לתוכן

מחפש לוח אם למעבד AMD באזור 300-400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני צריך המלצה ללוח אם שיתאים למעבד

Phenom II X4 955 .

ברצוני להזמין מחו"ל

תודה

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון ל955 ולא ל995.

בכל אופן, אני ממליץ לך לקנות לוח עם ערכת שבבים ממשפחת ה970/990, כך שבהמשך תוכל לשדרג למעבדים המתומנים מבלי להחליף לוח.

זה נראה נחמד :

http://www.ebay.com/itm/MSI-970A-G43-AMD-970-AM3-Motherboard-ATX-Socket-AM3-AMD-970-2133-MHz-DDR3-/351447925914?hash=item51d3edc49a

אולי יש דברים יותר טובים באתרים אחרים כמו אמזון לא התעמקתי כל כך.

בארץ יש לך את זה :

http://ksp.co.il/?uin=14040 שגם לא רע.

פורסם
  • מחבר

אני חושש מהקטע שלוח אם בעל תושבת AM3+ לא יעבוד כראוי עם המעבד

פורסם

יעבוד כמו גדול, אין ממה לחשוש (מניסיון) יש לחבר שלי 955 עם 990FX כבר שנים.

פורסם

@alex542

1. חוץ מהעובדה שאתה צריך לוח אם למעבד AMD Phenom II X4 955, רצוי גם שתפרט את הדרישות שלך מהלוח - כמו מספר חריצי הרחבה לזיכרון, מספר חריצי הרחבה לכרטיסים, חיבורי USB, חיבורי SATA, גודל מקסימלי הנתמך ע"י המארז שלך וכד'.

2. בנוסף יש כאן עניין של תמיכה בזיכרון - אם יש לך זיכרון DDR2 או DDR3 שבו אתה מתכוון להשתמש, אתה תצטרך לוח המתאים לסוג הזיכרון (לוחות בעלי תושבת +AM2 עובדים רק עם זיכרון DDR2 ואילו לוחות בעלי תושבת AM3 בד"כ עובדים עם זיכרון DDR3).

3. העובדה שאתה מעוניין לקנות לוח אם מחו"ל לא אומרת הרבה, שכן זה דיי בלתי אפשרי לעבור על כל הלוחות בכל החנויות הדיגיטליות בכל העולם בכדי למצוא לך לוח אם מתאים. חוץ מזה אני בטוח שאתה תרצה לקנות את הלוח מאתר שאתה כבר מכיר וסומך עליו מאשר מאתר שאתה לא מכיר כלל.

4. באופן כללי אני מסכים עם OvO - עדיף שתקנה לוח אם המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 9 של AMD, אלא אם כן אתה צריך לוח עם תושבת +AM2 בשביל תמיכה בזיכרון DDR2.

פורסם

ואללה נכון, שכחתי שבלוח הישן שלי שהיה מבוסס על ערכת השבבים 790X הייתה תמיכה רק לDDR2.

אם אין לך יכולת/ רצון לשדרג זיכרון לDDR3 אז תשכח ממה שאמרתי.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק עדיף לפרט למרות שתכלס קלעתם בול חחח

טוב ככה הכרטיס מסך שלי GTX 550 Ti, מבחינת זיכרון שני חריצי זיכרון מסוג DDR3 יספיקו ושיתמוך בפאנל קדמי של שני חיבורי USB 2 וחיבור של אוזניות ומיקרופון.

מבחינת גודל הייתי מעדיף mATX למרות שפחות משנה כי אני רוצה לקנות מארז חדש אשר יתאים לATX.

פורסם

1. עדיין לא כתבת מאיזה אתר אתה מעוניין לקנות את הלוח.

2. שים לב שבנוסף למחיר של הלוח יכול להיות שיהיו תשלומים נוספים (צריך לבדוק האם יש דמי משלוח, האם המחיר כולל מע"מ ולמרות שלא אמורים להיות מיסים נוספים, ייתכן ש"בטעות" ייגבו ממך גם מס מכס). בלוח ש OvO קישר אליו ושעולה 78 דולר, לדוגמא, כתוב שעלות המשלוח לישראל היא כמעט 28 דולר ושבנוסף מוערך שיש צורך בתשלום מיסים בגובה של כמעט 34 דולר (שוב - חוץ אולי ממע"מ, לא אמור להיות מס נוסף על הלוח). חוץ מכל זה צריך להתחשב גם בעניין האחריות במידה וקונים מוצר כלשהו מחו"ל (צריך לקחת בחשבון את עלויות המשלוח לחו"ל ואת זמן ההמתנה לרכיב חלופי).

3. לוחות אם בעלי תושבת +AM3 ומטה הם דיי ותיקים בשוק, כך שזה דיי בעייתי למצוא לוח חדש (רוב בחנויות כמעט ולא מוכרות לוחות כאלו - אם הם כבר מוכרות לוחות למעבדי AMD אז הם בעיקר מיועדים למעבדי ה APU, שהם בעלי תושבת אחרת). בנוסף מסתבר שלוחות המבוססים על ערכת שבבים מסדרה 9 של AMD (ערכת השבבים 970 או 990X, שלא לדבר על 990FX) הם יחסית יקרים, כך שאני לא בטוח שגם 400 ש"ח יספיקו ללוח אם חדש סביר.

4. לדעתי אם קונים לוח אם, ובמיוחד אם המטרה היא שהמחשב יחזיק מעמד מספר שנים, עדיף להשקיע בלוח אם טוב. לאור זאת ולאור 2 ו-3, אני הייתי בוחר לקנות את הלוח מ KSP (ה GA-990XA-UD3)- למרות שהוא יקר בכמעט 100 ש"ח מהתקציב המקסימלי ולמרות שהוא בגודל ATX, זהו כנראה הלוח הטוב שתוכל להשיג כיום (שוב - אי אפשר לעבור על כל הלוחות בכל החנויות בעולם), הוא זמין במלאי ברוב הסניפים של KSP (תוכל פשוט לגשת לחנות ולקנות אותו בלי צורך להמתין) ובנוסף הוא מגיע עם 3 שנות אחריות.

5. אפשרות אחרת הוא פשוט למכור את המעבד של AMD ולקנות לוח אם ומעבד של אינטל (לאור מה שכתבת אני מניח שכבר יש לך זיכרון DDR3) - מעבד Core i3 בתושבת 1150 ייתן לך ביצועים דיי דומים למעבד Phenom II X4 955. מצד שני העלות של מעבד Core i3 ולוח אם בסיסי תהיה גבוהה יותר מ-800 ש"ח, שזה פי 2 מהתקציב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה הארוכה :)

1. מבחינת נוחות אני אוהב את האתר של aliexpress אבל אני חושב שהוא לא היה רלוונטי לקניה הספציפית הזאת כך שכל אתר אמין יתאים.

2. בנוגע לתשלומים נוספים כמו משלוח ראיתי, אך כרגע אני אוסף מספר המלצות ובסוף אני יחליט מה היה הכי טוב.

3. אני יודע שקשה למצוא משהו בארץ לכן העדפתי מחו"ל, הדבר העיקרי שמעצבן אותי שיש לי לוח gigabyte 870a ud3 אבל הוא התחיל לעבוד לא תקין כנראה כתוצאה מקורוזיה.

4. אני יחשוב על זה.

5. לא מתחשק לי למכור כי קניתי אותו במכוון כי הוא יותר זול לעומת מקביל של אינטל שיאפשר לי לשחק במשחק כמו The Crew.

פורסם

אולי זה לא ענייני אבל למה להשקיע סכום שכזה על מעבד מיושן?

לצורך העניין אם אתה רוכש מחו"ל לא עדיף שתקנה ביד2?

פורסם
  • מחבר
אולי זה לא ענייני אבל למה להשקיע סכום שכזה על מעבד מיושן?

לצורך העניין אם אתה רוכש מחו"ל לא עדיף שתקנה ביד2?

כבר קניתי אותו מה אפשר לעשות עם זה.

אפשר גם מיד2 אבל לוחות בנפרד לא הרבה יש אם איני טועה.

פורסם

ב AliExpress יש את הלוח GA-970A-DS3 של Gigabyte במחיר של 79.80 דולר עם משלוח חינם לישראל (קישור), אבל שים לב שמדובר בלוח בגודל ATX ולא Micro ATX כפי שביקשת.

לוח אחר, זול יותר, שמצאתי שם הוא ה 880GM-D2H של Gigabyte במחיר של 53 דולר עם משלוח חינם לישראל (קישור). לוח זה הוא בגודל Micro ATX והוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון (תומך בעד 16GB זיכרון מסוג DDR3).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים