עבור לתוכן

מחשב מומלץ לעבודות משרד + תוכנות גרפיקה, עד 4000 ש"ח לא כולל ציוד

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מחפש מחשב לשימוש יום יומי, בעיקר לשימושי משרד (אינטרנט + אופיס) אך שמדי פעם אני יוכל להפעיל בו תוכנות גראפיקה ואדריכלות

לרבות פוטושופ, אוטוקד, סקאטצפ, VRAY ועוד.

חשוב להבהיר כי המחשב יהיה מחובר בצורה תמידית ל-2 מסכים, ספק 3.

מצ"ב השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי?

4,000 ש"ח כולל מע"מ

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + תוכנות גראפיקה ואדריכלות

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יום יומי של אופיס ואינטרנט + זליגה לתוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, אוטוקד, סקאטצאפ ועוד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא אין כל חשיבות בתמיכה למשחקים כאלו או אחרים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים של 21 אינץ, רזולוציה כמה שיותר.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ברינדור די גבוה (אבל רוב הזמן זה לא העבודה), בעבודה יום יומית כמעט אפסית

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? יש עדיפות אבל פחות רלוונטי (5)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בגדול לא, אבל עדיף שתהיה אפשרות

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות להרכבה בחנות, לא צריך אופיס/וינדוס

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא רלוונטי

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידית

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).כן, עדיפות למעבד i7, חובה כונן SD + כונן SATA של לפחות 500 GB, חובה כרטיס מסך עם לפחות 2 יציאות של DVI או HDMI

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

ורציתי לדעת מה דעתם כל המחשב הבא: (מחיר 4,400)

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-U9B SE2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GT740 OC 2GB GDDR5 2xDVI HDMI PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/240G 240GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ VS650 1

מארזים: מארז ללא ספק Knight-18 MIDI ATX Black 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

נערך על-ידי RONEN.SALE

פורסם

דעתי;

קצת מדי זיכרון (יחסית לשאר המפרט), כרטיס מסך מיותר לחלוטין, דיסק קשיח עדיף סיגייט/טושיבה, SSD לא מומלץ, ספק כח אוברקיל - מוגזם בצורה פראית, מארז זול מדי.

יתכן שיש טעם במקרה שלך ללכת על מעבדים (ובהתאמה, לוח אם-זיכרון) מסדרת skylake החדשה, שמציעים ליבה גרפית משופרת. לא בניתי לך מפרט כזה, כי אני עדיין לא יושב טוב ברשימת הדגמים והצ'יפסטים.

אני חושב שרכישה של כרטיס מסך זול לשמושים מזדמנים מיותרת לחלוטין.

אני מציע: (שים לב שהמפרט הזה יהיה זול משמעותית בעשרות אחוזים בחנויות אחרות)

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E,VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR3 1600Mhz CL11 2

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1

כונני SSD: כונן קשיח Crucial BX100 CT120BX100SSD1 120GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24F1ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 450W 80+ Bronze VPF450 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec VSP-5000 ATX Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 3819 שקל

עמוד מוצר

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם
  • מחבר

תודה רבה מאוד מעריך את התגובה!

אבל יש לי כמה שאלות,

1) יש לי אמונה מוזרה שתקן אותי אם אני טועה כי כרטיסי המסך ה"אוןבורד" הם זבל - כפי שהבהרתי המחשב אינו מיועד כלל למשחקים, אך מידי פעם כן

ירוצו עליו רינדורים כאלו או אחרים של תלת מימד, לכן האם אין עדיפות לרכישת כרטיס חיצוני?

2) מדוע זה רלוונטי איזה מארז אם גם ככה כל החלקים הם מחברות אחרות?

3) אחרונה מבטיח - אין לי שום היכרות עם שוק החברות בישראל, על איזה חברות היית ממליץ, ראיתי שמאוד חזק פלונטר באתר, אבל אם להגיד את האמת בניתי את אותו המחשב שם במחיר זהה (אפילו קצת יותר) וKSP יש לי מטר מהבית, אז על איזה חברות היית ממליץ?

פורסם

אני בהחלט הולך עם המפרט השני וגם דעותיו לא רעות בכלל. זה סובייקטיבי מה אתה הולך לעושת איתו, אוטוקד 3D או 2D?

אם אתה על 3D אז כן, צריך לבדוק מה סדרי הגודל והיתכן שכרטיס מובנה לא יספק אותך גם אם מדברים על skylake ולכן הייתי מפנה אותך לשימוש בכרטיס חיצוני.

שוב צריך לבדוק מה סדרי הגודל ובמה זה מתבטא בטרם הרכישה .

אגב כיום הכרטיסים הם לא בלוח אלה חלק מליבת המעבד. חל שיפור משמועתי ממה שאתה מכיר.

במפרט השני שקיבלת שם הייתי מקצץ קצת בלוח, נראה לי יקר 500 ללוח בהשוואה לחנויות אחרות.

הזיכרון ניראה לי סבבה, אין צורך ביותר מ8.

חוץ מזה יש לנו את הספק שבמקרה שיימצא שהכרטיס המובנה מספיק לשימושים, אין צורך בספק שכזה.

ואחרון חביב כונן הSSD הייתי מוסיף עוד קצת לנפח . ההמלצה היא 256G .

אהה שכחתי, בדרך כלל כרטיס מובנה ושלושה מסכים לא כל כך הולכים ביחד.

פורסם
  • מחבר

furyanaor

גם כן תודה רבה! אני באמת מאוד מעריך את העזרה כי אני קצת אבוד לאחרונה.

אוטוקד לא ישמש לתלת מימד, אבל פה ושם כן יהיה רינדורים בVRAY וסקאטצא'פ - בלפטופים שלי יש הבדלים מטורפים בין מחשב חלש עם כרטיס מובנה

לבין לפטופ חזק (i7 עם כרטיס "חזק" יחסית)

כמה מהותי הוא ההבדל? עם המחשב החלש רינדור יכול לקחת סדר גודל לפעמים של כמה שעות טובות, לעומת עניין של דקות ספורות במחשב הטוב.

אבל שוב אני מבהיר כי 90% מהזמן המחשב ישמש לעבודות משרדיות סה"כ.

העניין הרלוונטי הוא ששוב אני אומר שבמאה אחוז מהזמן יהיו מחוברים 2 מסכים (אני יכול לוותר גם על השלישי) אבל 2 יהיו מחוברים תמיד.

בנוגע לSSD, אני מסכים בנוגע לנפח, אבל לא בדיוק הבנתי, 1 אומר שלא כדאי, ואחד שכן - תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה לא משפר מהותית את פעולת המחשב עם הוינדוס וכל האופיס לדוגמא יושב על ההארד דיסק הזה? הוא הרי מהיר בהרבה.

פורסם

SSD משפר פעילות מהותית. קח נפח גדול על מנת שתוכל להתקין עליו תכונות ולהנות מהשיפור גם בהן ללא חשש לסתימה .

אז שוב 90% מהזמן אתה לא עושה רינדורים כבדים שמצריכים GPU אבל ב10% שאתה כן עושה אותם, אני מניח שהיית רוצה שזה יזוז חלק.

כמובן שצריך מאיץ גרפי בשביל זה וקיימות 2 אופציות, או לקצץ בדברים אחרים לטובת אחד כזה או לחרוג.

אך תעשה עם עצמך חושבים טוב טוב אם אתה מעדיף לעשות ניסיון ללא מאיץ ולנצל את כל התקציב לטובת המערכת עצמה.

מקסימום תמיד תוכל לשדרג. יש לך אפיק שדרוג רחב בשביל זה.

גם שוק היד שניה כיום מתשלם ברמות ואני לא רואה סיבה לקנות חדש מהחנות ככה שבין כו וכו אין טעם לרכוש כרגע כרטיס מסך .

*אני לא מכיר VRAY וסקאטצ'פ ככה שאין לי אינדיקציה בכלל :\ אני מתבסס על מה שאני מכיר מתוכנות אחרות ומצליב עם מה שאתה מספר.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה, אני עוד לא התנסתי עם SSD אבל אני שמח להבין שלפחות ברעיון הבנתי את העניין.

התקציב כרגע לצערי לא יכול לעלות, כך שנשארה בסה"כ שאלה אחת, האם ניתן יהיה להשתמש בשני מסכים עם כרטיס המסך של לוח האם שהוצג לעיל?

או שעדיין תהיה חובה לקנות כרטיס מסך "פשוט" יחסית.

אם התשובה היא כי קיימת חובה לקנות כרטיס מסך נוסף, אשמח אם תוכל להמליץ לי על איזה?

בנוסף אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חנות אמינה וזולה לרכישה

נ.ב לידע הכללי, סקאטצאפ היום היא תכנת התלת מימד הכי נוחה לשימוש לאדריכלים ולעוסקים נוספים והיא מהווה נתח שוק מאוד גדול בתחום (התוכנה עצמה לא כבדה במיוחד).

הבעייה מתחילה ברינדורים, VRAY זה תוסף "הדמיות" שהופך תרשימי תלת מימד ומכניס להם "גוון" של אמת. התהליך הזה של רינדור הוא כמו רצח עם למחשב.

ראיתי כבר מחשבים חלשים מאוד (שלא קרסו) שברינדורים קשים לקח להם סדר גודל יממה לסיים תמונה אחת.

אני מסכים איתך לגמרי שאצלי בגלל שיש לי מחשב נוסף לרינדורים ו90% מהזמן המחשב שאני רוצה לרכוש לא ישמש לזה, כדאי לנסות לראות איך זה בלי ומקסימום להוסיף.

פורסם

אוקיי תודה על השיתוף.

אני מכיר את העניין מC4D שהשתמשתי בזמנו. זה פחות או יותר עיקרון זהה.

בקיצור לך על זה. לא צריכה להיות בעיה לקבל פלט סימולטני ל2 מסכים אבל פשוט תוודא את זה עם המוכר על מנת להיות בטוח .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים