עבור לתוכן

הוספת זכרונות שונים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי 4 סטיקים של זכרונות כאשר כל זוג הוא סוגשל שונה.

השאלה שלי אם אני יכולה להשתמש בהם ביחד.

אלו הם הפרטים.

- כל סטיק הוא 2GB

- כולם מחברת G.Skill.

- הסטיקים הראשונים הם -

* DDR3 1600 2GB 1.9V PC3 12800 CL7-7-7-18

- הסטיקים השניים הם -

* DDR3 1600 2GB 1.6V PC3 12800 CL7-8-7 24

- לוח אם מדגם Gigabyte DF85-EXTREM

(לא בטוחה, אבל משהו כזה)

- מעבד מדגם Core i7 920 OC 3.6Ghz

אני יכולה להשתמש בסטיקים האלו ביחד?

אני ממש רוצה 8GB, ואין לי רצון להשקיע 300 ש"ח בזכרונות חדשים למחשב ישן.

פורסם

בעקרון אפשרי, יש לוחות שמסוגלים להפעיל זכרונות שונים בלי בעיה.

הבעיה היא שהזכרונות עובדים במתח שונה וכאן יכולה להיות בעיה, אבל שוב, יש לוחות שגם בזה יכולים להסתדר.

אני חושב שהדרך היחדה לדעת זה פשוט להכניס את כולם (זוגות זהים בערוצים המתאימים) ולאחר מכן לאפס את הגדרות הביוס כדי לתת ללוח אם להפעיל הכל בכוחות עצמו עם ההגדרות ברירת מחדל

מקסימים מחזירים את הOC אחרי זה.

פורסם

בגדול זה לא מומלץ.

את יכולה אולי לקבוע ידנית את המתח של הזכרונות ואת התזמונים של כולם למתח הנמוך ולתזמונים האיטיים מבין השניים.

ואז לבדוק אם המחשב עובד יציב.

אבל חכי לעוד תשובה.

פורסם

@HilaX3

1. אני לא רואה באתר של G.Skill זיכרונות DDR3 שעובדים במתח של 1.9V - כנראה מדובר בזיכרונות DDR3 מהראשונים ששוחררו לשוק.

2. גם מתח של 1.6V לזיכרון DDR3 הוא קצת גבוה - זיכרונות DDR3 עובדים היום בד"כ במתח של 1.5V.

3. במידה ומודולי הזיכרון עובדים במתחים שונים כברירת מחדל, יכול להיות שמודולי הזיכרון הדורשים מתח גבוה יותר לא יעבדו בצורה תקינה (ייצרו שגיאות) או לא יעבדו כלל במתח המתאים לזיכרונות הדורשים מתח נמוך יותר. המצב ההפוך הוא יותר גרוע - אם תפעילי את הזיכרונות במתח הגבוה, יכול להיות שהזיכרונות שעובדים במתח נמוך יותר יינזקו (יישרפו). זו הסיבה שבגללה רצוי לוודא שכל מודולי הזיכרון במחשב מסוגלים לעבוד באותו המתח.

4. אם היית יודעת את הדגמים המדוייקים של הזיכרונות היה אפשר לבדוק מהו המתח המינימלי שבו הם מסוגלים לעבוד (יכול להיות שמתח של 1.9V דרוש רק בכדי להגיע לתיזמונים של 7-7-7 או לתדר של 1600MHz, כאשר במתח נמוך יותר הזיכרונות פשוט יעבדו בתדר נמוך יותר או בתיזמונים פחות הדוקים). אפשר גם לבדוק מה CPU-Z מראה לגבי כל מודול זיכרון (בחלק ה SPD).

5. אני הייתי מוודא שכל הזיכרונות יעבדו במתח הנמוך (1.6V במקרה זה), כלומר המתח לזיכרון שמוגדר בביוס הוא כזה שלא יגרום להם נזק, לפני שהייתי מתקין את כל המודולים ביחד, רק למקרה שהמתח לזיכרון יקבע כמתח הגבוה (1.9V) ויגרום נזק לנזק.

6. באופן כללי רצוי שהזיכרון יעבוד במתח נמוך ככל האפשר בכדי להעמיס כמה שפחות על בקר הזיכרון.

אגב, דגם לוח האם שלך מופיע במפרט המחשב (GA-EX58-EXTREME).

פורסם
  • מחבר

(אני משתמשת בטלפון, כך שלא יכולתי לראות את המפרט.)

שכחתי לציין פרט חשוב.

בדקתי בתוכנה טמפרטורה גם מתחים.

זה מציג לי שהזכרונות בכלל משתמשים ב-1.63v.

יכול להיות שרשום 1.9 אבל הזיכרונות משתמשים באופן אוטומטי ב-1.6?

או שאולי זה כבר מוגדר בביוס.

ועוד שאלה.. אתה ההגדרה אני עושה לפני שאני מחברת את בזכרונות הנוספים, נכון?

רק בשביל להיות בטוחה.

הדגמים המדויקים הם -

F3-12800CL7D-4GBHZ

דגם של 1.9v

F3-12800CL7D-4GBRM

דגם של 1.6v

פורסם

הייתי מחבר את הזכרונות 1.9V לבד, מכוון בביוס למתח 1.6 (במקרה שזה לא קורה אוטומטית).

ואז התזמונים שלהם אמורים להיות משהו כמו 9-10-10-25

פורסם
  • מחבר

חיברתי עכשיו את הזכרונות החדשים בלבד.

דבר ראשון, הורדתי את ה-OC.

המתח שלהם עומד על 1.53v.

הלוח אם שלי הבהב בכמה צבעים שונים (לפני שהורדתי את ה-OC) אבל בכל מקרה עלה לווינדוס.

העדפתי כרגע להוריד את ה-OC.

עכשיו, אם הזכרונות שבתאכלס הם 1.9V ועומדים בווינדוס על 1.6V,

והזכרונות של 1.6V שעומדים בתאכלס על 1.5V.. הם יסתדרו?

או שבכל מקרה עדיף באופן יזום להוריד את המתח בלוח?

פורסם

לא צריכה להיות בעיה להפעיל זכרונות של 1.5V על 1.53V.

כל עוד הלוח לא קופץ אוטומטית למתח של 1.9 לזכרונות ונשאר על סביבות 1.5, אין סכנה לנזק.

פורסם

טוב, מידע רישמי לגבי הזיכרון F3-12800CL7D-4GBHZ אני לא מצליח למצוא, אולם לפי התגובה של אחד המנהלים בדיון הזה בפורום של G.Skill אני יכול להסיק להסיק שבמתח של 1.5V הזיכרון הזה אמור לעבוד בתדר של 1333MHz ובתיזמונים של 9-9-9-24-2T, וזהו כנראה יהיה המצב במידה ולא יעשה שימוש בפרופיל ה XMP אלא רק בנתוני ה SPD.

בנוגע לזיכרון השני - בעמוד של הזיכרון F3-12800CL7D-4GBRM ניתן לראות שבמתח של 1.6V הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz ובתיזמונים של 7-8-7-24-2N (במידה ויעשה שימוש בפרופיל ה XMP), ואילו במתח של 1.5V הזיכרון יעבוד בתדר של 1333MHz (כאשר נעשה שימוש בנתוני ה SPD).

לאור העובדה שבמחשב המדובר מותקן מעבד Core i7-920, שתומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1066MHz, אני הייתי מכבה את פרופיל ה XMP בביוס כך שהזיכרון יעבוד במתח של 1.5V. במצב כזה, ובהנחה שלא נעשית כל המהרה, תדר הזיכרון אמור להיות 1066MHz (מכיוון שהמעבד מגביל אותו). לאחר מכן הייתי מעלה את תדר המעבד ל 1333MHz באופן ידני וקובע את התיזמונים ל 9-9-9-24. המחשב אמור להיות יציב בשלב הזה, אבל אני עדיין הייתי מריץ בדיקת +memtest86 רק בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות. אם הכל תקין, הייתי מעלה את המתח לזיכרון ל 1.6V ואת תדר הזיכרון ל 1600MHz, כאשר את התיזמונים הייתי מוריד ל 11-11-11 רק ליתר ביטחון ואז שוב בודק יציבות עם +memtest86. לאחר מכן אפשר לנסות להדק את התיזמונים ולראות עד לאן אפשר להגיע (מהדקים קצת את התיזמונים, מריצים בדיקת יציבות עם +memtest86 לכמה שעות, בודקים אם יש שגיאות וחוזרים שוב עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון מייצר שגיאות או שהמחשב אינו מוכן לאתחל). את המתח לא הייתי מעלה מעל ל 1.6V פשוט כי יש חשש שהזיכרונות F3-12800CL7D-4GBRM יינזקו.

אגב, אני הייתי מנסה להפעיל את הזיכרון בתדר של 1600MHz במתח נמוך ככל האפשר, גם על חשבון התיזמונים (כי ההבדל בביצועים לא ממש יורגש ברוב המקרים), אבל סביר להניח שיציבות תתקבל רק במתח הקרוב ל 1.6V.

פורסם
  • מחבר
טוב, מידע רישמי לגבי הזיכרון F3-12800CL7D-4GBHZ אני לא מצליח למצוא, אולם לפי התגובה של אחד המנהלים בדיון הזה בפורום של G.Skill אני יכול להסיק להסיק שבמתח של 1.5V הזיכרון הזה אמור לעבוד בתדר של 1333MHz ובתיזמונים של 9-9-9-24-2T, וזהו כנראה יהיה המצב במידה ולא יעשה שימוש בפרופיל ה XMP אלא רק בנתוני ה SPD.

בנוגע לזיכרון השני - בעמוד של הזיכרון F3-12800CL7D-4GBRM ניתן לראות שבמתח של 1.6V הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz ובתיזמונים של 7-8-7-24-2N (במידה ויעשה שימוש בפרופיל ה XMP), ואילו במתח של 1.5V הזיכרון יעבוד בתדר של 1333MHz (כאשר נעשה שימוש בנתוני ה SPD).

לאור העובדה שבמחשב המדובר מותקן מעבד Core i7-920, שתומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1066MHz, אני הייתי מכבה את פרופיל ה XMP בביוס כך שהזיכרון יעבוד במתח של 1.5V. במצב כזה, ובהנחה שלא נעשית כל המהרה, תדר הזיכרון אמור להיות 1066MHz (מכיוון שהמעבד מגביל אותו). לאחר מכן הייתי מעלה את תדר המעבד ל 1333MHz באופן ידני וקובע את התיזמונים ל 9-9-9-24. המחשב אמור להיות יציב בשלב הזה, אבל אני עדיין הייתי מריץ בדיקת +memtest86 רק בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות. אם הכל תקין, הייתי מעלה את המתח לזיכרון ל 1.6V ואת תדר הזיכרון ל 1600MHz, כאשר את התיזמונים הייתי מוריד ל 11-11-11 רק ליתר ביטחון ואז שוב בודק יציבות עם +memtest86. לאחר מכן אפשר לנסות להדק את התיזמונים ולראות עד לאן אפשר להגיע (מהדקים קצת את התיזמונים, מריצים בדיקת יציבות עם +memtest86 לכמה שעות, בודקים אם יש שגיאות וחוזרים שוב עד שמגיעים למצב שבו הזיכרון מייצר שגיאות או שהמחשב אינו מוכן לאתחל). את המתח לא הייתי מעלה מעל ל 1.6V פשוט כי יש חשש שהזיכרונות F3-12800CL7D-4GBRM יינזקו.

אגב, אני הייתי מנסה להפעיל את הזיכרון בתדר של 1600MHz במתח נמוך ככל האפשר, גם על חשבון התיזמונים (כי ההבדל בביצועים לא ממש יורגש ברוב המקרים), אבל סביר להניח שיציבות תתקבל רק במתח הקרוב ל 1.6V.

או'קיי, ועכשיו רק בגלל שעדיף לצאת לא מבינה מאשר טיפשה ולשרוף את הזכרונות,

אני מחברת את כל הארבעה כאשר אני עושה את זה? או שאני עושה את זה עם הזכרונות של ה-1.9V בשביל לייצב אותם ואז מחברת את השניים הנוספים?

אני עכשיו עובדת עם הזכרונות החדשים.

כמו שאמרתי, המתח שמוצג לי ב- CPUID HWMonitor, זה 1.52V.

עם הכרטיסים הקודמים זה הציג 1.63V.

עדכון :

צדקת, בביוס מוגדר לי 1.5v ל-DDR ו-100Mhz.

לשנות את זה בעצמי ל-1.6?

פורסם

1. מהו תדר הזיכרון במצב ברירת המחדל כאשר פרופיל ה XML כבוי? אני מניח שהוא 1066MHz (מכיוון שהמעבד מגביל את תדר הזיכרון) או 1333MHz (זהו התדר שמוגדר ב SPD של הזיכרון). שוב - אני הייתי בודק את יציבות הזיכרון במתח של 1.5V, מעלה את התדר עד שהמחשב מאבד יציבות, מגדיל קצת את המתח בכדי להחזיר את היציבות (אבל לא מעלה את המתח מעל ל 1.6V בשום מקרה) וחוזר על התהליך עד שהייתי מגיע לתדר ותיזמונים שאני מרוצה מהם.

2. אני לא מבין איך תדר של 100MHz קשור כאן. זהו לא תדר הבסיס של הלוח, שכן מדובר על מחשב מהדור הראשון של משפחת ה Core, ולכן תדר הבסיס שלו הוא 133MHz (בדורות הבאים תדר הבסיס שונה ל 100MHz).

פורסם
  • מחבר
1. מהו תדר הזיכרון במצב ברירת המחדל כאשר פרופיל ה XML כבוי? אני מניח שהוא 1066MHz (מכיוון שהמעבד מגביל את תדר הזיכרון) או 1333MHz (זהו התדר שמוגדר ב SPD של הזיכרון). שוב - אני הייתי בודק את יציבות הזיכרון במתח של 1.5V, מעלה את התדר עד שהמחשב מאבד יציבות, מגדיל קצת את המתח בכדי להחזיר את היציבות (אבל לא מעלה את המתח מעל ל 1.6V בשום מקרה) וחוזר על התהליך עד שהייתי מגיע לתדר ותיזמונים שאני מרוצה מהם.

2. אני לא מבין איך תדר של 100MHz קשור כאן. זהו לא תדר הבסיס של הלוח, שכן מדובר על מחשב מהדור הראשון של משפחת ה Core, ולכן תדר הבסיס שלו הוא 133MHz (בדורות הבאים תדר הבסיס שונה ל 100MHz).

בכל אני אנסה להגביל את הזכרונות ל-1.6V.

ולגבי ה-100MHZ זה שגיאת כתיב של הפלאפון שלא יכולתי לתקן בגלל איטיות מטורפת.

וכאשר פרופיל ה-XML כבוי המעבד מגביל את הזכרונות ל- 1.5V ו-1033MHZ.

הקטע הוא שלמרות שהוא מגביל, הזכרונות הישנים שלי מותחים את המתח ל-1.6V..

פורסם

1. אם המתח לזיכרון נבחר אוטומטית, יכול להיות שבנתוני ה SPD מוגדר שהמתח לזיכרון יהיה 1.6V ולא 1.5V. בכל מקרה זה תקין עבור שני הסטים של הזיכרונות המדוברים, בהנחה כמובן ששניהם עובדים בצורה תקינה ולא מייצרים שגיאות.

2. אם במצב הנוכחי כל מודולי הזיכרון עובדים בצורה תקינה (אין שגיאות ב +memtest86), השאלה כאן היא מה את רוצה לעשות עם הזיכרון - האם תדר של 1066MHz מספיק לך או האם את מעוניינת בתדר גבוה יותר לזיכרון? אם תדר של 1066MHz מספק אותך, אז לא צריך לעשות דבר נוסף. אם את מעוניינת בהגדלת תדר הזיכרון, אז אפשר לעשות זאת במספר דרכים:

א. להפעיל את פרופיל ה XMP. החשש כאן הוא שבטעות יעשה שימוש במתח של 1.9V, שמתאים לזוג הזיכרונות הראשון.

ב. להגדיר ידנית את תדר הזיכרון ולפעול כפי שהסברתי קודם. אני משער שבמתח של 1.6V כל מודולי הזיכרון אמורים לעבוד לפחות בתדר של 1333MHz ובתיזמונים של 9-9-9.

ג. להגדיר את תדר הזיכרון כאוטומטי אבל להעלות את תדר הבסיס של לוח האם. באופן כזה מבוצעת למעשה המהרה של כל המערכת, דבר שיוביל להגדלת תדר העבודה של המעבד, הזיכרון ולמעשה כל רכיב/בקר אחר בלוח האם שמתבסס על תדר זה.

פורסם
  • מחבר
1. אם המתח לזיכרון נבחר אוטומטית, יכול להיות שבנתוני ה SPD מוגדר שהמתח לזיכרון יהיה 1.6V ולא 1.5V. בכל מקרה זה תקין עבור שני הסטים של הזיכרונות המדוברים, בהנחה כמובן ששניהם עובדים בצורה תקינה ולא מייצרים שגיאות.

2. אם במצב הנוכחי כל מודולי הזיכרון עובדים בצורה תקינה (אין שגיאות ב +memtest86), השאלה כאן היא מה את רוצה לעשות עם הזיכרון - האם תדר של 1066MHz מספיק לך או האם את מעוניינת בתדר גבוה יותר לזיכרון? אם תדר של 1066MHz מספק אותך, אז לא צריך לעשות דבר נוסף. אם את מעוניינת בהגדלת תדר הזיכרון, אז אפשר לעשות זאת במספר דרכים:

א. להפעיל את פרופיל ה XMP. החשש כאן הוא שבטעות יעשה שימוש במתח של 1.9V, שמתאים לזוג הזיכרונות הראשון.

ב. להגדיר ידנית את תדר הזיכרון ולפעול כפי שהסברתי קודם. אני משער שבמתח של 1.6V כל מודולי הזיכרון אמורים לעבוד לפחות בתדר של 1333MHz ובתיזמונים של 9-9-9.

ג. להגדיר את תדר הזיכרון כאוטומטי אבל להעלות את תדר הבסיס של לוח האם. באופן כזה מבוצעת למעשה המהרה של כל המערכת, דבר שיוביל להגדלת תדר העבודה של המעבד, הזיכרון ולמעשה כל רכיב/בקר אחר בלוח האם שמתבסס על תדר זה.

הפעלתי את פרופיל ה-XMP.

האפשרות הראשונה שלי הייתה לעלות את המתח ל- 1.6V ואת השאר ל- 1066MHZ.

לא הצלחתי למצוא דרך לשנות את זה ידנית, או שזה לא אפשרי וזה קופץ בכפולות של 2? (מ-6 ל-12, וככה הלאה).

אין לי כוונה להשאיר את המעבד ללא אוברקלוק, השאלה אם זה יפגע בזכרונות או שלא במידה ואגדיר אותם כמו שצריך למתח של 1.6V מקסימלי?

כי שוב, הלוח שלי הגביל את הזכרונות ל-1.5V ובכל זאת הזכרונות הישנים לקחו 1.6V.

פורסם

1. אם המהרה למעבד מבוצעת ע"י הגדלת המכפלה שלו בלבד, אז הדבר לא אמור להשפיע כלל על תדר הזיכרון. אם ההמהרה נעשית ע"י הגדלת תדר הבסיס של הלוח אז גם תדר המעבד, גם תדר הזיכרון וגם תדרי העבודה של כל הרכיבים האחרים בלוח האם המבוססים על תדר זה יושפעו.

2. עדיין לא הבנתי מה בדיוק את רוצה לעשות עם הזיכרון ומה המצב כרגע - האם כל ארבעת מודולי הזיכרון מותקנים? האם הם עובדים בצורה תקינה ביחד? באיזה מתח עובד כל הזיכרון? באיזה תדר עובד כל הזיכרון? מה קורה כאשר פרופיל ה XMP מופעל ומה קורה כאשר פרופיל ה XMP כבוי?

3. אני ממש לא מבין את הצורך להעלות את המתח לזיכרון מ 1.5V ל 1.6V אם הזיכרון עובד בצורה תקינה במתח של 1.5V (המחשב יציב והזיכרון אינו מייצר שגיאות) - זה סתם מעמיס על בקר הזיכרון שנמצא במעבד.

4. לא ממש הבנתי מה קופץ בכפולות של 2, אבל בטוח שלא מדובר במתח עבור הזיכרון. אולי התכוונת לתדר הזיכרון שמופיע בביוס כתדר האמיתי שלו, שהוא חצי מהתדר המעשי (תדר של 1066MHz יופיע כ 533MHz, תדר של 1333MHz יופיע כ 667MHz ותדר של 1600MHz יופיע כ 800MHz).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים