עבור לתוכן

ייעוץ לגבי הגדלת זיכרון RAM

Featured Replies

פורסם

אני מחפש להגדיל את הזיכרון RAM שלי ל4GB או ל6GB, מחפש המלצות לכרטיסים שיתאימו למפרט ושיעבדו בוודאות עם המפרט, לא משנה אם חדשים או יד שניה.

כרגע יש לי זיכרון מסוג KINGSTON 2GB, מבחינתי אפשר להחליף אותו ולשים כרטיסים חדשים.

זה המפרט שלי:

8xaBVDV.jpg

WUMcPI8.jpg

uH27tXo.jpg

WHiK6hX.jpg

פורסם

1. הלוח GA-H55M-S2H של Gigabyte הוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בזיכרון בנפח מקסימלי של 8GB. זה אומר שתוכל להתקין מודולי זיכרון בנפח של עד 4GB כל אחד (סביר להניח שמודול זיכרון בודד בנפח של 8GB לא יעבוד). לכן אם אתה רוצה נפח זיכרון כולל של 4GB, אתה תצטרך להשתמש ב-2 מודולי זיכרון בנפח של 2GB כל אחד או במודול בודד בנפח של 4GB (לאור העובדה שיש לך כבר מודול זיכרון אחד בנפח של 2GB, הכי פשוט יהיה לקנות עוד מודול זיכרון בנפח של 2GB). אם אתה מעוניין בזיכרון בנפח כולל של 6GB - פשוט תוסיף עוד מודול זיכרון בנפח של 4GB במקביל למודול הזיכרון הקיים. אם אתה מעוניין בזיכרון בנפח של 8GB, אתה תצטרך 2 מודולי זיכרון בנפח של 4GB כל אחד (את מודול הזיכרון הקיים אתה תצטרך להסיר).

2. במידה ואתה מתכנן להוסיף מודול זיכרון במקביל למודול הזיכרון הקיים, יש לוודא שהוא מסוגל לעבוד באותו המתח, ובמקרה הזה - ב 1.5V.

3. אף אחד לא יכול להבטיח לך בוודאות שלא תהיה בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון (במידה ומדובר במודולי זיכרון מדגמים שונים) או בין מודולי הזיכרון ולוח האם/בקר הזיכרון. הסבירות לבעיית תאימות כזו היא דיי נמוכה אבל היא עדיין קיימת. כל מה שאתה יכול לעשות הוא לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן (יש עידכוני ביוס שנועדו לפתור בעיות תאימות עם הזיכרון), לחפש באינטרנט מקרים דומים בהם משתמשים ניסו להתקין את אותו דגם של הזיכרון בו אתה מעוניין על לוח אם מדגם הזהה לשלך ולראות האם הם הצליחו ואם אפשר - לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה.

4. אני הייתי קונה מודול זיכרון בנפח של 4GB ומתקין אותו במקביל למודול הזיכרון הקיים. אם הכל תקין - יהיה לך זיכרון בנפח של 6GB. אם יש בעיה - הייתי מנסה רק להפעיל את המחשב כאשר רק מודול הזיכרון החדש מותקן, ואם הכל תקין - הייתי קונה עוד אחד כזה.

5. בכל מקרה, לאחר התקנת הזיכרון החדש אני ממליץ בחום להריץ בדיקת +memtest86 למשך כמה שעות בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות.

6. מודולי זיכרון מסוג DDR3 בנפח של 4GB שעובדים במתח של 1.5V הכי זולים שמצאתי בחיפוש מהיר:

KVR16N11S8-4 של Kingston שנמכר ב-126 ש"ח בפלונטר.

KVR16N11S8H-4 של Kingston שנמכר ב-126 ש"ח בפלונטר.

HyperX HX316C10F_4 של Kingston שנמכר ב-131 ש"ח בפלונטר.

AM2U16BC4P2-2 של ADATA שנמכר ב-130 ש"ח בפלונטר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

מה ההבדל בין הכרטיסים מלבד המחיר?

פורסם

מומלץ לעדכן ביוס , בשביל תאימות זכרון גדולה יותר .

אם אתה רוצה אתה יכול לעדכן עם התוכנה @BIOS

רק בשום פנים ואופן אל תעדכן מהאופציה דרך השרת

אלא תוריד בעצמך את קובץ הביוס .

ותסגור את כל התוכנות לפני העדכון

פורסם

@zeev121

כל מודולי הזיכרון שקישרתי אליהם הם דיי דומים (כולם עובדים בתדר של 1600MHz במתח של 1.5V), כאשר ההבדלים הם:

א. הזיכרון HyperX HX316C10F_4 עובד בתיזמונים קצת יותר הדוקים (10-10-10) ויש לו גופי קירור. שאר הזיכרונות עובדים בתיזמונים של 11-11-11 ואין להם גופי קירור.

ב. הזיכרון KVR16N11S8-4 הוא בעל פרופיל נמוך. אם יש לך גוף קירור גדול על המעבד, יכול להיות שהוא חוסם או מגביל את המקום הפנוי לזיכרון, ובמקרה כזה זיכרון בעל פרופיל נמוך כנראה יתאים יותר.

שוב - אני לא יכול להבטיח לך שלא תהיה בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון ולוח האם, אבל הסיכוי לכך הוא קטן.

פורסם
  • מחבר

תודה שי, האם יש דרך לבדוק את התאימות לפני קניית אחד הכרטיסים?

אני מעדיף שלא לעדכן את הביוס כי אני לא מבין בזה ואני לא רוצה להרוס את הלוח אם.

פורסם

1. דגמי הזיכרון היחידים שמובטחים לעבוד עם לוח האם הם אלו שמופיעים ברשימת הזיכרונות התואמים באתר הלוח או בחוברת הלוח.

2. ישנם יצרני זיכרונות שבודקים בעצמם את תאימות הזיכרונות שלהם במספר רב של לוחות אם ומפרסמים את הרשימות האלו באתר שלהם. זיכרון כזה כמעט בוודאות יעבוד על לוח האם שלך (למרות שהוא לא בהכרח ברשימה ה"רישמית").

3. 1 ו-2 תקפים כאשר נעשה שימוש במודולי זיכרון זהים. במידה ונעשה שימוש ב-2 מודולי זיכרון שאינם זהים ייתכן שתהיה בעיית תאימות בינהם, גם אם שניהם מופיעים ברשימת תאימות כלשהי.

4. אתה יכול לבקש מהחנות לנסות את הזיכרון במחשב לפני הקנייה (במידה ואתה קונה מחנות פיזית שאליה אתה יכול לקחת את המחשב).

5. אתה יכול לחפש באינטרנט מקרים של אנשים בעלי לוח אם זהה לשלך שהתקינו מודולי זיכרון מדגם זהה לדגם שבו אתה מעוניין ולראות האם זיכרונות אלו עבדו בצורה תקינה.

6. עדכון הביוס הוא לא פעולה מסובכת - לדעתי הכי פשוט להשתמש בתכונת ה Q-Flash, שכל מה שהיא דורשת הוא כונן USB וקובץ ביוס מתאים (ראה עמודים 64-66 בחוברת של לוח האם שלך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים