עבור לתוכן

מתלבט בין הדגם toshiba satellite Z-30-A1J1 לבין Lenove Yoga3 80jh004riv

Featured Replies

פורסם

שלום אני סטודנט שנה שלישית למדעי המחשב,

מתלבט בין שני הדגמים שצוינו לעיל (קישור למטה), כאשר היתרון של כל אחד על פני השני הוא:

1) הדגם של ה lenovo בעל מעבד מדור 5 5500U וכיוצא בזאת מהירות שעון גבוה יותר- שניהם i7.

2) רזולציית המסך של lenovo גבוהה יותר- 1080*1920 אל מול 768*1366.

לעומת היתרונות ב Toshiba:

1)בטושביה- DDR3 16 GB אל מול DDR3 8 GB

2) הטושיבה עשוי מגנזיום מה שמוריד את המשקל שלו ל1.2 קילו (אל מול 1.7).

הצורך העיקרי שלי הוא תיכנות ועבודה עם 2 מערכות הפעלה במקביל (אשר חולקות את אותם משאבי חומרה כמובן).

כמה הרזולוציה חשובה כשמדובר במסכים קטנים כאלו כאשר הצורך העיקרי שלי זה תכנות?

מה יותר חשוב- דור המעבד (אשר נראה לי משפיע ל המהירות שעון לפי המצוין ב .spec) או זיכרון גדול יותר?

כמובן שאשמח גם להמלצות על מחשבים אחרים אשר דומים פחות יותר למפרטים של המחשבים כאן ועונים על הדרישות שלי!

בכל אופן אני מצרף את השאלון הנעוץ באתר וקישורים למחשבים שצוינו בכותרת:

קישור לtoshiba , קישור לlenovo.

שאלון:

תקציב עד 5500 ש"ח.

* מטרות המחשב? תיכנות ועבודה עם 2 מערכות הפעלה במקביל (Linux ו windows)

* גודל המסך? 13.3-14

* רזולוציית המסך?FHD או QHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אפשרות לתאורת מקלדת

* משקל רצוי? עד 2 ק"ג

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. 8-10 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI,USB3,SSD

* Bluetooth? כן

* כונן אופטי? SSD מינימום 256 GB

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע ומסך מסתובב- feature אבל לא Must

תודה רבה!

נערך על-ידי casperon

פורסם

למה דווקא אחד מאלו? חשבת על xps 13?

בכל מקרה, לטעמי דור המעבד לא קריטי, ו8gb יספיקו לך. מה שכן קריטי זה המשקל של הלנובו והמסך של הטושיבה.

אישית את הלונובו הייתי פוסל בגלל המשקל. אלא אם אתה מעוניין במסך 14 ואז מבין מחשבי ה14 המשקל שלו טוב.

לגבי הטושיבה, מדובר במסך נחות, יש אופציה למסך IPS ברזולוציה נורמלית. אם יש לך אופציה אז מאוד כדאי

פורסם
  • מחבר

תודה יוסי,

אני שמעתי שלIPS יש זמני תגובה איטיים יחסית (לא יודע כמה זה משפיע עליי בהנחה שזה לא למטרות גיימינג).

בנוסף- תוכל לצרף לי קישור למפרט ספציפי של הדגם xps?

פורסם

אם יש לך את התקציב אז IPS תמיד עדיף על מחשב נייד. אין שום חשיבות לזמן התגובה.

XPS בארץ מאוד יקר, אני הייתי רוכש בחול עם משלוח

http://qsys.co.il/items/602439

https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=5213&

אמאזון:

http://www.amazon.com/Newest-Model-Dell-Ultrabook-Computer/dp/B00VWC2NBO/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1438888399&sr=1-2&keywords=xps+13

בערך 5800 שח כולל הכל

אחריות צריכה להיות מכובדת בארץ. רק תצטרך מדבקות למקלדת.

אם תבצע חיפוש טוב יותר אז יש סיכוי אולי למצוא אפילו ביותר זול, אבל השירות של אמאזון הוא פלוס.

פורסם
  • מחבר

האמת שאת החיפוש שלי התחלתי בחו"ל (יש לי מישהו שיכול להביא לי מארה"ב). ירדתי מהעניין רק בגלל נושא האחריות.

אתה יודע מניסיון שלכל דגם שך dell יש אחריות בארץ? מה האחריות כוללת?

לא הצלחתי כל כך להבין את זה מהאינטרנט.

עניין נוסף- הקישור לדגם ששלחת לי לאמאזון מדבר על זיכרון של 4 ram. נראה לך זניח אל מול 8 או 16?

תודה:)

פורסם

לא יודע עד כמה זה רלוונטי למחשב הזה מהנסיון שלי עם טושיבה התמיכה שלהם במחשבים נגמרת בערך שנה אחרי שההמחשב יוצא לשוק. המשמעות היא שלא ניתן להשיג דריוורים לדברים כמו לחצני השליטה (בהירות, וייפיי וכו) ובמידה ורוצים לשדרג מע' הפעלה ומערכת החדשה לא מזהה אותם בדיפולט אז זה הופך להיות מעצבן למדי. הדבר נהיה יותר גרוע אם מדברים על דריוור לכרטיס מסך נפרד שדורש דריוור custom (במחשב הזה שציינת ספציפית אין). מהסיבה הזאת אני הולך להימנע ממחשבים של טושיבה וממליץ לאחרים לבדוק היטב אלטרנטיבות אחרות.

1. 8-10 שעות סוללה לא תמצא כמעט בשום מחשב היום חוץ מ-mac אולי.

2. לדעתי 1366*768 זה נמוך למדי. מסכי ips עם 1080p מציגים צבעים הרבה יותר טובים. האיטיות שלהם זניחה, במיוחד אם השימוש הוא לעבודה\משרד. לא בטוח עד כמה זה מטיב עם הסוללה.

3. תחפש מחשב עם 8GB(2*4)zz שיש לו 4 סלוטים של זיכרון כך שבמידה ו-8 לא מספיק לך אז תהיה לך אפשרות להרחיב ל-16. 4 זה מעט מדי במידה ועובדים הרבה עם וירטואליזציה. מחשבים כאלה לרוב יהיו כבדים יותר אם תרצה להתפשר.

בכל מקרה הלנובו נראית כמו אפשרות טובה למדי במסגרת התקציב שלך אם כי אי אפשר לשדרג את הזיכרון ל-16 (תומך עד 8).

פורסם
  • מחבר

כנראה שהגזמתי עם הדרישות לגבי חיי הסוללה... אני מוכן גם להתפשר על 6-8 שעות בסכום שיש לי.

פורסם
האמת שאת החיפוש שלי התחלתי בחו"ל (יש לי מישהו שיכול להביא לי מארה"ב). ירדתי מהעניין רק בגלל נושא האחריות.

אתה יודע מניסיון שלכל דגם שך dell יש אחריות בארץ? מה האחריות כוללת?

לא הצלחתי כל כך להבין את זה מהאינטרנט.

עניין נוסף- הקישור לדגם ששלחת לי לאמאזון מדבר על זיכרון של 4 ram. נראה לך זניח אל מול 8 או 16?

תודה:)

אני שלחתי עמוד מוצר עם כל הקונפיגורציות, אחד מהם זה 8gb וכונן 256gb שהחישוב מחיר שלי מתייחס אליו.

לגבי האחריות, אין לי נסיון אישי, אבל יש עדויות בפורום שאתה יכול לבצע חיפוש ולמצוא.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי חברים,

אז רגע לפני שבאתי לנסוע לאילת ולקנות שם את הדגם של היוגה 3 פרו -הגיעה אליי הצעה משתלמת ללפטופ במסגרת התארגנות לרכישה קבוצתית.

אשמח לשים פה את ההצעה הציעו לי ואשמח לחוות דעת על הדגם:

דגם: Lenovo ThinkPad E450

מחיר: 3040 ש"ח

מעבד: intel i5-5200U (דור חמישי)

זיכרון (RAM): מגיע עם 8GB [יש אפשרות להרחיב ל16GB ב378 ש"ח]

זיכרון: מגיע עם 192GB של SSD

עם אפשרויות השינוי הבאות:

1) להחליף ל500GB זיכרון קשיח (7200RPM) ב177 ש"ח

2) להרחיב ל512GB זיכרון SSD ב826 ש"ח

משקל: 1.81kg

גודל מסך: 14 אינץ'

אחריות: שנה אחריות, אפשרות להרחיב ל3 שנים ב325 ש"ח

מערכת הפעלה: windows 8.1

בנוסף- מצרף קישור לדגם של הלינובו.

ברור לי שהמעבד של הלינובו (i7 אל מול i5) יותר חזק אבל האם זה שווה את המחיר ביחס לתכלס הביצועים שהוא מציע.

אני צריך להחליט עד הערב אז אשמח לתגובות זריזות :)

תודה!

פורסם

אי אפשר להשוות בין שני מחשבים במחירים כלכך שונים... מן הסתם שהEDGE מחשב פחות טוב.

הוא סבבה למחירו אבל היוגה עדיף לטעמי.

איכות הבנייה של האדג' לא מרשימה במיוחד, הוא יחסית עבה לעומת נטבוק ממוצע, והמסכים שלהם לרוב די גרועים.

לא שאני אומר שהוא מחשב רע, פשוט הוא בטוח לא עדיף על היוגה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים