עבור לתוכן

בדיקת תאימות של זיכרון ללוח אם לפני קניה - כל הפרטים בפנים, רק רוצה לוודא הבנה

Featured Replies

פורסם

היי,

ברשותי לוח האם - GA-X79-UD3 של GIGABYTE

ובאתר היצרן מופיע הPDF הבא ובו רשימת הזכרונות שהלוח תומך בהם: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_x79-series.pdf

אני מסתכל על corsair , השורה האחרונה:

cmz16gx3m4a1600c9

ומעוניין לקנות את זה: https://www.tms.co.il/product/11031

שזה cmz16gx3m4x1600c9g cl9

עד כמה שאני הצלחתי להבין, מה שאני מעוניין לקנות אמור להיות תואם, אבל אני חושש להשקיע 860 שח ולהיווכח שלא,

האם הזיכרון שאני מעוניין לקנות באמת תואם? מה ההבדל בין ה-X שמופיע אחרי ה-4 בשם המוצר, וה-G שמופיע בסוף?

האם זה חשוב שכרגע הכרטיסי זיכרון של המחשב שלי דורשים 1.5V בעוד שזה שאני מעוניין לקנות דורש 1.35V?

תודה רבה על התגובה

פורסם

מתוך חוקי פורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות, חובה לקרוא! (2014):

אין להדגיש את דחיפות העניין בכותרת. הדיונים של כולם חשובים בדיוק באותה מידה.

שום דבר לא דחוף, אז נא לשנות את הכותרת בהתאם.

בנוסף, דגם לוח האם שלך אינו נכון - צריך לדעת האם מדובר בלוח האם המבוסס על ערכת השבבים X99, ואז הוא דורש זיכרון DDR4, או האם מדובר בלוח המבוסס על ערכת השבבים Z97 או X79, ואז הוא דורש זיכרון DDR3.

פורסם
  • מחבר

היי,

מתנצל על עניין ה"דחוף"

כמו כן - תיקנתי, אכן מדובר ב"X79" ולא "X97" כפי שצוין

פורסם

1. אני מניח שכבר הבנת שאתה צריך זיכרון DDR3 ולא זיכרון DDR4 מכיוון שמדובר מדובר במחשב המבוסס על תושבת 2011 (ערכת השבבים היא X79), שעובדת רק עם DDR3.

2. אם הדגם המדוייק של הזיכרון לא מופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י לוח האם, אי אפשר להבטיח לך בוודאות שלא תהיה בעיית תאימות. מצד שני יש לציין כי הסיכוי לבעיית תאימות הוא קטן, אבל בכדי להיות בטוח דאג שהביוס של הלוח יהיה מעודכן (יש עדכוני ביוס שנועדו לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון), בדוק מקרים דומים באינטרנט (אנשים שניסו להתקין בדיוק את הזיכרון הזה על לוח אם מדגם זהה לשלך) ואם אפשר - בדוק את הזיכרון לפני הקנייה. יותר מזה אי אפשר לעשות.

אגב, במקרה הזה אתה יכול להשתמש ב Memory Finder של Corsair בכדי לראות אילו זיכרונות מתאימים ללוח האם שלך (בדקתי לפי דגם לוח האם שלך ואחת התוצאות היא אכן ה CMZ16GX3M4X1600C9G, כך שיש סבירות דיי גבוהה שלא תהיה בעיה).

3. בפורום של Corsair יש הסבר מה המשמעות של כל תו בשם הזיכרון (קישור לדיון). הדבר היחיד שלא מוסבר שם הוא משמעות האות G. אני מנחש שהמשמעות היא שמדובר בזיכרון שמסוגל לעבוד במתח נמוך, ובמקרה הזה - במתח של 1.35V, אבל אני לא יודע זאת בוודאות.

עריכה: בדקתי גם את העמוד של הזיכרון CMZ16GX3M4X1600C9, וראיתי 2 ההבדלים בינו ובין הזיכרון CMZ16GX3M4X1600C9G - הראשון הוא אכן המתח בתדר של 1600MHz (הזיכרון עם ה G מסוגל לעבוד במתח של 1.35V ואילו הזיכרון ללא ה G עובד במתח של 1.5V). השני הוא הצבע - הזיכרון הרגיל הוא בצבע שחור (לפחות לפי התמונה בעמוד) ואילו הזיכרון עם סיומת ה G הוא בצבע זהב (gold), כך שיכול להיות שזהו המקור לתוספת G לשם הדגם.

4. הזיכרון CMZ16GX3M4X1600C9G עובד בברירת המחדל (כאשר פרופיל XMP כבוי בביוס וכל ההגדרות הן אוטומטיות) בתדר של 1333MHz, בתיזמונים של 9-9-9-24 ובמתח של 1.5V. כאשר פרופיל XMP מופעל, הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz, בתיזמונים של 9-9-9-24 ובמתח של 1.35V.

5. אני דיי בטוח שבקר הזיכרון במעבד מסוגל לעבוד עם זיכרונות שעובדים במתח של 1.5V או 1.35V, כך שלא צריכה להיות בעיה.

6. שים לב שהזיכרון שבו אתה מעוניין הוא סט של 4 מודולי זיכרון (בנפח של 4GB כל אחד) ובלוח שלך יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון, מה שאומר שאם יש לך מודולי זיכרון מותקנים אתה תצטרך להסירם בכדי להשתמש בזיכרון החדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים