עבור לתוכן

החרדים אבר חולה בישראל

Featured Replies

פורסם

כבר תקופה שאני רוצה להוציא כמה דברים בעניין אבל אין לי את היכולת לבטא הכל בצורה השלמה, אז כל פעם נמנעתי

ועדיין כנראה שאני לא מספיק במקום לבטא הכל כמו שצריך אבל צריך להגיד משהו שיהיה.

אני בא במגע יומיומי עם הציבור החרדי בתחום העבודה שלי כבר כמה שנים.

מדובר בציבור שאפשר להכניס אותו לקטגוריה העצובה של נכה וחולה

צורות הפעולה ההתנהגות והדיבור שמופיעות אצל החרדים יעוררו עצב וסלידה אצל כל אדם בריא

בתחום החינוך ההורים לא פחות ואף יותר גרועים מהילדים אי אפשר לגשת להורה ולדבר איתו כמו בוגר

היות ורואים תגובות זהות לאלו של הילדים, מדובר באוכלוסיה שסגורה בעולם צר ומצומצם, מקדשת את העוני והבערות. ועוד מתוך החולי שבו היא נמצאת חושבת עצמה לפסגת הקיום הראוי בעיוורונה ומנסה להנהיג.

האוכלוסיה החרדית מגדלת אנשים מנותקים מהעולם שלא מסוגלים להתנהל ולפעול פעולות שהאדם התקין פועל, לא תורמות לחברה לישראל ככלל אלא למעשה מהווה נטל אדיר.

משפחות מביאות ילדים לעולם בזמן שאין להם שום היבט של חינוך או גידול הילד בשאיפה ליצור אדם בריא בעולם

אלא פשוט יולדים בהקשר הדתי פרו ורבו והכלכלי. ציבורים שלמים מקדשים חיים של עוני להתקיים בנטל על החלק הבריא בישראל.

מילא קשה יהיה לבוא בטענות כנגד אותו איבר חולה ולהגיד לו אתה חולה האם אתה לא מכיר בזה? ואולי תפסיק עם זה לטובתך ולטובת כולם.

אמנם זה קשה אבל עדיין אפשרי לבוא ישירות לציבור החרדי בטענה כזאת היות ומדובר בכל זאת באנשים בשר ודם עם בחירה חופשית ושכל אי שם מתחת לשחיקה המצטברת לאורך השנים של הנקודות הללו בדיוק.

אלא שכאן באה הבעיה היותר מעוררת פלצות

והיא שישראל הבריאה הממשלה וכל הגופים האחראים מעודדים מקדשים ומאפשרים קיום של אותו איבר חולה בגוף השלם לאורך דורות

תמונה של אדם שלם שמתחזק חולי באחד מאיברי גופו היא גרועה יותר מאותו איבר חולה בפני עצמו.

מתוך החולי החרדי עוד באים בטענות זכות בצורת גמחים של עגלות תינוק וגרבים ישנות

ראו אותנו יש לנו גמחים נפלאים שמפצים על כל החסרונות. הנה לכם אחת הטענות העליונות שבאות מתוך עולמו המעוות של החרדי

האדם החרדי הוא אדם מוזנח פיזית וחולה ואיך אפשר להיות אדם בריא שחי במנותק מהמציאות

תכנים שאנשים נורמליים היו שואבים בבית הספר טלויזיה אינטרנט קשר עם אנשים בריאים אחרים ובכלל קשר עם העולם העכשווי כמות שהוא במציאות , לא באים לביטוי אצל הילד החרדי שאחר כך הופך מבוגר חרדי.

מנסיון אישי הספרים היחידים שהחרדי יחשף אלייהם חוץ מספרי דת הם ספרי ילדים

אני רואה את זה בעצמי שכל התכנים שבאים אליי איתם מובאים מספרי ילדים פשוטים מלאי שטויות בסיסיות שלא קשורות למציאות

וכמעט כל החרדים יבוא עם אותם התכנים הזהים כעדות על המצב כולו בחברה

אדם שמוותר על האינדיבידואליזם שלו שמגביל את עצמו בצורת הלבוש בהתנהגות ובמחשבה זה הכל סימן לחולשה

חולשה יזומה של ציבור שלם בישראל ואי אפשר לקדש חולשה

האדם הבריא אוהב האמת לא יפחד משום תוכן יפגש עם הכל וידע לסנן את הטוב מהרע לפעול בצורה הבריאה ולהביא טוב לעולם

האדם החרדי מראש מוותר על החיים למעשה בזה שהוא מגביל את עצמו מפגישה עם החיים והעולם פשוט כך.

איזה ערך כבר יכול להיות לפעולות של חרדי בעולם בזמן שהוא מנותק מהעולם

מי מכיר את האלוהים טוב יותר האדם הבריא השלם והחילוני בוא נגיד שממש חי בעולם

או החרדי שאפילו לבוא במגע עם המציאות לא יכול.

לכן יש פה עצב גדול וצביעות גדולה, הציבור היחיד שאפשר לשייך לו את המושג תינוקות שנשבו הוא הציבור החרדי

ציבור שלם של תינוקות הלכה למעשה שחיים ברחם סגור בעולם משל עצמם שמנותק מהעולם החיצוני חלקם בבחירה וחלקם שאינם אפילו מודעים

התרבות החרדית כולה היא תרבות גלותית שהיה לה מקום בלית ברירה כמה מאות שנים אחורה בזמן שלעם ישראל לא היה את ארץ ישראל

ושם היה צריך להתסגר בקבוצות בתוך ארצות אויב של גויים ולנסות פשוט להתקיים בדוחק

אבל ברוך השם לעם ישראל יש עכשיו את מדינת ישראל כבר 67 שנה

ואין צורך כבר לחיות בגטאות סגורים בקיום מינימאלי אלא אפשר להיות ישראל בריא וחזק שלא מפחד לחיות שמדבר עברית ולא יידיש

צריך למען ישראל ובכללם הישראלים החרדים להפסיק עם החולי הזה בשביל העתיד של כולנו.

פורסם

אני מציע שתעלה את הטיעונים שלך בנירנברג. ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים