עבור לתוכן

לוח אם מתאים

Featured Replies

פורסם

1. בחרת מעבד מהדור השישי בעל תושבת 1151 וכמו כן בחרת זיכרון DDR4, אבל הלוחות שקישרת אליהם הם בעלי תושבת 1150 והם תומכים בזיכרון DDR3, כלומר הלוחות האלו כלל לא מתאימים למעבד ולזיכרון שבחרת.

2. שים לב שבחרת זיכרון ECC שמיועד בד"כ לשרתים ולרוב הוא יותר יקר מאשר זיכרון רגיל (non-ECC).

3. בלי לדעת את הדרישות שלך מלוח האם, כמו כמה חיבורי USB אתה צריך, כמה חיבורי SATA, כמה יציאות אודיו, האם אתה צריך חיבורים מיוחדים וכד' והכי חשוב - התקציב, זו דיי בעיה להציע לוח אם.

4. הלוחות לתושבת 1151 הם דיי חדשים (הם שוחרר רישמית רק לפני כיומיים) ולכן מחירם עדיין גבוה. אם אתה מעוניין בלוח כזה, עדיף שתמתין מספר שבועות או אפילו חודשים עד שמחירם יירד.

5. בדומה - מכיוון שהלוחות לתושבת 1151 הם לוחות חדשים לגמרי בשוק, בהחלט ייתכן שיתגלו איתם בעיות ולכן מומלץ להמתין קצת ולא למהר ולקנות אותם (לא נצבר מספיק "ניסיון בשטח" עם הלוחות האלו).

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המדוייק!

אז אתה יכול להביא לי 16gb זיכרון שהוא לא לשרתים?

ואם אני ייקח את ה-i7 4790k

אתה יכול להביא לי לוח אם שיתאים? וזיכרון ddr3 במקום ddr4

המחיר לא משנה, אם אפשר את הכי זול שמתאים יהיה מצויין.

אני צריך displayport

לפחות 2 חיבורי sata, אני לא מבין בזה כל כך אבל אם יש לי 1xhdd ו1xsdd אני צריך 2 לא?

אני לא מבין כל כך בחיבורים. מה הכמות usb הממוצעת? כמה אפשר?

8 יהיה טוב

נערך על-ידי oriklo

פורסם

זיכרון DDR3 בנפח 16GB:

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX318C10FBK2_16

הערות:

א. יש גם גירסאות באדום, כחול ולבן.

ב. יש גירסה שעובדת בתדר של 1600MHz, אבל העדפתי את הגירסה שעובדת בתדר של 1866MHz פשוט כי מדובר בהפרש של 4-6 ש"ח.

לוחות לתושבת 1150 שנראים סבירים להמהרה במבט ראשון, בעלי 8 חיבורי USB וחיבור DisplayPort ובמחיר סביר גם כן (כל הלוחות הם מפלונטר):

GA-Z87X-UD3H של Gigabyte במחיר של 676 ש"ח (קישור).

Z97-EXTREME4 של ASRock במחיר של 792 ש"ח (קישור).

Z87-Extreme9ac של ASRock במחיר של 769 ש"ח (קישור)

הערות:

א. אם אתה קונה לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 יש לוודא כי הוא יגיע עם ביוס מעודכן בכדי שהוא יזהה את המעבד שבחרת (ה Core i7-4790K).

ב. שים לב שהיות ואתה משתמש בכרטיס מסך נפרד, הרי שחיבור DisplayPort כנראה לא יהיה בשימוש (אלא אם כן אתה מתכנן להפעיל במקביל גם את הליבה הגרפית המובנית במעבד).

ג. אם המטרה היא המהרה, מומלץ מאד לבדוק את יכולת ההמהרה של הלוח לפני הקנייה ע"י קריאת ביקורות רלוונטיות.

ד. יש לבדוק את התכונות של כל לוח ולראות איזה מהם הכי מתאים לצרכים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה!

חשבתי על זה שבעתיד אולי אני ירצה displayport בשביל הg-sync של nvidia. מישהו אמר לי שאצטרך את זה בשביל זה.

אתה חושב שכדאי לי לחכות כמה שבועות ולראות ביקורות על המעבד ולוחות האם החדשים? אני רואה שהמחירים הם בערך באותו טווח

אז חשבתי שכדאי לי להשקיע במעבד והלוחות החדשים.

ומה זה להפעיל במקביל את הליבה הגרפית של המעבד? (לא מבין בזה)

פורסם

1. אני רוצה לציין שיכול להיות שבחנויות אחרות יש לוחות מתאימים נוספים שהם גם זולים יותר. אני חיפשתי רק בפלונטר כי נראה שאתה מתכנן לקנות את כל המחשב שלך מהם.

2. בעניין כרטיס המסך והליבה הגרפית המובנית במעבד:

א. במעבדים מהשנים האחרונות קיימת ליבה גרפית מובנית, כך שאין ממש צורך בקניית כרטיס מסך נפרד במידה והמחשב מיועד לשימושים יחסית פשוטים (גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים כד').

ב. בד"כ במחשב פועל כרטיס מסך אחד, ולכן כאשר מתקינים כרטיס מסך נפרד/חיצוני, לא נעשה שימוש בליבה הגרפית המובנית במעבד.

ג. היציאות הגרפיות הפעילות נובעות מכרטיס המסך הפעיל. אם עובדים עם הליבה הגרפית המובנית במעבד, אז היציאות דרכן ניתן לחבר את המסך (או מסכים) הן אלו הנמצאות בפאנל האחורי של לוח האם. אם עובדים עם כרטיס מסך נפרד, אז המסך יחובר למחשב ע"י שימוש ביציאות גרפיות הנמצאות על כרטיס המסך הזה (בהתאם לב', היציאות הגרפיות המובנות בלוח האם פשוט לא יעבדו).

ד. לפי רשימת החלקים בהודעה הראשונה, כרטיס המסך המתוכנן הוא ה GeForce GTX960 הזה. אפשר לראות כי לכרטיס מסך זה יש 5 יציאות גרפיות - יציאת DVI אחת, יציאת HDMI אחת ו-3 יציאות DisplayPort.

ה. אני לא מומחה בתחום כרטיסי המסך, אבל למיטב הבנתי טכנולוגיית ה G-SYNC של NVIDIA עובדת רק עם כרטיסי מסך של NVIDIA ולא עם ליבות גרפיות המובנות במעבדים (במקרה הזה, מדובר בליבה גרפית של אינטל). מכאן שאם המטרה היא להשתמש בטכנולוגיה הזו אני לא חושב שקיום יציאה גרפית מובנית מסוג DisplayPort בלוח האם היא רלוונטית בכלל, ולכן אני חושב שאפשר לוותר על הדרישה הזו. שוב - זה לא ממש התחום שלי ובכדי להיות בטוח מומלץ לברר את הנושא בפורום כרטיסי מסך.

ו. בעיקרון קיימת דרך להפעיל במקביל גם את כרטיס המסך וגם את הליבה הגרפית המובנית במעבד, אך כל כרטיס מסך כזה יוכל להציג מידע שונה (מסכים שונים).

3. אם ניתן להמתין מספר שבועות או אפילו חודשים לפני קניית מחשב חדש, רצוי לעשות זאת. הסיבה היא לא המעבדים החדשים (השיפור בביצועים של המעבדים החדשים הוא קטן יחסית לעומת הדור הנוכחי) אלא הטכנולוגיה - כל הלוחות שראיתי ששוחררו עד עכשו הם בעלי חיבור M.2 אחד לפחות המבוסס על 4 מסלולי PCI Express 3.0, כל חריצי ההרחבה מסוג PCI Express בלוח, כולל חריצי ההרחבה מסוג ה X1, הם מגירסה 3.0 (ולא מגירסה 2.0 כמו בדור הנוכחי), בחלק מהלוחות יש חיבורי USB 3.1 ובחלק מהלוחות קיים חיבור USB מסוג Type-C (חיבור חדש לתקן USB שנועד להחליף את חיבורי ה Type-A וה Type-B המוכרים ושניתן לחבר אותו בכל כיוון), כאשר בחלק מהלוחות הוא מהווה ממשק ל USB 3.1 ובחלק - ל USB 3.0. מכאן שהיתרון של הצרכן נובע מהשיפור בטכנולוגיה וחבל להפסידו, במיוחד אם בעוד מספר שבועות או חודשים מחירי מחשבים המבוססים על המעבדים החדשים יהיה כמעט זהה למחירי מחשבים המבוססים על הדור הנוכחי (אני מניח שמחירי המעבדים, לוחות האם וזיכרון ה DDR4 יירדו).

הערה: "בדור הנוכחי" אני מתייחס למעבדי הדור הרביעי של אינטל (ה Haswell) וללוחות האם המתאימים להם (בעלי תושבת 1150). אני קורא להם "דור נוכחי" כי הם עדיין נמכרים בחנויות.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר!

במידה ואני יחליט לקנות את הדור הנוכחי.

איזה לוח אם אתה ממליץ? אם אני ירצה לעשות המהרה של ה-i7 4970k ל4.4 turbo mod? (חבר שלי אמר לי שהוא עושה למעבד ghz4.4 והכל רץ מצוין)

נערך על-ידי oriklo

פורסם

סביר להניח שעם כל לוח אם לתושבת 1150, כולל אלו שאינם מבוססים על ערכת השבבים Z97 או Z87, אתה תצליח להמהיר את המעבד Core i7-4790K לתדר של 4.4GHz, כאשר תוספת המתח שתידרש, אם בכלל, כנראה תהיה מינימלית (המעבד גם כך אמור לעבוד בתדר של 4.4GHz במצבים מסויימים, כך שגם הלוח וגם המעבד אמורים לעבוד ללא בעיות בתדר כזה). באופן כללי אני הייתי ממליץ לקחת עבוד מעבד Core i5 ומעלה לוח אם בעל יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד, ואם מתוכננת המהרה רצינית יותר - אז רצוי שיהיו ללוח לפחות 8 שלבי ייצוב מתח.

בהנחה שאתה רוצה את לוח האם הזול ביותר, אתה קונה מפלונטר בלבד, אתה מעוניין בלוח חדש (לא משומש) ואתה מוכן לוותר על חלק מהדרישות שלך (בעיקר על הדרישה לחיבור DisplayPort המובנה בלוח האם ו-8 חיבורי USB בפאנל האחורי), אז אני חושב שהלוח Fatal1ty-B85-Killer של ASRock, שנמכר ב-452 ש"ח בפלונטר (קישור) אמור להתאים.

שוב - אם המטרה היא המהרה, יש לבדוק את יכולות הלוח לפני הקנייה (לחפש ביקורות באינטרנט ולראות עד כמה הלוח באמת מתאים להמהרה). כמו כן יש לוודא שהתכונות של הלוח מתאימות לדרישות שלך.

פורסם

זה לוח אם שנראה דיי טוב, אבל הבעיה איתו, כמו עם רוב הלוחות של Asus, היא המחיר - אתה יכול למצוא לוח דיי דומה יותר זול של יצרן אחר. אם אתה מעוניין בלוח דומה במחיר בסביבות ה-800 ש"ח (כמו ה Z97-A של Asus), אז אתה יכול לשקול גם את הלוחות הבאים (המחירים מפלונטר):

ה Z97 GAMING 5 של MSI, שעולה 778 ש"ח.

ה GA-Z97X-UD3H של Gigabyte, שעולה 758 ש"ח.

ה Z97 Extreme4 של ASRock, שעולה 792 ש"ח.

וה Fatal1ty Z97X Killer של ASRock, שעולה 831 ש"ח.

הכנתי לך השוואה בין התכונות של הלוחות הנ"ל והלוח Z97-A של Asus:

55c7149132584.png

אני חושב שאתה יכול להסתפק בלוח יותר זול, אבל זה כבר שיקול שלך.

בנוגע להמהרה - כבר כתבתי פעמיים שמומלץ שבמידה והמטרה היא המהרה לחקור את יכולת ההמהרה של הלוח לפני הקנייה.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה לך על הכל!

עזרת לי מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים