עבור לתוכן

התייעצות בנוגע למחשב למטרת משחקים - תקציב 8K~

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000~

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מבלי לאבד איכות, ודאי.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים, כולל אלו העתידיים (Star Citizen וכו'). מסך 1920x1080.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש אבל לא נכלל בחישוב כרגע.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע, אולי בעתיד. התכנון הוא להוסיף כרטיס מסך נוסף לשימוש SLI בעתיד הרחוק יותר עם GTX 970.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא דחוף.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? המחשבה היא להוסיף כרטיס מסך נוסף בעתיד הרחוק מאותו דגם, בכך לחסוך עלות כ.מסך GTX 980 שיקר היום, ולקנות GTX 970 נוסף בעתיד שבטח יהיה זול יותר כדי להנות מביצועים טובים. אציין שמאז ומתמיד קניתי מחשבים בסכומים כאלו שהחזיקו טפו טפו 5 שנים ומעלה עם ביצועים טובים למדי. המטרה היא לקנות מחשב היום, חזק, טוב ואיכותי, שיחזיק לשנים ארוכות. היום משתמש ב QUADCORE 8550 וכרטיס מסך GTX 260, הוא במצב מאוזן עקב שבירת מאורר המעבד ואפשר לומר שאבד עליו הכלח :)

מפרט שבניתי לדוגמא, מתוך ההמלצה של האתר למחשב גיימינג מקסימלי.

שניתי קצת רכיבים כדי להוזיל עלויות. יש גם מסך בעלות של 1200 שקל בתוך המפרט שמבחינתי -לא- כלול בתקציב המחשב. אשמח מאוד לקבל המלצות, הערות והארות.

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Mugen MAX SCMGD-1000 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI Z97-Gaming 5 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX970 Gaming 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO mSATA MZ-M5E250BW 250GB SSD mSATA III 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי Antec 750W 80+ Gold EDG750 1

מארזים: מארז ללא ספק Corsair Vengeance C70 Gunmetal Black 1

מסכים: מסך מחשב Dell UltraSharp U2414H 23.8'' LED IPS 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 9164 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

פורסם

המפרט נראה בסדר. המחיר נראה קצת מופרך. אין מחיר ליד כל פריט, ככה שקשה לקבוע על רגל אחת אבל אני מעריך מחשב עם נתונים זהים בשווי של כ2000₪ פחות .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה זיגי, אני אנסה לבדוק מפרט דומה בעוד חנויות :)

פורסם
  • מחבר

נסיתי למצוא בעוד אתרים מפרט דומה במחיר זול יותר, אבל האמת שרובם די זהים.

מה שכן, אם אני מחליף את המעבד ל i5 4690K ואת הדיסק הקשיח ל seagate barracuda, אני חוסך 1000 שקל.

פורסם

אין לך צורך בבלאק כשיש לך SSD.

בתקציב הזה אפשר להכניס כבר שילוש עם 5820K או שתחכה למעבדים החדשים של שלהם(6600/6700K).

תוריד מהראש את עניין הSLI. כשה970 לא יספק אותך אז תחליף לאחד חזק יותר.

פורסם

המפרט ב-PC Part Picker (לינק).

תוריד 235 שקל מהמחיר הסופי כי יש הנחה על הכרטיס מסך בקנייה של מפרט מלא. איך שאני רואה את העניין, זה מפרט לגיימינג ומולטימדיה, כך ש-i7, 16GB RAM, Caviar Black ו-SSD גדול כולם מיותרים לשימושים האלו. היית יכול לחסוך עוד כמה מאות שקלים אם היית יודע בוודאות שאתה לא רוצה לעשות SLI או OC, ועדיין לקבל ביצועים כמעט זהים בגיימינג. ב-9K ועודף אתה יכול לשאוף למפרט עם 980Ti ומסך 1440p.

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-U9B SE2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI Z97-Gaming 5 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 4GB OC GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Red WD20EFRX 2TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Transcend SSD370 TS128GSSD370 128GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 750W 80+ Gold G-750 1

מארזים: מארז ללא ספק Corsair Vengeance C70 Gunmetal Black 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 6399 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

נערך על-ידי Noamski

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. נועם המפרט שהצגת נראה יותר מאוזן וטוב מבחינת עלויות

רק שאלה קטנה בעקבות התגובה של קלייטון - למה לוותר על ה SLI? לא יהיה כדאי לשם שני כרטיסי מסך חזקים מאשר אחד חזק יותר מבחינת שדרוג ועלויות? אני יכול לוותר על זה אבל המטרה היא שהמחשב "יסחוב" טוב בעוד שנתיים-שלוש ולא אצטרך להחליף חצי מחשב.

אני מניח שאם ארצה יותר זיכרון בעתיד, אוכל להכניס עוד 2X4, אז זה באמת עדיף.

כמובן שאני לא שואף להגיע לעלות של 9000 שקל (שזה כולל המסך כמובן), ככה שלמצוא מחשב יותר אופטימלי וזול זה רצון טוב. אגב אם יש מסך עדיף מה- DELL U2414H אני אשמח לדעת (כבר חרשתי את פורום מסכי מחשב, על ההבדלים בין TN ו IPS ועברתי על עשרות מסכים בדרך להחלטה).

שוב תודה רבה לכולם על הזמן.

פורסם
תודה על התגובות. נועם המפרט שהצגת נראה יותר מאוזן וטוב מבחינת עלויות

רק שאלה קטנה בעקבות התגובה של קלייטון - למה לוותר על ה SLI? לא יהיה כדאי לשם שני כרטיסי מסך חזקים מאשר אחד חזק יותר מבחינת שדרוג ועלויות? אני יכול לוותר על זה אבל המטרה היא שהמחשב "יסחוב" טוב בעוד שנתיים-שלוש ולא אצטרך להחליף חצי מחשב.

אני מניח שאם ארצה יותר זיכרון בעתיד, אוכל להכניס עוד 2X4, אז זה באמת עדיף.

כמובן שאני לא שואף להגיע לעלות של 9000 שקל (שזה כולל המסך כמובן), ככה שלמצוא מחשב יותר אופטימלי וזול זה רצון טוב. אגב אם יש מסך עדיף מה- DELL U2414H אני אשמח לדעת (כבר חרשתי את פורום מסכי מחשב, על ההבדלים בין TN ו IPS ועברתי על עשרות מסכים בדרך להחלטה).

שוב תודה רבה לכולם על הזמן.

כי אפשר להניח שבדור הבא של Nvidia המקביל ל-970 יהיה טיפה פחות חזק מה-980Ti, כמו שהיה עם ה-970 ו-780Ti. אם נוסיף את זה להיגיון שאומר שתמיד עדיף כרטיס אחד חזק מאשר שני כרטיסים בינוניים בגלל (שבין השאר) מדד הביצועים לא מוכפל, שמדי פעם יש בעיות דרייברים ב-SLI וש-SLI דורש לצידו רכיבים כמו ספק כוח ולוח אם יקרים, אז סביר להניח שאם תרצה לקנות כרטיס מסך חדש בעוד שנתיים כבר תקנה את מה שבאותה התקופה יהיה מקביל בסדרה ל-970. ההיגיון שלך עומד טוב רק אם תצליח להשיג GTX 970 יד שניה במחיר זול.

בעניין השאיפה שלך לא להחליף כרטיס מסך בשנתיים-שלוש הקרובות, אני לא בטוח שה-970 יענה על הציפיות האלו (תלוי באילו הגדרות גראפיות), אולי כדאי לך לבדוק את AMD R9 Fury. בנוגע למסכים, אני לא בקיא במיוחד בתחום, אבל אם הייתי מחפש מסך 1080p לגיימינג, הייתי פוזל לכיוון הזה. אני יודע דברים טובים על מסכי ה-1440p שלהם, וגם יצא לי לנסות אחד (שגם עשה לי חשק לקנות אחד), אבל על הדגם שבלינק אני מתקשה למצוא מידע. תנסה לחפור.

נערך על-ידי Noamski

פורסם
  • מחבר

תודה נועם, אני אקרא על זה עוד לפני שאעשה החלטה וגם אעשה השוואת עלויות.

יש הרבה מסכים מסוג זה, הבעיה אצלם זה שהם TN וממה שהבנתי, IPS מציג תמונה איכותית בהרבה (על אף שאיטי יותר בהצגת התמונה, אבל הטענה היא שזה לא מורגש ואיכות התמונה שווה את זה).

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

אז בהמלצה שקיבלתי כאן ובעוד מקומות, המתנתי עם בניית המחשב. המעבדים החדשים כבר יצאו, והרכבתי מחשב שאשמח לקבל חוות דעת עליו. רק כמה הערות:

1. התפשרתי בסופו של דבר על כרטיס מסך, כיון שאני משחק ברזולוציה 1920x1080, לא ב 44k ולא במשהו אחר כנראה לטווח הרחוק מאוד. מקסימום בעתיד אקנה כ.מסך מדור חדש ומתקדם יותר.

2. מבחינת זכרונות DDR4, כל הסטים מגיעים משום מה 4x4, אני בחרתי 2x8. ההבדל הוא מאה שקל, האם זה קריטי ועדיף כבר להשקיע בפיצול רחב יותר?

המטרה נשארה זהה - שהמחשב יהיה חזק ויחזיק לשנים ארוכות, עם יכולות שדרוג אם אבחר.

אשמח מאוד לדעתכם, הערות והארות.

logo-dark.png

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

אודים | חיפה | תל-אביב | קריית מלאכי

מעבד: 1690 ₪ - * חדש במלאי * - Quad Core i7 6700K Skylake 4.0Ghz S1151

לוח אם: 1090 ₪ - * חדש במלאי * - MSI Z170A GAMING M5 S1151

זכרון: 390 ₪ - * מבצע * - 8G Crucial Ballistix Sport DDR4 2400Mhz. כמות: 2

כרטיס מסך: 1840 ₪ - * מבצע * - Nvidia GeForce MSI GTX970 4GB TwinFrozr GAMING

דיסק קשיח: 529 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III

דיסק קשיח: 399 ₪ - * מבצע * - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE

מארז: 675 ₪ - NZXT Phantom 530 Black

ספק כוח: 490 ₪ - * מבצע * - FSP Aurum 700W Gold 90 Plus

קירור אוויר למעבד: 205 ₪ - Arctic Freezer i30

מחיר סופי: 7783 ₪ למזומן

7938 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אגב המחשב נבנה ב START PC - איך הם בתור חנות? יש להם שירות טוב?

פורסם

-לדעתי בהחלט עדיף להשאיר מקום לשדרוג עתידי

-בתוספת של 300~ ש"ח אתה יכול לקחת 5820K+לוח X99 או לחסוך דיי הרבה אם תוריד את האופציה של OC ולקחת זכרונות DDR3(עכשיו 4790 או לחכות ל6700 בלי K ולוחות זולים יותר)

-יש 970 במצבע 1629

-הייתי מחליף את המארז ל Fractal Design Define R5

-קירור ל MUGEN 4 (לOC)

אין לי נסיון אישי איתם אבל יצא לקרוא רק דברים טובים בפורום מהם.

פורסם
  • מחבר

יש טעם לקנות מחשב חדש ולהעדיף 4790 או 5820 (K)?

ההבדל כרגע למשל ב 4xxx בין פתוח לסגור זה עד 200 שקלים. נראה לי קצת חבל.

השאלה אם שווה בכלל כשקונים מחשב חדש, לקנות דור ישן של זיכרון, לוח אם ומעבד, כשהמחירים פחות או יותר זהים.

פורסם

ל4790/6700K יש תדר(בסיס) זהה וכמובן גבוה יותר מ5820, אבל ל5820 יש 2 ליבות פיזיות נוספות.

עם מחשבה לעתיד בהחלט עדיף יותר ליבות מאשר תדר גבוה יותר וOC זה גם אופציה לצמצם פערים(ביישומים כשתדר מקבל יתרון).

ההבדל כרגע למשל ב 4xxx בין פתוח לסגור זה עד 200 שקלים. נראה לי קצת חבל.

אתה חוסך גם בלוח(במיוחד), קירור ואפילו ספק(אם בא לך).

השאלה אם שווה בכלל כשקונים מחשב חדש, לקנות דור ישן של זיכרון, לוח אם ומעבד, כשהמחירים פחות או יותר זהים.

אתה לא לוקח בחשבון שDDR4 עולה פי 1.5 לפחות ל1GB(לא נותן יתרון במשחקים) ורוב לוחות Z170 מאוד יקרים ואף קרובים לX99 "זולים".

פורסם
  • מחבר

תודה. אני אחשוב על זה עוד קצת בהתאם לדבריך :) אני אנסה לראות כיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים